ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δύο εικόνες...
✒ Δύο εικόνες επανέρχονται διαρκώς στο μυαλό αυτή την περίοδο, καθώς παίρνουμε σιγά – σιγά και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες σειρά για ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα, αφού οι πλατφόρμες ανοίγουν πλέον και για πολύ νεώτερους πολίτες.

Εκείνο το ΠΙΚΠΑ...
✒ Καταρχήν, θυμάμαι το περίφημο ΠΙΚΠΑ Ιωαννίνων, που αναζητώντας πληροφορίες στο google, ανακάλυψα πως τα συγκεκριμένα αρχικά αφορούσαν στο «Πατριωτικό Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντίληψης»! Δεν έχει σημασία. Η ουσία είναι ότι επρόκειτο για έναν προνοιακό κρατικό φορέα.

Παιδικά εμβόλια...
✒ Οι της ίδιας γενιάς θα θυμούνται ότι από βρέφη και ως μεγάλα παιδιά περάσαμε όλοι μας αρκετές φορές την είσοδό του εκεί, κάπου στη Μιχαήλ Αγγέλου. Μας πήγαιναν οι γονείς μας για εμβόλια προστασίας από διάφορες παιδικές αρρώστιες όπως, για παράδειγμα, η ιλαρά!

Ολόκληρο βιβλιάριο!
✒ Ως παιδιά λοιπόν κάναμε ένα σωρό εμβολιασμούς, είχαμε μάλιστα και ατομικό βιβλιάριο υγείας όπου ήταν όλοι καταγεγραμμένοι! Οι ευγενικές νοσοκόμες του ΠΙΚΠΑ μάλιστα μας... ξεγελούσαν με κάτι μικρές άσπρες καραμελίτσες όταν ερχόταν η ώρα της βελόνας, που ποιο παιδί δεν την τρέμει!

Και στον στρατό...
✒ Αργότερα όσοι πήγαμε στρατό είχαμε την πρώτη μας ημέρα άλλη μία σχετική εμπειρία. Με το «καλημέρα» στο στρατόπεδο, φάγαμε δύο ή τρία εμβόλια ταυτόχρονα στα μπράτσα, τα οποία δε μας είπε ποτέ κανείς τι ακριβώς ήταν. Πάντως, ούτε ένας δεν αρρώστησε τρώγοντας εκείνες τις... περίεργες κονσέρβες κρέατος που μας σέρβιραν!

Μεγάλο δώρο!
✒ Ποιο είναι το συμπέρασμα απ’ όλα τα παραπάνω; Ότι τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο δώρο για τον άνθρωπο, αφού τον προφυλάσσουν από διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις, από ασθένειες σοβαρές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να του αφήσουν «κουσούρια» ή να τον οδηγήσουν στην εντατική και τον θάνατο.

Αν ήμασταν...
✒ Αν ως οργανισμοί ήμασταν... παρθένοι από εμβόλια, θα δικαιολογούνταν οι επιφυλάξεις κάποιων να κάνουν κι εκείνο που προστατεύει από τον κορωνοϊό. Κανένας μας δεν είναι όμως. Όλοι έχουμε δεχθεί ενέσιμα σκευάσματα για ένα σωρό ασθένειες, ενώ ας σκεφτούμε πόσος κόσμος εμβολιάζεται κάθε χρόνο για την γρίπη!

Σπεύδουν μαζικά!
✒ Πάντως, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία του κόσμου σπεύδει να εμβολιαστεί κι αυτό ισχύει και για την κατηγορία των πολιτών 30 – 39 ετών, οι οποίοι κι εδώ στα Γιάννενα κλείνουν μαζικά ραντεβού για το εμβόλιο της AstraZeneka!

Οι αναρτήσεις...
✒ Προσωπικά πολύ χαίρομαι βλέποντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστούς, φίλους κλπ. να ανακοινώνουν περήφανοι το ραντεβού που έκλεισαν ή τον εμβολιασμό που έκαναν προτρέποντας και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να καμφθεί η δυσπιστία...

Ο Γιάννης Στέφος...
✒ Από τις αναρτήσεις που ξεχώρισα και θα δανειστώ είναι η χθεσινή του πρώην βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, την οποία έκανε με αφορμή τον εμβολιασμό της κόρης του. Σύνθημά της «του παιδιού μου ο εμβολιασμός είναι δύο φορές εμβολιασμός μου»!

«Και... στα δικά σας»!
✒ Γράφει λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο κ. Στέφος: «Τεράστια ανακούφιση για το εμβόλιο της κόρης μου σήμερα. Εξαιρετική η δουλειά των υγειονομικών του ΠΓΝΙ. «Κάναμε» (κι ας μας... μαλώνει για τον πληθυντικό) το AstraZeneka, εμπιστευόμενοι τους γιατρούς κι όχι τις θεωρίες συνωμοσίας. Και... στα δικά σας οι ανεμβολίαστοι»! Άλλα σχόλια περιττεύουν!

Στη Μονή Τσούκας...

✒ Μοναδικά μοναστήρια έχουμε στην περιοχή μας. Πραγματικά ησυχαστήρια που σου δίνουν μία πραγματική αίσθηση κατάνυξης μέρες που ‘ναι. Απ’ τα ωραιότερα αναμφίβολα η Μονή Τσούκας πάνω από το Ελληνικό. Όποιος δεν την έχει επισκεφθεί για να ανάψει ένα κερί, χάνει!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.