ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Άμα θέλεις…
✒ Τελικά, άμα θέλεις να εφαρμόσεις έναν νόμο, όσες αντιδράσεις και να προκαλεί αυτός, υπάρχουν τα μέσα για να το κάνεις. Δείτε, για παράδειγμα, τι γίνεται με την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Έμοιαζε… αδύνατο!
✒ Μέχρι πρόσφατα έμοιαζε σχεδόν… αδύνατο να πειστεί ο καπνιστής ότι πρέπει να ξεχάσει το τσιγάρο στη ζεστασιά της καφετέριας ή του μπαρ και ότι για να το απολαύσει πρέπει να βγαίνει έξω, ώστε να μην ενοχλεί όσους δεν καπνίζουν.

Όλα άλλαξαν!..
✒ Να που σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των καπνιστών το έχει πάρει απόφαση ότι τα πράγματα άλλαξαν και στη χώρα μας όπου ισχύει πλέον ό,τι και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το κάπνισμα απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους συνάθροισης, πάει και τελείωσε.

Με πυγμή…
✒ Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με πυγμή και αποφασιστικότητα το ζήτημα. Έκανε ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι θα εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό και έλαβε όλα τα μέτρα προκειμένου να το πετύχει αυτό. Να λοιπόν που το αποτέλεσμα τη δικαιώνει!

Τριψήφιο νούμερο…
✒ Τελευταίο μέτρο η δημιουργία από το υπουργείο Υγείας ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, στον οποίο θα γίνονται οι καταγγελίες για όσους… θεριακλήδες παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο! Είπαμε, άμα θέλεις, όλα μπορείς να τα κάνεις!

Θα έχει πρόστιμα!
✒ Σε περίπτωση καταγγελίας, η Αστυνομία ή η Δημοτική Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να κάψει πρόστιμο στον πελάτη που καπνίζει και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη ο οποίος του το επιτρέπει παρά τη ρητή απαγόρευση…

Εκστρατεία ενημέρωσης…
✒ Μάλιστα, καθώς προχωρά το φθινόπωρο και σε λίγο θα μαζευτούμε όλοι μέσα, σε σπίτια και μαγαζιά, το υπουργείο σχεδιάζει να κάνει ολόκληρη αντικαπνιστική εκστρατεία με στόχο κυρίως την ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματά τους.

Θετική ανταπόκριση!
✒ Πάντως, μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι η ανταπόκριση του κόσμου στον αντικαπνιστικό είναι θετική. Το διαπιστώνει κανείς επισκεπτόμενος καφετέρια ή μπαρ όπου η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη αφού κανείς πια δεν καπνίζει εντός. Τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία…

Η καθαριότητα…
✒ Πάμε τώρα σε ένα από τα πιο καυτά θέματα που απασχολούν αυτήν εδώ την πόλη, εκείνο της καθαριότητας, το οποίο, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να κυριαρχεί και το επόμενο διάστημα, ίσως και για χρόνια, καθώς οριστική λύση δε φαίνεται στον ορίζοντα.

Συμβασιούχοι…
✒ Αφού το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να ανατεθεί σε ιδιώτη η αποκομιδή των απορριμμάτων στις Δημοτικές Ενότητες, η οποία θα έδινε μία κάποια λύση, τώρα πάμε στο… plan B! Δηλαδή στην πρόσληψη συμβασιούχων…

Λύση ανάγκης!
✒ Το θέμα θα συζητηθεί αύριο από το σώμα και λογικά θα δοθεί «πράσινο φως» προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις. Λύση έκτακτης ανάγκης αυτή!

Να αναζητήσει…
✒ Φυσικά, η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να εφησυχάσει, αλλά, αφού πάρει τους συμβασιούχους, καλό θα ήταν να αναζητήσει τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει σε πιο μόνιμη βάση το μεγάλο αυτό «βάρος», μπας κι έτσι βελτιωθεί και η εικόνα της πόλης που σήμερα δεν είναι η καλύτερη…
Πώς καταφέραμε;
✒ Καλά τα πλατάνια, δε μπορεί να τα… κατηγορήσει κανείς που φύτρωσαν στο κρηπίδωμα του πάρκου Κατσάρη στην παραλίμνιο. Αυτή είναι η δουλειά τους. Εμείς όμως οι άνθρωποι πώς καταφέραμε να βανδαλίσουμε τόσο πολύ τα έρμα τα κάγκελα, σπάζοντας και στραβώνοντάς τα; Πρέπει να απαιτήθηκε μεγάλη προσπάθεια… Σ’ αυτά είμαστε πρώτοι, τελικά!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.