ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η συλλογική διεκδίκηση φέρνει συνήθως καλύτερο αποτέλεσμα…
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Η εφαρμογή του «η ισχύς εν τη ενώσει» για την αντιμετώπιση και των τοπικών θεμάτων, είναι αυτό που μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα δίνοντας άμεση λύση σε διάφορα σοβαρά ζητήματα. Έτσι, σωστά το σκέφτηκαν και οι δέκα Δήμαρχοι της Ηπείρου και με την επίσκεψή τους στο γεφύρι της Πλάκας που κατέρρευσε από την πρόσφατη θεομηνία, θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι θα πρέπει άμεσα το ιστορικό αυτό μνημείο να αποκατασταθεί. Ήταν πράγματι μια επίσκεψη περισσότερο συμβολική, παρά ουσίας, κάτι βέβαια που σπάνια βλέπουμε να συμβαίνει, αφού συνήθως επικρατεί το: «ο καθένας στα του οίκου του»!
Γι’ αυτό και αποκτά ιδιαίτερη σημασία και μεγαλύτερη δυναμική, όταν όλοι μαζί οι τοπικοί φορείς διεκδικούν έργα και καλύτερες συνθήκες ζωής για τον τόπο τους. Δεν έχει σημασία εάν τη δεδομένη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται στα Βόρεια Τζουμέρκα, αφού κάτι παρόμοιο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιονδήποτε άλλο Δήμο της Ηπείρου. Τώρα, ήταν ένα γεφύρι, αύριο μπορεί να είναι κάποιο άλλο μνημείο.
Η συλλογική διεκδίκηση πάντα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. Βέβαια, με μια συνάντηση δεν λύνονται όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας!
Χρειάζεται διαρκής συνεργασία και επί της ουσίας διεκδίκηση, με συνεχείς πιέσεις προς την κεντρική εξουσία, κυρίως μέσω των βουλευτών της Ηπείρου, ή και με όποιον άλλο τρόπο. Όμως σίγουρα όχι εφησυχασμός…
Στη συνάντηση των Δημάρχων στο γεφύρι της Πλάκας, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις και διαφάνηκε η αγωνία για το μέλλον του τόπου και των πολιτιστικών μας μνημείων. Ακούστηκε η πρόταση για χαρτογράφηση όλων των γεφυριών της Ηπείρου, αλλά και η εκπόνηση μελετών στατικής επάρκειας, για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, σε μια ακόμη μελλοντική θεομηνία. Το ζητούμενο λοιπόν τώρα είναι τα λόγια να γίνουν πράξεις. Δηλαδή να μην εφησυχάσουμε στο ότι με αυτά που ειπώθηκαν, εμείς κάναμε το χρέος μας. Το αντίθετο μάλιστα. Στην Ελλάδα που ζούμε, είναι γνωστό, ότι για να επιτευχθεί κάτι, χρειάζονται συνεχείς πιέσεις, σε σημείο που μπορεί να γίνονται κάποτε και ενοχλητικές προς την κεντρική εξουσία. Όμως, ίσως τότε υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

***
Και κάτι ακόμη: Όπως συναντήθηκαν οι δέκα Δήμαρχοι την περασμένη Παρασκευή για το γεφύρι της Πλάκας, καλό θα είναι παρόμοιες συναντήσεις ουσίας να κάνουν – ει δυνατόν  - όλοι οι Δήμαρχοι της Ηπείρου και ο Περιφερειάρχης και για άλλα καυτά ζητήματα του τόπου μας: Για την ασφάλεια στις παραμεθόριες περιοχές, για την πορεία οδικών έργων, για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, για την προστασία της  Παμβώτιδας και των ποταμών της Ηπείρου, για την ανάπτυξη του ορεινού και θαλάσσιου τουρισμού και για μια σειρά άλλα ζητήματα, που κατά καιρούς σκάνε σαν… φωτοβολίδα και αμέσως την επομένη μπαίνουν στα συρτάρια, μέχρι να συμβεί κάτι άλλο και τα ξαναθυμηθούμε. Μια κοινή προσέγγιση λοιπόν και διεκδίκηση, σίγουρα θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα, αφού έτσι πολλά από τα καυτά προβλήματα της Ηπείρου μπορούν να επιλυθούν.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.