ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Αφουγκρασθήκαμε την σ. Τασία, την από καιρού εις καιρόν φιλοσοφούσα, να μας κουφαίνει ότι: πρόσφυγες, συνταξιούχοι και παιδιά επιβαρύνουν εξίσου το κράτος!..
- Αυτή η βαθυστόχαστη ρήση της σ. Τασούλας, της γνωστής από την άλλη σοφή της ρήση, ότι οι λαθρομετανάστες την ημέρα λιάζονται και την νύχτα εξαφανίζονται, μας βάζει σε σοβαρές σκέψεις, έπειτα και από την μεθόδευση του άλλου σ. και πάλαι ποτέ ΚΝΙτη, ότι η εθνική σύνταξη θα είναι 384 € ούτε καν 385 €, αποδεικνύει ότι εκεί κατά ΣΥΡΙΖΑ μεριά έχουν τετραγωνίσει τον κύκλο με την βοήθεια και του Καμμένου!..
* * *
- Όλα τα περιμέναμε από την πρώτη φορά αριστεροδεξιά κυβέρνηση, αλλά να καθιερώσει και τεκμαρτό φόρο, αυτό είναι αδιανόητο!
- Και όμως, καλούνται οι άνεργοι, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητο να καταβάλλουν τον ΕΝΦΙΑ, διότι θεωρούνται μπουρζουάδες, καπιταλιστές!
- Και από πού θα καταβάλλουν αυτό τον φόρο, τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο με ένα νόμο θα καταργούσε ο σ. Αλεξάκης, όταν δυσκολεύονται να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι κ.λπ. πολίτες;
- Ή μεθοδεύεται η κατάσχεση των ακινήτων των ανέργων, προσφιλής τακτική των Τσιπρα - Καμμένου, αυτοί που δεσμεύονταν, ότι «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»;
* * *
- Βρε πως καταντήσαμε να βρισκόμαστε κάτω από την Ακτή του Ελεφαντοστού (96η), την Μοζαμβίκη (87η), το Τόγκο (88η) και εμείς στην 89η θέση από απόψεως ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν)!
- Κανείς δεν ευθύνεται γι’ αυτή την κατρακύλα; Ένας δεν διαθέτει στοιχειώδη ευθιξία;
- Αλλά αφού τους αθωώνει η μη άρση ασυλίας εδώ ισχύει η περίπτωση του ψαριού  που ο πελάτης το μύριζε στην ουρά, ενώ ο ψαράς του έλεγε: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, εκεί το μυρίζουν αν χάλασε!..
* * *
- Ελληνικό ταμπεραμέντο πρέπει να χαρακτηρισθεί η απόφαση να επιστρέψουν οι στρατιώτες το δώρο του Πάσχα εκ 4,20 € διότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι και δεν δικαιούνται δώρο Πάσχα!..
- Και εδώ ανακύπτει το αδήριτο ερώτημα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι οικογενειακή υπόθεση ή κρατική αναγκαιότητα;
- Διότι οι μεν οπλίτες συντηρούνται από την οικογένειά τους, γιατί είναι αστείο να θεωρείται μισθός τα 8,40€ το μήνα, οι δε βαθμοφόροι να υφίστανται τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές τους.
÷    Τι γνώμη έχει επ’ αυτού ο Καμμένος και λοιποί εθνομητέρες/πατέρες;
* * *
- Τα προξενεία μας στη Ρωσία (Μόσχας, Αγίας Πετρουπόλεως και Νοβοροσσίσκ) αδυνατούν να ανταποκριθούν στην χορήγηση βίζας στις εκατοντάδες χιλιάδες των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα κατά την θερινή περίοδο.
- Για το λόγο αυτό προκηρύχθηκαν θέσεις περί τις 30, προκειμένου να πληρωθούν οι θέσεις για την ταχεία χορήγηση βίζας.
- Και αντί να σταλούν στις θέσεις αυτές οι επιλεγέντες, δικά μας παιδιά, προτίμησαν την Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσια κ.λπ.
- Και οι Ρώσοι πράκτορες, ταξιδιωτικοί, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις χιλιάδες των Ρώσων τουριστών!
- Κι εδώ τα κάναμε θάλασσα, και θεωρούμε τον τουρισμό σοβαρή βιομηχανία, που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση!..
- Λενίτσα, με αφουγκράζεσαι;
* * *
- Πολλές δεσμεύσεις έχει αναλάβει ο σ. Αλεξάκης μεταξύ των οποίων και για την ίδρυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης!
- Πώς όμως την θεωρεί την Κοινωνική Αλληλεγγύη; Άλλοι να πένωνται και άλλοι να ζουν ζωή και κότα;
- Και δεν είναι λίγοι αυτοί που ως κρατικοδίαιτοι καλά περνούν!..
* * *
- Αφουγκραζόμενοι τον παιδοψυχολόγο, για την περιπέτεια της Μαρίας, που χάθηκε μέσα στο δάσος του Χαϊδαρίου, μας συμβούλεψε να μαθαίνουμε τα μικρά παιδιά ορισμένες λεπτομέρειες σε περίπτωση που χαθούν, ώστε να πληροφορούν τους δικούς τους και να τους εφοδιάσουμε και  με κινητά τηλέφωνα!..
- Φαίνεται ότι ο παιδοψυχολόγος απευθύνετο σε χαχόλους, όταν συνιστά να εφοδιάσουμε τα νήπια, 3-4 ετών με κινητά τηλέφωνα, για να μας πουν που βρίσκονται!..
- Γνωρίζει το νήπιο των 3 ή 4 χρόνων, όσο και η μικρή Μαρία, να χειριστεί το κινητό και να μας πει που βρίσκεται; Αστείο πράγμα!
- Εκτός του γεγονότος, ότι καιροφυλακτούν οι κλέφτες για να αποσπάσουν το τηλέφωνο και να γίνουν άφαντοι, μπορεί το κινητό να γίνει κίνητρο για κακομεταχείριση του νηπίου!..