Παρεμβάσεις

on . Posted in Παρεμβάσεις

.........................................................ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Μπροστά στην κάλπη…

Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Τέλειωσαν τα ψέματα! Η ώρα της κάλπης και της μεγάλης απόφασης για το ποιους θα εμπιστευτούμε σε πρώτη φάση (18 Μαΐου) τις τύχες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών, πλησιάζει. Και αμέσως μετά από μια εβδομάδα (25 Μαΐου), έρχεται μια άλλη μεγάλη απόφαση για το ποιους θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Εξίσου σημαντικές κι αυτές οι εκλογές, αν και, δυστυχώς, οι πολίτες τουλάχιστον έως τώρα, δεν τις έπαιρναν και πολύ στα σοβαρά.
Είναι μέγα λάθος αυτό που συχνά ακούγεται περί «χαλαρής ψήφου». Δεν είναι καθόλου έτσι και ίσως αυτή τη φορά, λόγω σταυρού, αποφασίσουν περισσότεροι να συμμετάσχουν, αφού ουσιαστικά η εκλογή των ευρωβουλευτών θα προκύψει από τις δικές μας ψήφους και όχι από το ποιους προτιμούν οι αρχηγοί των κομμάτων.
Θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας είναι οι ελεύθερες εκλογές, αφού οι πολίτες με την ψήφο τους κρατούν οι ίδιοι στα χέρια τους το μέλλον της χώρας, της πόλης που ζουν και βεβαίως το δικό τους. Την ερχόμενη Κυριακή και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, κυρίαρχος είναι ο λαός. Έχει την δύναμη στα χέρια του να επιδοκιμάσει ή να αποδοκιμάσει πολιτικές και πρόσωπα, να στείλει το δικό του μήνυμα. Και είναι πολύ σημαντικό να διαχειριστεί σωστά και ψύχραιμα την ψήφο του. Με επιλογές συνετές, που θα έχουν, κατά την κρίση του, ως στόχο να ξεχωρίσει τους καλύτερους και όχι με βάση την αντίδραση και τον θυμό.
Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές εξάλλου, οι δημότες καλούνται πιο εύκολα να διακρίνουν ποιος είναι περισσότερο ικανός να διαχειριστεί τις τύχες της πόλης και της περιφέρειάς του. Γνωρίζουν καλύτερα αυτούς που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το πώς την υπηρετούν.  Πολλοί απ’ όσους διεκδικούν σήμερα την ψήφο μας, έχουν αναπτύξει δημόσια τις προγραμματικές τους θέσεις και μπορούν οι πολίτες να έχουν μια σχετικά καθαρή εικόνα για το τι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο. Όσον αφορά τους νέους που για πρώτη φορά κατεβαίνουν στον αυτοδιοικητικό στίβο, αυτούς θα τους κρίνουν κυρίως από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και από την προσωπική επαφή που έχουν αυτές τις μέρες, αφού οι υποψήφιοι… οργώνουν στην κυριολεξία πόλεις και χωριά.
***
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ανάμεσα από μια πληθώρα υποψηφίων στον Δήμο Ιωαννιτών και στην Περιφέρεια Ηπείρου, οι πολίτες ας επιλέξουν τους καλύτερους. Αυτούς που πιστεύουν ότι θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, θα είναι έντιμοι, θα διαχειριστούν σωστά τους περιορισμένους πόρους που προορίζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά και που θα είναι ικανοί να εξασφαλίσουν και επιπλέον κονδύλια από τρίτες πηγές για την καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Όλα τ’ άλλα και κυρίως οι ατέρμονες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, αφήνουν τους ψηφοφόρους παγερά αδιάφορους. Καιρός να το κατανοήσουν αυτό και όσοι υποψήφιοι συνεχίζουν ν’ ακολουθούν τέτοια στρεβλή προεκλογική πορεία…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.