ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μουντός Απρίλης…
✒ Άντε και καλό μας μήνα! Ένας διαφορετικός Απρίλης απ’ αυτούς που ξέρουμε μας… ξημέρωσε. Μουντός, περίεργος, κατηφής. Ένας μήνας εγκλεισμού για όλους μας μπας και καταφέρουμε και τιθασεύσουμε τον κορωνοϊό, η έλευση του οποίου έφερε τα πάνω – κάτω!

Ασχολούμαστε όλοι…
✒ Άπαντες ασχολούμαστε με αυτό τον εγκλεισμό που μας επιβλήθηκε για να «φρενάρει» ο ιός. Άλλοι γκρινιάζουν, άλλοι βλέπουν πίσω απ’ το μέτρο… θεωρίες συνομωσίας, άλλοι κάνουν λόγο για fake βίντεο και ρεπορτάζ που σκοπό έχουν να μας μαντρώσουν. 

Καταντούν γραφικοί!
✒ Έτσι είναι, σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις ο καθένας αντιδρά με τον τρόπο του και ορισμένοι, μη αντιλαμβανόμενοι τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, φτάνουν σε υπερβολές και σε διαπιστώσεις που καταντούν αστείες και γραφικές!

Κεφάλια… μέσα!
✒ Λοιπόν, ας το πάρουμε απόφαση. Όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει για τις επόμενες εβδομάδες όσοι μπορούν –γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που δουλεύει κανονικά- να βάλει τα κεφάλια μέσα και να κάνει υπομονή ώσπου να περάσει η μπόρα, που θα περάσει αργά ή γρήγορα. 

Μόνοι μας πρέπει…
✒ Κανονικά δε χρειάζεται να μας κουνάει το δάχτυλο κανένας αρμόδιος για να συμμορφωθούμε με τους περιορισμούς. Μόνοι μας πρέπει να μαζευτούμε για να σωθούμε κι εμείς και οι δικοί μας άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες…

Να ξεκουραστούμε…
✒ Εξάλλου, δε μας ζήτησαν να… πάμε στο μέτωπο και να μπούμε στα χαρακώματα για να αντιμετωπίσουμε τον «αόρατο εχθρό» που μας απειλεί. Να κάτσουμε στον καναπέ μας είπαν, να διαβάσουμε, να δούμε τηλεόραση και να ξεκουραστούμε κάνοντας ένα διάλειμμα απ’ το τρέξιμο που όλοι τραβάμε στην καθημερινότητά μας. 

Του έλαχε… κλήρος!
✒ Στο μεταξύ, ο πιο… μισητός υπουργός είναι σίγουρο ότι είναι αυτές τις μέρες ο Στέλιος Πέτσας, στον οποίο έλαχε ο κλήρος να καλέσει δημοσίως τους Έλληνες να αποφύγουν το πατροπαράδοτο ψήσιμο του οβελία την Κυριακή του Πάσχα!

Είναι συνωστισμός…
✒ Δεν είπε ότι απαγορεύεται να φάμε αρνί, κατσίκι κ.λ.π. ανήμερα της γιορτής, αλλά ότι δεν πρέπει να ψήσουμε σε αυλές, ταράτσες κ.λ.π., γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει συνωστισμό κι αυτό δεν είναι καλό όταν ο κορωνοϊός… καραδοκεί!

Θα φανεί…
✒ Πώς θα το δεχθούν αυτό οι πολίτες που είναι αλλιώς μαθημένοι, θα φανεί εκείνες τις μέρες. Πάντως, ένα είναι σίγουρο. Η Αστυνομία θα έχει πολλή δουλειά προσπαθώντας να επιβάλλει την τήρηση των μέτρων που αφορούν στη γιορτινή περίοδο…

Πολιτισμικό σοκ!
✒ Μιλάμε για ένα πολιτισμικό σοκ για τους Έλληνες που θα κληθούν να κάνουν γιορτές χωρίς έξοδο στα χωριά, χωρίς εκκλησίες και χωρίς υπαίθριο ψήσιμο του οβελία παρέα με οικογένεια και φίλους όπως έχουν συνηθίσει τόσες δεκαετίες. 

Θα γίνει… πανηγύρι!
✒ Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί «ανταρσίες». Εδώ ορισμένοι δεν χάνουν ευκαιρία να βγουν βόλτα με κάθε πρόφαση σε μόλους, πάρκα, ποδηλατόδρομους κ.λ.π., θα συμμορφωθούν έτσι, αμαχητί, με τις Πασχαλινές απαγορεύσεις; Προβλέπονται λοιπόν… πανηγύρια!

Δίπλα στη λίμνη…
✒ Δεν είναι εύκολο να έχεις τη λίμνη δίπλα σου και να μη μπορείς να απολαύσεις μία ξέγνοιαστη βόλτα δίπλα της όπως μέχρι πρόσφατα. Ας όψεται ο κορωνοϊός! Πού θα πάει όμως, αργά ή γρήγορα θα πάρει των… ομματιών του και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.