ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τέλος τα ψέματα!
✒ Ψέματα... τέλος για το προσωπικό του δημόσιου συστήματος Υγείας που παραμένει ανεμβολίαστο παρά τις συστάσεις, τις εκκλήσεις, τις παρακλήσεις που όλο το προηγούμενο διάστημα τους απηύθυναν το υπουργείο, οι ειδικοί και δε συμμαζεύεται.

Δεν γίνεται...
✒ Όσοι αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό οδηγούνται σε αναστολή εργασίας με όλα τα αρνητικά γι’ αυτούς επακόλουθα. Δεν είναι ωραίο αυτό, αλλά από την άλλη δε μπορεί να υπηρετείς σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας εν μέσω πανδημίας και να είσαι αθωράκιστος.

Κοινωνική απαίτηση...
✒ Η κοινωνία, οι πολίτες, απαιτούν να νιώθουν ασφαλείς προσερχόμενοι σε δομές υγείας για την εξυπηρέτησή τους, τελεία και παύλα. Και είναι κρίμα που, παρά το γεγονός ότι πολλοί υγειονομικοί έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες να εμβολιαστούν, παραμένουν αρκετοί εκείνοι οι οποίοι έχουν... στυλώσει τα πόδια!

Ξέρουν τις συνέπειες!
✒ Είναι όμως καθαρά προσωπική η απόφασή τους και, εφόσον τους έχουν γίνει γνωστές οι συνέπειες εκ των προτέρων, προφανώς είναι διατεθειμένοι να τις υποστούν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για τους αρνητές τους συγκεκριμένους, αλλά και για όσους προκύψουν στο μέλλον σε άλλους κλάδους.

Ας το έκανε...
✒ Μία κυρία έγραφε προχθές σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι οδηγείται σε αναστολή και δε θα μπορεί να ζήσει τα πέντε παιδιά της. Ζητούσε μάλιστα οδηγίες για νομική αντίδραση. Οι περισσότεροι από κάτω ξέρετε τι της απαντούσαν; Αντί να ψάχνει σήμερα δικηγόρους γιατί απλά δεν έκανε το εμβόλιο και να τελειώνει;

Υψηλό ποσοστό...
✒ Θα έχει πάντως ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Στο Πανεπιστημιακό διαβάζουμε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων φτάνει στο 94% (Epiruspost). Είναι πολύ υψηλό, χωρίς αμφιβολία...

Δεκάδες κενά...
✒ Αν λοιπόν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του ιδρύματος ανέρχεται σε 2.300 άτομα, εύκολα υπολογίζει ότι θα μπουν σε αναστολή περίπου 140 εργαζόμενοι. Ούτε πολλοί είναι ούτε λίγοι και τα κενά που προκύπτουν θα πρέπει να καλυφθούν άμεσα για να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες.

Στο «Χατζηκώστα»...
✒ Από την άλλη, στο «Χατζηκώστα» με τους 1.200 εργαζομένους η στήλη πληροφορείται πως οι αρνητές δεν ξεπερνούν τους 50, ανάμεσα στους οποίους και κάνα δυο γιατροί! Κι εδώ θα πρέπει να αναπληρωθούν το γρηγορότερο εκείνοι οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή. Το ίδρυμα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε έναν υπάλληλο.

Η Εκπαίδευση...
✒ Το άλλο μεγάλο «μέτωπο» όσον αφορά στον εμβολιασμό είναι εκείνο της εκπαίδευσης. Σε δέκα μέρες τα σχολεία ανοίγουν ξανά τις πύλες τους με φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, κάτι που είναι και γενική απαίτηση. Ποιος θέλει επανακαθιέρωση της τηλεκπαίδευσης...

Αρκετοί ανεμβολίαστοι!
✒ Όμως κι εδώ, παρά τις εκκλήσεις της Πολιτείας, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό δασκάλων και καθηγητών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Οκτώ στους δέκα έχουν κάνει το εμβόλιο, ένας στους δέκα έχει νοσήσει, οπότε υπάρχει ένα 10% περίπου που παραμένει αθωράκιστο.

Μη διαμαρτύρονται...
✒ Δεν είναι λίγοι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί και θα πρέπει να πάρουν και οι ίδιοι λίγο πιο... ζεστά το θέμα. Αν δεν το κάνουν, ας μη διαμαρτύρονται μετά για τα δύο εργαστηριακά τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα με δική τους χρέωση. Είναι τεστ που θα γίνονται σε ιδιωτικά κέντρα, οπότε δε θα μπορούν απλά να τα δηλώνουν!

Αλλάζουν οι ρυθμοί...

✒ Μπήκε πια ο Σεπτέμβριος, οι περισσότεροι Γιαννιώτες επέστρεψαν από τις διακοπές τους, η κίνηση στην πόλη αυξάνει και πάλι. Οπότε, τέτοιες εικόνες όπως αυτή της φωτογραφίας με δρόμους του κέντρου σχεδόν έρημους μέρα – μεσημέρι θ’ αργήσουμε να τις δούμε ξανά. Οι ρυθμοί της σκληρής καθημερινότητας επιστρέφουν!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.