ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σημαντική συνεδρίαση...
✒ Ήταν σημαντική η προχθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία επικεντρώθηκε στα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή μας και στο πώς μπορούν οι Δήμοι να «οπλιστούν» για να τα αντιμετωπίσουν κατάλληλα, στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων τους.

Νομική προσφυγή...
✒ Πέρα από τα υπόλοιπα, δηλαδή το αίτημα για χρηματοδότηση των Δήμων από το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και για στελέχωση των γραφείων Πολιτικής Προστασίας με προσωπικό κλπ., η ΠΕΔ αποφάσισε να κινηθεί νομικά όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά στις τηλεπικοινωνίες και το τηλεοπτικό σήμα.

Δεν είμαστε στο ‘70!
✒ Δεν πάει άλλο... Δεν μπορεί εν έτη 2021 να υπάρχουν ορεινοί οικισμοί στην Ήπειρο οι οποίοι με το που πέφτει λίγη παραπάνω από το συνηθισμένο βροχή ή 30 πόντοι χιόνι να μένουν χωρίς ρεύμα, τηλέφωνο και τηλεόραση, λες και είμαστε ακόμα στη δεκαετία του 70 και του 80.

Ευθύνες ο ΔΕΔΔΗΕ!
✒ Ειδικά ο ΔΕΔΔΗΕ, τον οποίο τελευταία χρυσοπληρώνουμε όλοι μας και φυσικά και οι κάτοικοι των χωριών, μόνιμοι ή περιστασιακοί, με κάτι λογαριασμούς που προκαλούν... λιποθυμικά επεισόδια, έχει πολύ σοβαρές ευθύνες για την ταλαιπωρία του κόσμου.

Αν είχαμε τυφώνες...
✒ Πώς πέφτουν οι κολώνες του δικτύου του ρεύματος με τέτοια ευκολία; Να πεις ότι έχουμε τίποτε... τυφώνες στην Ήπειρο, αυτοί θα ήταν μία σοβαρή αιτία. Δεν έχουμε όμως. Άρα, το δίκτυό του είναι ασυντήρητο και προβληματικό, γεγονός απαράδεκτο για επιχείρηση κοινής ωφελείας. Το ίδιο ισχύει για τον ΟΤΕ και την ΕΡΤ…

Τρέμουν στα χωριά...
✒ Πολύ σωστά λοιπόν η ΠΕΔ Ηπείρου αποφάσισε να απευθυνθεί σε δικηγόρο για τα περαιτέρω, γιατί εδώ μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι τρέμουν μη χαλάσει ο καιρός και ξεπαγιάσουν ή μείνουν χωρίς επικοινωνίες και τηλεόραση. Δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας αυτοί και δε μπορούμε να μιλάμε για αποκέντρωση με τέτοιους όρους.

Εξοργισμένοι Δήμαρχοι!
✒ Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ τοποθετήθηκαν Δήμαρχοι από όλη την Ήπειρο (Φιλιάτες, Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, Σουλίου κλπ.) και όλοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά τους από τον καιρό, εξαιτίας του οποίου πολύ συχνά αδρανοποιούνται όλα τα δίκτυα. Έχουν δίκιο να είναι εξοργισμένοι!

Μία δυνατή φωνή...
✒ Χρειάζεται λοιπόν μία συλλογική κινητοποίηση για το μείζον αυτό ζήτημα για την περιοχή μας και η ΠΕΔ είναι ο κατάλληλος φορέας για να τη συντονίσει μπας και εισακουστούμε επιτέλους εκεί που πρέπει. Μόνο μην ξεχάσουν όσα είπαν προχθές. Αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια...

Πολλές προσδοκίες...
✒ Πάμε και στα των ημερών τώρα. Πολλές προσδοκίες είχε δημιουργήσει ο Δήμος με αφορμή τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου για τον στολισμό της Κεντρικής Πλατείας. Όσες τέλος πάντων μπορεί να έχει κανείς για μία πλατεία τόσο υποβαθμισμένη αισθητικά όσο η δική μας.

Σαν... αγγαρεία!
✒ Η στήλη δεν θέλει να γκρινιάζει, αλλά πώς να... αγιάσει κανείς! Το αποτέλεσμα όσον αφορά στον στολισμό της Πλατείας μας είναι κατώτερο των προσδοκιών. Δίνει την εντύπωση πως οι αρμόδιοι έκαναν... αγγαρεία και σίγουρα χωρίς να βάλουν λίγο μεράκι, απαραίτητο για να γίνει καλή δουλειά!

Δέντρο, έλκηθρο...
✒ Τι βλέπουν όσοι περνούν από κει; Ένα δέντρο στη μέση της Πλατείας, μπροστά του ένα έλκηθρο φωταγωγημένο, προς την πλευρά της «Όασης» το καρουζέλ που τοποθέτησε ιδιώτης, και στο πίσω μέρος μία φάτνη μέτριας αισθητικής και το «τούνελ» με τα λαμπάκια στη γέφυρα που οδηγεί στο πάρκο Κ. Μπέγκα.

Χωρίς μία συνοχή!
✒ Μιλάμε για έναν διάκοσμο χωρίς καμία αισθητική συνοχή που μοιάζει σαν να τοποθετήθηκε ως έχει για να γεμίσει κάπως η Πλατεία. Αυτό τον στόχο τον πέτυχαν. Αλήθεια εκείνα τα λευκά ελάφια που είχε φτιάξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή τι απέγιναν; Θα μπορούσαν να τα τοποθετήσουν και φέτος στην Πλατεία και στα παρκάκια της πόλης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.