ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Συνεργασία και συντονισμός για να προωθηθεί ο Τουρισμός μας…
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Μέσα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας -κι ενώ η αβεβαιότητα για το «τι μέλλει γενέσθαι» καλά κρατεί, αφού οι διαπραγματεύσεις σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο με τους εταίρους δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει- ο Τουρισμός αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, ως η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί τελευταία, με άγνωστες συνέπειες για το μέλλον. Έρχεται λοιπόν το πιο δυνατό σήμερα χαρτί, που λέγεται Τουρισμός, για να μας θυμίσει ότι εάν τον αξιοποιήσουμε σωστά και μεθοδικά, μπορεί η χώρα να αποκομίσει ανεκτίμητα οικονομικά οφέλη και ν’ αρχίσει έτσι η ανάκαμψη που τελευταία ούτε καν στα λόγια ακούμε και βεβαίως ούτε και βλέπουμε!
Η Ήπειρος όμως σ’ αυτό τον τομέα, έχει όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να λάβει σημαντικό μερίδιο από την λεγόμενη και «βαριά βιομηχανία» και να πάρει τις απαραίτητες «ανάσες», τις οποίες τόσο ανάγκη έχει σήμερα.
Εξάλλου, προς αυτή την κατεύθυνση -και πολύ σωστά- κινούνται οι τοπικοί φορείς, προσπαθώντας να καθιερώσουν την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών!
Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται -αν και σε δύσκολες εποχές- φαίνεται πως κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αρκεί όμως να υπάρξει συνεχής και αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Ένα σημαντικό βήμα έγινε πριν λίγες μέρες, με την φιλοξενία μιας αποστολής με ξένους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, που βρέθηκαν στην περιοχή μας και ξεναγήθηκαν σε ορεινές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον (Ζαγόρι, Μέτσοβο, Γιάννενα, Άρτα, Κεντρικά Τζουμέρκα).
Ας σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί και άλλη φιλοξενία σε παραθαλάσσια μέρη, αφήνοντας στους επισκέπτες πολύ θετικές εντυπώσεις, όπως οι ίδιοι δήλωσαν. Ελπίζουμε ότι επιστρέφοντας στις πατρίδες τους θα διαφημίσουν την Ήπειρο από τα μέσα που εκπροσωπούν, με απώτερο φυσικά στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια ώρα, στα πολύ θετικά συγκαταλέγεται και η βράβευση του Δικτύου «Zagori Excellence Network», που συγκροτήθηκε από ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις. Πρόσφατα απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στα «Βραβεία Τουρισμού 2015», ως μια καινοτόμα προσπάθεια, που στόχο έχει την ανάδειξη του Ζαγορίου σε κορυφαίο προορισμό!
Το δίκτυο αυτό λοιπόν αποτελεί το πρώτο στην Ελλάδα δίκτυο ιδιωτικών επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκε για την προβολή και προώθηση των Ζαγοροχωρίων, λειτουργώντας στη βάση των συνεργειών των εκεί επιχειρήσεων. Και απ’ ότι αποδείχθηκε, αποδίδει τα μέγιστα για την διαφήμιση της περιοχής.

***
Μπορεί η Πολιτεία να είναι απούσα από την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, έρχεται όμως η ιδιωτική πρωτοβουλία -και αυτό είναι πολύ ευχάριστο- για ν’ αποδείξει, ότι όταν υπάρχει θέληση και κυρίως καλή συνεργασία και συντονισμός, μπορούν να επιτευχθούν πολλά. Βέβαια, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαρκής, να προωθείται και να προβάλλεται με κάθε τρόπο, προκειμένου η Ήπειρος να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Έτσι μόνο θα ισχυροποιήσει και το «brand name», που με πολύ κόπο κατάφερε να δημιουργήσει.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.