ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

- Σε δηλώσεις δημαγωγικού χαρακτήρα ο Αλέξης Τσίπρας, είναι άφθαστος και απαράμιλλος!..
- Ποιος δεν θυμάται την αποστροφή του λόγου, ότι: «Είμαστε κυβέρνηση πολλών 4ετιών»!.. Που μεθερμηνεύεται, θα είμαι πρωθυπουργός πολλών τετραετιών»!..
- Να που καμιά φορά φτάνει ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξεμπλέξει ο υφαντής ή η υφάντρια!
- Έτσι και ο πρωθυπουργός του 35% έφθασε σε σημείο που πρέπει να ζητήσει την χείρα βοηθείας και άλλων κομμάτων ή κομματιδίων για να βγει από το αδιέξοδο σε θέματα υγείας, παιδείας και εθνικά.
- Αλλά να που άφησε αχαλίνωτο τον σ. Φίλη με το Ποντιακό, την σ. Σία Αναγνωστοπούλου που αμφισβητεί την συνεκτικότητα των Ελλήνων και μόνος καταμόνος μετέβει στο νεοσουλτάνο Ερντογάν όπου οι συνομιλίες του ήταν άκρως μυστικές.
- Για ποια συνεννόηση μιλάει ο χαμογελαστός Αλέξης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί και ζητά δεκανίκι από την αντιπολίτευση;
* * *
- Πολύς θόρυβος για τα δάνεια των πολιτών προς τις τράπεζες, τα οποία συνάφθησαν εν γνώσει των δανειοληπτών και για λόγους διαφόρους δεν εξοφλήθησαν, με συνέπεια να καταστούν κόκκινα!
- Όμως υπάρχουν «κόκκινα δάνεια» των δημοτών προς τους Δήμους, που είτε αδυνατούν να τα εξοφλήσουν είτε έμειναν σε στασιμότητα!..
- Αυτά τα «δάνεια» προκλήθηκαν από διανοίξεις και ρυμοτομίες δρόμων παρά την θέληση ή την αδυναμία των δημοτών που καλούνται να συνεχίσουν να καταβάλουν τις δόσεις λόγω της κρίσεως.
- Γι’ αυτές τις περιπτώσεις ουδείς έχει ασχοληθεί και επιπλέον έχει γίνει μονομερής επιβάρυνση π.χ. στην οδό Απολλωνίας, όπου επιβαρύνθηκαν μόνο από τη μια μεριά με το σκεπτικό, ότι η άλλη μεριά είχε ενταχθεί στο σχέδιο.
- Αλλά η άλλη πλευρά είχε ενταχθεί μόνο από την οδό Βασιλέως Αρύββα, γιατί η Απολλωνίας δεν είχε διανοιγεί όπως ακόμα παραμένει ημιανοιγμένη παρά τα χαράτσια του Δήμου.
* * *
- Μας κούφανε ο κοντοπατριώτης μας Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας αναφορά στα πολλά μπράβο που απέσπασε από όλους τους φορείς και μεταφορείς, όπως από το EUROGROUP, την Ε.Ε. τους θεσμούς, την Τρόικα και το Κουαρτέτο, τον ΟΟΣΑ και άλλους που δεν πρόλαβα να συγκρατήσω.
- Επειδή, όμως, ο κοντοπατριώτης μας Ευκλείδης είναι γεννημένος στο εξωτερικό, όπου και ανδρώθηκε και δεν γνωρίζει τα του τόπου του, ας τον πληροφορήσει η στήλη αυτή.
- Μπράβο λέμε στα συμπαθή τετράποδα, όταν υπερφορτωμένα φτάνουν στην κορυφή κάποιου βουνού ή λόφου αναλόγως την περίπτωση.
- Φαίνεται ότι τα «συμπαθή» υποζύγια, ημείς αυτοί οι ταπεινοί υπήκοοι Τσακαλώτου, Τσίπρα, Κατρούγκαλου, Βαρουφάκη αλήστου μνήμης βαδίζουμε ασθμαίνοντες και κεκοπιακώτες προς την κορυφή φορτωμένοι όλα τα βάρη τα συσσωρευμένα από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους και δικαίως οι εταίροι μας επιβραβεύουν τον συμπαθή Ευκλείδη!..
* * *
- Στις αναμενόμενες εκλογές στις 22 Νοεμβρίου για ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. κατήλθαν ως υποψήφιοι 4 - σας λέγω το σωστό - καθένας με το μπαϊράκι του, υποσχόμενος τα πάντα για τους πάντες ωσάν να επρόκειτο για βουλευτικές εκλογές και θα έπρεπε να κατατροπωθεί το αντίπαλο κόμμα, που «δεσμευόταν» να ικανοποιήσει παν αίτημα των φραπεδιτών και των καναπεδάτων!..
- Και τι ξάφνιασμα συνέβη όρθρου βαθέως, όταν όλοι οι οπαδοί έτρεξαν να επιτελέσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον και βρήκαν τα εκλογικά τμήματα κλειστά μανταλωμένα, προφανώς, λόγω των πολλών κοκόρων που λαλούσαν ανέμελα και δεν έβλεπαν την μπόρα που ερχόταν ακάθεκτη!
- Θυμόσοφος ο λαός μας που μας κληροδότησε με σοφά λόγια, όπως: «Οι πολλές οι μαμές βγάζουν το παιδί στραβό»!..
* * *
- Η ΔΕΗ είναι κατά κανόνα Οργανισμός Κοινής Ωφελείας, αλλά αποδεικνύεται… Ανωφελείας! Και ιδού γιατί:
- Η «καλή» ΔΕΗ για άγνωστους λόγους αποστέλλει τους λογαριασμούς στους πελάτες ανά διαστήματα οκτάμηνα και φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τους καταναλωτές, γιατί άλλο είναι ένας οκτάμηνος λογαριασμός 2.500€ να μερισθεί σε οκτώ μέρη ήτοι 275€ το μήνα ή έστω 550€ το δίμηνο και άλλο 2.500€ το οκτάμηνο.
- Συνέβη και αυτό και αναρωτιέται ο καταναλωτής, θα μπορούσε ένας εργαζόμενος στη ΔΕΗ να καταβάλει αυτό το ποσό εφάπαξ;
- Εκτός και αν δεν πληρώνουν το ρεύμα που καταναλώνουν όσοι εργάζονται στη ΔΕΗ και έτσι δεν έχουν ιδέα για την δύσκολη θέση στην οποία περιέρχονται οι καταναλωτές.
- Είναι μια δίκαιη απορία, η οποία δεν θα προκαλείτο αν τουλάχιστον ειδοποιούνταν οι καταναλωτές, ότι εντός 5 ημερών θα διακοπεί η σύνδεση…