ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

÷    Φαίνεται εκεί κατά Μαξίμου μεριά δεν έλαβαν το μήνυμα, το οποίο εξέπεμψαν οι πολίτες τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και στις ευρωεκλογές. Και εξηγούμαι:
÷    Προτού αλέκτωρ φωνήσαι τρις αφουγκρασθήκαμε ότι θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις κατά 5,2% και μάλιστα αυτή η μείωση καθορίσθηκε οριζόντια, που σημαίνει ότι θα την υποστούν απαξάπαντες οι συνταξιούχοι και των «ισχνών αγελάδων», δηλαδή οι χαμηλοσυνταξιούχοι και αυτοί των ευγενών ταμείων, που στις περισσότερες των περιπτώσεων οι πόροι προέρχονταν από εισφορές «υπέρ τρίτων», κάτι που πλέον καταργείται.
÷    Όμως σε πρωινάδικο, στις 4-6-2014 εθνοπατρίκιοι αφουγκραζόμενοι αυτήν την πληροφορία από τους δημοσιογράφους, απάντησαν εν χορώ, ότι αυτό προβλεπόταν από τον νόμο 4052/12, άρα δεν είναι κάτι το νέο.
÷    Όμως, με τον νόμο αυτόν 4052/12 δεν προβλεπόταν και κάτι ανάλογο για τους εθνοπατρικίους, οι οποίοι «φροντίζουν» για τους ταπεινούς υπηκόους, αλλά θέτουν εαυτούς και αλλήλους σε απόσταση ασφαλείας.
÷    Το μόνο που γνωρίζουν να λέγουν είναι: Ειλικρινά σας λέγω, ότι δεν θέλω άλλα μέτρα!
÷    Ταύτα ελέχθησαν σε χρόνο πολύ μετά την ψήφιση αυτού του νόμου, που δηλοί, ότι φωρώνται και αδιάβαστοι, καλήν ώρα, όπως ο Υπ. Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης!..
***
÷    Φαίνεται, ότι το μήνυμα δεν ελήφθη μήτε από το Μαξίμου, αλλ’ ούτε και από την Χαριλάου Τρικούπη.
÷    Το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής θα έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σοβαρά θέματα, που απασχολούν και την κυβέρνηση αλλά και τους υπηκόους αυτής, όπως είναι η παραγραφή διαφόρων κατηγοριών που αναφέρονται σε πρόσωπα προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως αυτές του άλλοτε «τσάρου» Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, οι οποίες καρκινοβατούν επί δύο και πλέον έτη και δεν περιορίζονται μόνον στον υπ’ όψιν «τσάρο»!
÷    Η τακτική αυτή των κυβερνήσεων να περιορίζουν τον χρονικό ορίζοντα σε δύο και μόνο συνόδους και μετά να αποδίδωνται αθώες περιστερές οι κατηγορούμενοι πολιτικοί (υπουργοί κλπ.) κατά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προσβάλλει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, για τους οποίους οι κατηγορίες δεν παραγράφονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ούτε και προβλέπεται παρόμοια εναλλακτική λύση.
÷    Ας μην παραπονούνται οι πολιτικοί μας, ότι οι πολίτες είτε τους στρέφουν την πλάτη, είτε στρέφονται προς άλλες πολιτικές, όπως πασίδηλα το απέδειξαν στις πρόσφατες εκλογές και στις αυτοδιοικητικές αλλά και στις ευρωεκλογές…

***
÷    Διαβάστε, αγαπητοί αναγνώστες την παρακάτω αφήγηση του προ ετών εισαγγελέως στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων κ. Κ. Λογοθέτη και βγάλ’ τε τα συμπεράσματά σας για το τέρας της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, όπως την αφουγκράσθηκα από τον τηλ/κό σταθμό 4Ε, όπου ο κ. Λογοθέτης επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Σημεία των καιρών»:
÷    Η καταξιωμένη δημ/φος της Θεσσαλονίκης κα Μελίνα Καραπαναγιωτίδου βάδιζε στην οδό Ιωάννου Τσιμισκή, όταν αφουγκράσθηκε βογκητά και οιμογές προερχόμενες από κάποια γυναίκα.
÷    Πλησίασε και κατάπληκτη αντίκρυσε μία επίτοκο να κοίτεται στα πλακάκια του πεζοδρομίου καταβάλλουσα προσπάθεια να φέρει στον μάταιο τούτο κόσμο ό,τι κυοφορούσε. Την επίτοκο αυτή προσπαθούσε να βοηθήσει ένας άνδρας, προφανώς, ο σύζυγός της.
÷    Δεν χάνει καιρό και με το κινητό της ειδοποιεί το ΕΚΑΒ, όπερ μεθερμηνεύεται σε Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοηθείας και πληροφορεί τον τηλεφωνητή για το γεγονός.
÷    Παίρνει, όμως, κατάπληκτη την απάντηση, να απευθυνθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο και την ενημερώνουν για το ποιο εφημερεύει.
÷    Αμέσως, με νέο τηλεφώνημα επικοινωνεί με το νοσοκομείο, από το οποίο ερωτάται αν πρόκειται για ημεδαπούς ή για αλλοδαπούς, οπότε αναγκάζεται να πλησιάσει το ζεύγος για να πληροφορηθεί για την εθνικότητα του ζεύγους, από το οποίο πληροφορείται ότι πρόκειται για αλλοδαπούς!
÷    Και από το νοσοκομείο την ενημερώνουν, ότι πρέπει να απευθυνθεί στο Τμήμα Αλλοδαπών κατά πρώτον, την πληροφορούν ότι δεν είναι μαιευτική κλινική και της συνιστούν να επικοινωνήσει με το οικείο προξενείο, αφού πρώτα γνωρίσει την εθνικότητα των αλλοδαπών!
÷    Ώσπου όμως να καταλήξει να πληροφορηθεί την εθνικότητα και σε ποιο προξενείο να απευθυνθεί, η επίτοκος είχε φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο βρέφος, το οποίο όμως, λόγω ελλείψεως σπαργάνων κρύωνε και διαμαρτυρόταν για την αβελτηρία της γραφειοκρατίας, η οποία είναι κακέκτυπο της Λερναίας Ύδρας, στην οποία όταν ο Ηρακλής της έκοπτε ένα κεφάλι ανεγεννώντο δύο.
÷    Στη μορφή της γραφειοκρατίας ένα κεφάλι αποκόπτεται πλειάδα αναφύονται…

ο ΚΑΙΡΟσκόπος
κ.α.α ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ