ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Περί τους 618 φορείς κρατικοδίαιτοι, που επιχορηγούνται από το κράτος, αρνούνται να δώσουν στοιχεία τόσο του προσωπικού που απασχολούν, όσο και το είδος της προσφερόμενης υπηρεσίας, όπως και 404 οργανισμοί του δημοσίου που από καιρό είναι αδρανείς και όμως καταφέρνουν και εισπράττουν το προς το «ζην» τους.
- Αν αυτούς τους οργανισμούς και τους φορείς καταργούσε το κράτος, τότε πολλά θα μπορούσε να αποκομίσει το ΥΠΟΙΚ και να περιορίσει ή να καταργήσει πολλούς από τους επαχθείς φόρους που έχει επιβάλει και έχουν εξαθλιώσει τους κατοίκους αυτής της δύσμοιρης χώρας..
- Δυστυχώς την τύχη της διαχειρίζονται ανίδεοι και άσχετοι που το μόνο που γνωρίζουν είναι οι καταλήψεις, μηδέ και της εξουσίας!..
* * *
- Νέα δέσμευση του Πρωθυπουργού σ. Αλέξη Τσίπρα, ότι «ουδεμία μείωση των κύριων συντάξεων»!  Ζήτω του πρωθυπουργού!
- Όμως, με την ψήφιση των εμμέσων φόρων, φόρων φωτιά, για όλους τους Έλληνες και δη τους συνταξιούχους και τους μικροεισοδηματίες, θα ληστευθεί το εισόδημα είτε προέρχεται από συντάξεις, είτε από μισθούς και αυτοαπασχόληση!..
- Όλα αυξάνουν από την 1η Ιουνίου, που θα τρίβουν τα μάτια τους οι καταναλωτές από τις τιμές που θα αντικρίσουν στα ράφια των πολυκαταστημάτων και όχι μόνον.
- Αυτή η «ληστεία» σε μισθούς και σε συντάξεις δεν είναι καθαρή μείωση των συντάξεων, σ. Αλέξη;
* * *
- Αφουγκραζόμενος, ο πάσα εις τους εθνοπατρικίους του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μένει ενεός (χάνος) από τις πομφόλυγες που εξαπολύουν, όπως ο σ. Δημητριάδης που μας καράφλιασε με την ισονομία που καθιερώθηκε από την πρώτη φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση!
- Για ποια ισονομία κάνει λόγο ο σ. Δημητριάδης;
- Όλοι οι πολίτες φορολογούνται επί όλου του αποκτηθέντος εισοδήματος, και μόνο οι Εθνοπατρίκιοι/ες που απαλλάσσονται για το 75% της αποζημιώσεώς των.
- Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι «αποζημιώσεις» τους βγάζουν μάτι, όπως: Αυστρία: Μικρότερος Μηνιαίος Μισθός  1.984 €, Βουλευτική Αποζημίωση 4.080 €, Βέλγιο: Μ.Μ.Μ. 1.562 €, Β.Α. 6.369 €, Ηνωμένο Βασίλειο: ΜΜΜ 1.190 €, Β.Α. 5.478 €, Ισπανία: Μ.Μ.Μ. 645 €, Β.Α. 2.714 €, Ελλάδα: Μ.Μ.Μ. 586 €, Β.Α. 5.781 €, Ολλανδία: Μ.Μ.Μ. 1.478 €, Β.Α. 6.950 €…
- Εκεί υπάρχει περίπου ισονομία. Στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» είναι φαιδρότης να ομιλούμε για ισονομία!..
* * *
- Οι απανωτοί φόροι, τα τέλη και οι προσαυξήσεις κατάφεραν καίριο πλήγμα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα περί τις 500.000 Ι.Χ. να έχουν ακινητοποιηθεί και οι κάτοχοί τους να έχουν καταθέσει τις πινακίδες.
- Αν είχε καθιερωθεί η καταβολή των τελών ανά τετράμηνο τότε το κράτος, ο Τσακαλώτος ας πούμε, θα είχε ένα σοβαρότατο ισοδύναμο ποσόν που θα κάλυπτε άλλες επιβαρύνσεις των πολιτών.
- Ιδού ένα παράδειγμα: Ένα Ι.Χ. δαπανά ετησίως περί τα 650 € για καύσιμα και συντήρηση. Επομένως, τα 500.000 Ι.Χ. x 650 € = 325.000.000 € στην αγορά.
- Τα οχήματα αυτά θα κατέβαλαν 200.000.000 € τέλη κυκλοφορίας και το κράτος θα είχε ωφέλεια περί τα 300.000.000 € από έμμεσους φόρους σε καύσιμα, επισκευές και ανταλλακτικά.
- Το ερώτημα: Τι κάνουν οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή οι μαμές (πέντε τον αριθμό Τσακαλώτος, Σταθάκης, Χουλιαράκης, Αλεξιάδης και Δραγασάκης) και βγάζουν στραβό το παιδί;
* * *
- Αφουγκράσθηκα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Αν.Ελ. κ. Κόκκαλη να τονίζει με πολύ έμφαση ότι: «Δεν θα απολογηθούμε εμείς για την κλοπή στα ασφαλιστικά ταμεία!..
- Που σημαίνει, ότι είναι πλέον βέβαιος ότι έγινε κλοπή στα ασφαλιστικά ταμεία και είναι γνωστοί οι κλέφτες, άρα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κινηθεί η διαδικασία για τον εντοπισμό τους, την σύλληψη τους και την παραδειγματική τιμωρία τους, άλλως θεωρούνται συνυπεύθυνοι και ότι καλύπτουν τους δράστες.
- Άιντε, Αν.Ελ. να κάνετε την αρχή για την πάταξη των κλεφτών, της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της εισφοροδιαφυγής και λοιπόν παρανομιών που λυμαίνονται τον πλούτο του κράτους!..
* * *
- Στη «μακρινή» Κύπρο, η οποία με συντονισμένες προσπάθειες πέτυχε να αποδεσμευθεί από τα δεσμά της Τρόικας, δεν βρέθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπίσει κουαρτέτο, όπως η Χώρα μας, λειτουργεί και Γραφείο Ευημερίας!..
- Κάτι που για εμάς θα θεωρείτο είδος πολυτελείας, όταν είναι γνωστό ότι εδώ στη Χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας η φτωχοποίηση των κατοίκων σήμερα γιγαντώνεται και συμπολίτες, που μέχρι πρότινος είχαν την σχετική οικονομική άνεση, σήμερα σιτίζονται στα συσσίτια της Εκκλησίας, ή ενισχύονται με το κουπόνι της θείτσας μας Θεανούς, για να «παρασκευάσουν γεμιστά, μαρμελάδες και σούπες»! Και μη χειρότερα…