ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Το Σύνταγμά μας που ισχύει την σήμερον ημέρα επιτάσσει, όπως στα βάρη συνεισφέρουν απαξάπαντες οι πολίτες αναλόγως των δυνάμεών τους!..
- Το σχέδιο του σ. Κατρούγκαλου καθορίζει, ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως αγρότες, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, φαρμακοποιοί και λοιποί θα πρέπει να εισφέρουν: φόρο 26%, προκαταβολή φόρου 26%, εισφορά ασφαλιστικής κάλυψης 27%, κάτι άλλες εισφορές κ.λπ. που ανεβάζουν τις υποχρεώσεις τους ως εξής: 26%+26%+27% = 79% του εισοδήματός τους, που σε απλά μαθηματικά αν κάποιος δηλώσει εισόδημα 10.000 € - 79% = 2.100 € ετησίως!
- Μπορεί ο κάθε βουλευτής, αναπλ. υπουργός, υπουργός, πρωθυπουργός και αυτός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ζήσει και να καλύψει τις ανάγκες του με αυτό το εναπομείναν εισόδημα;
- Βεβαίως, όλοι οι παραπάνω απαλλάσσονται της φορολογίας ή φορολογούνται στο 25% της αποζημιώσεώς τους!..
* * *
- Είναι… χάρμα ακοής να αφουγκράζεται ο τηλεθεατής, τον εκπρόσωπο του Σύριζα σ. Ζαχαριάδη στο πάνελ του ΣΚΑΙ να μας κουφαίνει και να μας καραφλιάζει τονίζοντας, ότι εργάζονται για την καθιέρωση του «περί δικαίου αισθήματος» του κοινού.
- Και πότε το ετόνισε αυτό; Στις 18/1/2016, ήτοι ολίγον μετά την τοποθέτηση «αριστίνδην» του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη ως Δ/ντος Συμβούλου σε ανύπαρκτη εταιρεία, την τοποθέτηση του Σχοινά-Παπαδόπουλου Γ.Γ. του Σύριζα, ο οποίος στην συνέχεια βόλεψε όλο του το σόι, όπως τον αδελφό του, την μητέρα του, την νύφη του και τον πατέρα του σε διάφορες θέσεις.
- Αυτό είναι το «περί δικαίου αίσθημα» του κοινού σ. Ζαχαριάδη;
* * *
- Αφουγκραζόμαστε από όλους τους παραθυρόφιλους που ως εκλεκτοί προσκαλεσμένοι να μας κουφαίνουν με τις κόκκινες γραμμές που βάζουν στις συζητήσεις τους και στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τους θεσμούς, την τρόικα που έγινε κουαρτέτο!..
- Τόσες πολλές γραμμές κόκκινες έχουν περιπλεχθεί και δίνουν την εντύπωση περί ιστού αράχνης και μάλιστα κακοφτιαγμένου.
- Και τούτο, γιατί ώσπου να θέσουν τις «κόκκινες γραμμές» ή μάλλον να γίνει αναφορά σ’ αυτές, αναγκάζονται να επινοήσουν άλλες και να γίνουν σαν τα «μαλλιά της αράπισσας»!..
- Παράδειγμα η επιθυμία και δήλωση του σ. Αλεξάκη να μην συμμετέχει το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, πλην όμως, στην συνάντηση του… καρπαζοεισπράκτορα Τσακαλώτου με τον HERR SCHEUBLE ως... Φάντης Μπαστούνι παρίστατο και ο δύστροπος και κακεντρεχής εκπρόσωπος του ΔΝΤ TOMSEN.
* * *
- Άλλη παράξενη και ιδιόρρυθμη εμμονή είναι αυτή του σ. Νίκου Παππά, που το’ βαλε μέτι Μωαμέτη, να καθορίσει τις συχνότητες τις τηλεοπτικές σε τέσσερις και μόνο 4, δηλαδή λιγότερες και από αυτές τις ΕΡΤ, αφού έχουμε ΕΡΤ1, ΕΡΤ 2, ΕΡΤ 3, ΕΡΤ SPORT, κ.λπ.
- Δηλαδή, ο συμπατριώτης μας σ. Νίκος Παππάς, πάτησε στο τσιγαρόχαρτο και ανέβηκε στον 7ο ουρανό.
- Δεν βλέπει τις άλλες χώρες της Ευρώπης που χορηγούν συχνότητες και σε ξένους, όπως στους Κούρδους (Σουηδία κ.α.) για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών;
- Εδώ έχουμε το Ελλαδιστάν ή το ΣΥΡΙΖΑϊστάν, όπου ο κάθε υπουργός ή ο κάθε αναπλ. υπουργός θεωρεί τον εαυτό του καίσαρα και μάλιστα καίσαρα τύπου Διοκλητιανού ούτε καν Αύγουστο Αντώνιο!..
* * *
- Διάβασα για την ανασύνταξη της ΕΛ.ΑΣ. που συνετελέσθη τα τελευταία χρόνια και μένω ενεός (χανός) με τον ισχυρισμό, ότι τα αποτελέσματα ήσαν θετικά.
- Τελευταίως, είχα την ευκαιρία να περάσω από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα και έμεινα και πάλι ενεός (χάνος) διαπιστώνοντας, ότι ο έλεγχος εισόδου και εξόδου από την χώρα μας έχει ανατεθεί στην Βουλγαρική Συνοριοφυλακή!
- Ναι, φίλοι αναγνώστες, οι Βούλγαροι Συνοριοφύλακες έχουν μετακινηθεί από τα δικά τους φυλάκια και έχουν εγκατασταθεί στα ελληνικά.
- Έτσι ο έλεγχος και των εξερχομένων από την Ελλάδα και των εισερχομένων σ’ αυτή γίνεται από τους ΓΚΡΑΝΙΤΣΝΙ ΠΟΛΙΤΣΑ, δηλαδή τους Βούλγαρους συνοριοφύλακες.
- Ο Έλληνας πολίτης που θέλει να μεταβεί ως το κατάστημα αφορολογήτων πρέπει να επιδείξει ή το διαβατήριό του ή την αστυνομική του ταυτότητα τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την είσοδο.
- Αντιθέτως, ο Βούλγαρος μεταβαίνει στα ΚΑΕ χωρίς κανένα έλεγχο. Αυτό μας τιμάει ως Έλληνες;