ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Τον τελευταίο λόγο έχει και πάλι ο λαός!..
➤  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Πολλές εκπλήξεις μας επεφύλαξε το νέο έτος, το οποίο μπήκε μάλλον με… άγριες διαθέσεις! Με το «καλημέρα» λοιπόν προκύπτουν εθνικές εκλογές κι έτσι σε τρεις εβδομάδες από τώρα, θα στηθούν πάλι οι κάλπες  και ο λαός θα κληθεί να αποφασίσει για την επόμενη μέρα, μέσα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την χώρα. Βέβαια, δεν εξαντλήθηκε η τετραετία της Κυβέρνησης, αλλά, ως είθισται πλέον στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας έχουν γίνει βιαστικοί και… ανυπόμονοι. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι από την επομένη κιόλας των εκλογών οι ηττημένοι ζητούν… εκλογές, μοναδικό ίσως φαινόμενο για ευρωπαϊκή χώρα!
Αυτή την φορά όμως όλα ήταν πιο εύκολα, αφού υπήρχε και το πρόσχημα της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να στηθούν κάλπες μέσα σε χρόνο μηδέν! Και αυτό, κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού, ο οποίος σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ξεκάθαρα απαντούσε ότι δεν επιθυμεί τώρα εκλογές. Το μόνο θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτή τη φορά η προεκλογική περίοδος είναι σύντομη και δεν υπάρχουν περιθώρια για παρατεταμένη απραξία. Βέβαια έως ότου ολοκληρωθεί η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τα πάντα στην Ελλάδα θα υπολειτουργούν!
Αυτές όμως τις ώρες, εκείνοι που κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα είναι οι ενδιαφερόμενοι για μια θέση στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αφού εναγωνίως περιμένουν να «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου, με κάθε τρόπο και μέσο, για προσέλκυση ψηφοφόρων. Μια διαδικασία πολύ δύσκολη σε σχέση με παλαιότερες αναμετρήσεις, αφού η πλειοψηφία του ελληνικού λαού εδώ και πολύ καιρό, έχει «γυρίσει την πλάτη» στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και στους πρεσβευτές του.
***
Όπως και να’ χει όμως, σε τρεις εβδομάδες οι πολίτες θα είναι αυτοί που θα έχουν και πάλι τον τελευταίο λόγο και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για το μέλλον της χώρας μας. Και όλα θα γίνουν μέσα σε μια θολή και κυρίως πολωτική ατμόσφαιρα, με βαρύγδουπες δηλώσεις και μεγαλεπήβολα σχέδια. Ξέρουν οι πολίτες ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όσο κι αν τις επικαλούνται πολλοί  για άγρα ψήφων. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός, που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες όλα αυτά τα χρόνια, φοβάται και μόνο με την ιδέα μήπως αυτές πάνε χαμένες, αφού δεν θα αντέξει ν’ αρχίσει και πάλι από το μηδέν.
Επιθυμεί σταθερότητα και βεβαίως αλλαγή στην οικονομία και την καθημερινότητά του. Μπορεί ν’ άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, όμως αυτό που περιμένουν τώρα οι πολίτες είναι ν’ αλλάξει και εντός συνόρων. Κανένας απ’ αυτούς που στις 25 Ιανουαρίου θα ζητήσουν την ψήφο τους, δεν έχει δικαίωμα να πειραματίζεται, παίζοντας με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει πληρώσει πολύ ακριβά αμαρτίες του παρελθόντος.
Λένε πως ο λαός είναι σοφός και αυτό θα κληθεί ν’ αποδείξει στις επικείμενες εκλογές. Αρκεί να μην παρασυρθεί από κάποιους αποδεδειγμένα λαοπλάνους, που παίζουν με τον πόνο του. Ας ελπίσουμε πως όχι…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.