ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ανύπαρκτη η μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης…
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Ανέτοιμη σε πολύ κρίσιμους τομείς αποδεικνύεται, δυστυχώς, η νέα Κυβέρνηση, αφού οι σπασμωδικές της κινήσεις φανερώνουν ότι κανέναν σχεδιασμό δεν έχει επεξεργαστεί, προκειμένου να αναπτύξει την δική της πολιτική σε ζητήματα που χρειάζονται έναν σαφή προσανατολισμό, χωρίς ήξεις – αφήξεις. Ο λόγος στην προκειμένη περίπτωση για την μεταναστευτική πολιτική, που τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους υπουργούς με ολιγωρία και ανευθυνότητα!
Τα πάνω – κάτω έφερε μια επίσημη διαταγή που ουσιαστικά έλεγε ότι όποιος παράνομος μετανάστης εντοπίζονταν από τις Αρχές, δεν θα συλλαμβάνεται, αλλά θα γίνεται ταυτοποίηση, θα παίρνει ένα έγγραφο στα χέρια του και θα αφήνεται ελεύθερος. Πού, πώς, γιατί, κανείς δεν ξέρει… Κι αφού πήρε φωτιά το πανελλήνιο, ξαφνικά οι αρμόδιοι υπουργοί, δήλωναν άγνοια της διαταγής, κάνοντας λόγο μέχρι και για προβοκάτσια!
Όπως και να’ χει πάντως, η ουσία είναι ότι το αρμόδιο υπουργείο, βρίσκεται σε σύγχυση, πάνω σ’ αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εικόνα θολή για την χώρα μας, αφού αποδείχθηκε ότι στα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής υπάρχει ακόμη μεγάλο κενό. Ήδη, οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες που φιλοξενούνταν σε Κέντρα Κράτησης έχουν αφεθεί στο κέντρο της Αθήνας και σταδιακά προστίθενται και άλλοι, έτσι χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για το πώς θα ζήσουν αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι, που θα κοιμηθούν, τι θα κάνουν στην δίμηνη διορία που τους έχει δοθεί για να αποφασίσουν, εάν θα κάνουν αίτηση για να βγάλουν χαρτιά στην Ελλάδα, ή θα φύγουν από την χώρα μας.
Εκτός από την Ομόνοια της Αθήνας, ποιος δεν θυμάται την εικόνα κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στο γύρω δασάκι, όπου είχε στηθεί πρόχειρος καταυλισμός από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι καραδοκούσαν πότε θα καταφέρουν να τρυπώσουν σ’ ένα καράβι για να διαφύγουν σ’ άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλήθεια, αυτή είναι η σοβαρή μεταναστευτική πολιτική που ευαγγελίζεται η νέα Κυβέρνηση; Να περιφέρονται στα κέντρα των πόλεων ρακένδυτοι και ταλαιπωρημένοι μετανάστες;
***
Είναι πράγματι θλιβερό, που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κατανοήσει ότι με τις σπασμωδικές κινήσεις που κάνει σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στην ήδη ταλαιπωρημένη Ελλάδα της κρίσης. Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, τόσο εντός όσο και εκτός χώρας. Οι εταίροι πιέζουν, ρευστότητα δεν υπάρχει, η αβεβαιότητα για το τι «μέλλει γενέσθαι» βρίσκεται στο… ζενίθ. Γι’ αυτό φρόνιμο θα ήταν οι κυβερνώντες να μην προσθέτουν κι άλλα προβλήματα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τόσο κρίσιμους τομείς, όπως η μεταναστευτική πολιτική. Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.