ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Βασικό αξεσουάρ…
✒ Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, η μάσκα, χειρουργική μίας χρήσης, πάνινη, με πτυχώσεις, σκέτη, εμπριμέ ή μονόχρωμη, θα είναι το βασικό μας αξεσουάρ τους επόμενους μήνες και μέχρι να περάσει η μπόρα του κορωνοϊού. Γιατί θα περάσει, όπως όλες οι μπόρες!

Απλά ακολουθούμε!..
✒ Είναι απλά τα πράγματα λοιπόν, ειδικά για εμάς τους πολίτες. Ακολουθούμε τις υποδείξεις των ειδικών και φοράμε τη μάσκα μας πριν μπούμε στο σούπερ μάρκετ, στον μπακάλη, στο καθαριστήριο, στον μανάβη ή σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες.

Τι μας ζήτησαν;
✒ Εδώ που τα λέμε, δεν μας ζήτησαν να… πάμε στο μέτωπο. Απλά να προσέχουμε όταν είμαστε με κόσμο. Ποιος ο λόγος λοιπόν για την… επαναστατικότητα που δείχνουν ορισμένοι, οι οποίοι ωρύονται ότι επιχειρούν να μας τσιπάρουν (!) και αρνούνται τη μάσκα;

Της επιτέθηκε…
✒ Ο άλλος μπήκε, λέει, στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα, αγνοώντας τις πινακίδες και όταν μία ηλικιωμένη κυρία του υπενθύμισε ότι πρέπει να φορέσει μία της είπε: «Τι θες κυρά μου; Μη φοβάσαι, δεν παθαίνεις τίποτα. Κορωνοϊός δεν υπάρχει»! Γύρισε κι έφυγε θυμωμένος χωρίς να ψωνίσει!

Όλα… συνωμοσία!
✒ Δεν το χωράει ο νους μας ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι όλα όσα ζούμε είναι απλώς μία… συνωμοσία! Ευτυχώς που πρόκειται για μειοψηφία. Οι πιο πολλοί πολίτες κι εδώ στα Γιάννενα ακολουθούν τις συστάσεις του Κράτους και των επιστημόνων.
Κάτι σαν «εμβόλιο»…
✒ Και κάτι ενδιαφέρον. Σύμφωνα με δύο Αμερικανούς επιστήμονες, οι μάσκες μπορούν να λειτουργήσουν και ως άτυπο «εμβόλιο», καθώς εκθέτουν όσους τις φορούν σε μικρή «δόση» ιού, αρκετή όμως, ώστε σε μερικούς τουλάχιστον ανθρώπους να πυροδοτείται μια προστατευτική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματός τους! Είναι αναπόδεικτη η θεωρία τους, όμως ποιος απoκλείει ότι μπορεί να ισχύει;

Μάσκα στο σχολείο!
✒ Όσο για τα σχολεία, αυτά ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα και μαθητές μαζί με εκπαιδευτικούς θα μπουν στις τάξεις μόνο με μάσκα. Θα μπορούν να τη βγάλουν στο διάλειμμα όπως έχει γίνει γνωστό. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει εκτεταμένη διασπορά του ιού…
Δεν θα μπαίνουν…
✒ Σύμφωνα με ΚΥΑ που ρυθμίζει το θέμα, οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα μπορούν να μπουν στην τάξη. Έτσι, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Πρέπει όλοι να συμμορφωθούν με την απόφαση ότι το μάθημα θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους!

Τι να σχολιάσεις…
✒ Σε τι φταίνε όμως τα παιδιά; Είναι οι γονείς που έχουν σηκώσει… φασαρία. Διαβάσαμε ότι σε σχολεία της Αττικής γονείς έχουν κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι δε θέλουν τις μάσκες. Oρισμένοι μάλιστα αναφέρουν ότι η χρήση τους αποτελεί μέρος πειράματος για βιοϊατρικούς λόγους! Τι να σχολιάσει κανείς τώρα…

Σχολικές καθαρίστριες…
✒ Και κάτι ακόμα σχετικό με την επιστροφή στα θρανία. Δεν επιτρέπεται, όπως συμβαίνει εδώ, στον Δήμο Ιωαννιτών, να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμα καθαρίστριες στις μονάδες. Χθες ή σήμερα θα πήγαιναν στις θέσεις τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εδώ και μέρες….
✒ Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από τον Αύγουστο και οι καθαρίστριες να έχουν πιάσει δουλειά εδώ και μέρες στα σχολεία, ώστε να έχουν τον χρόνο να κάνουν αυτό που πρέπει και επιβάλλουν οι συνθήκες. Δε μπορεί όλα να γίνονται τελευταία στιγμή. Τα σχολικά κτίρια θα έπρεπε να είναι πανέτοιμα ώστε να υποδεχτούν ξανά τα παιδιά!

Η καλύτερη ώρα…
✒ Η πιο ωραία ώρα για βόλτα στην Παραλίμνιο είναι το πρωί. Ελάχιστος ο κόσμος, ησυχία και δροσιά κάτω απ’ τον παχύ ίσκιο των πλατάνων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του. Αρκεί να του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.