ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εντυπωσιακή προσφορά…
✒ Με αξιοσημείωτη ομολογουμένως καθυστέρηση έκλεισε τελικά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα και φυσικά και στον Νομό Ιωαννίνων. Εύλογο αυτό, αν σκεφτεί κανείς την εντυπωσιακή προσφορά υποψηφίων που είχε η παράταξη…

Σε τροχιά νίκης!..
✒ Η Ν.Δ. είναι σε τροχιά νίκης για τις 7 Ιουλίου και μάλιστα «βλέπει» αυτοδυναμία με πολλές αξιώσεις. Έτσι εξηγείται η προθυμία τόσων πολλών στελεχών της να εξέλθουν με τα ψηφοδέλτιά της στον εκλογικό στίβο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Έψαχνε με τα κιάλια!
✒ Καμία σχέση δηλαδή με τις τελευταίες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, τότε που η Πειραιώς έψαχνε με τα… κιάλια να βρει πρόθυμους οι οποίοι θα… θυσιάζονταν ως υποψήφιοι βουλευτές σε μία μάχη που ήταν χαμένη από χέρι!

Τους χρωστούσε χάρη…
✒ Θυσιάστηκαν» τότε αρκετοί, ορισμένοι εκ των οποίων θεωρούσαν μέχρι προχθές ότι το κόμμα τους οφείλει χάρη για τη στήριξη που του παρείχαν και θα έπρεπε να τους την ξεπληρώσει με μία νέα συμπερίληψη στους συνδυασμούς του! Στρατιώτες τότε… στρατηγοί τώρα, ένα πράμα!

Παράπονα, πικρίες…
✒ Ωστόσο, η προσπάθεια φρεσκαρίσματος των ψηφοδελτίων με πρόσωπα νέα ηλικιακά και ως δημόσια παρουσία, αρκετά απ’ τα οποία ανασύρθηκαν από το Μητρώο Στελεχών που έχει καταρτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διέψευσε προσδοκίες και προκάλεσε παράπονα και πικρίες.

Θα αξιοποιηθούν…
✒ Αναμενόμενα όλα αυτά… Δεν είναι εύκολο να ικανοποιηθούν άπαντες σε μία τέτοια στιγμή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι «κομμένοι» δε θα αξιοποιηθούν σε δεύτερο χρόνο. Εξάλλου, η στελέχωση της κρατικής μηχανής απαιτεί μακρά λίστα στελεχών. Ξέρουμε όλοι πώς λειτουργεί το πράγμα. Άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με αυτή την πρακτική…

Τρεις εκπλήξεις…
✒ Όσον αφορά στον Νομό μας, τρεις ήταν οι κύριες εκπλήξεις σχετικά με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.. Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Καραμπίνας που πολλοί τον θεωρούσαν σίγουρο υποψήφιο βουλευτή. Κι αυτό γιατί έχει μακρά πορεία ως κομματικό στέλεχος και πολλούς σταυρούς στις αποσκευές του.

Έχει τα δίκια του…
✒ Τελικά έμεινε εκτός παρόλο που είχε ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα και σε ανάρτησή του στο Facebook δεν κρύβει την πικρία του γι’ αυτό. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «σήμερα 18 Ιουνίου 2019 έφτασα στο τέλος και ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε, όχι και με τον καλύτερο τρόπο!». Έχει τα δίκια του, πώς να το κάνουμε.

Στις επάλξεις…
✒ Έκπληξη επίσης ήταν η μη συμμετοχή του Παντελή Κολόκα και του Λάμπρου Γεωργόπουλου στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Αξιόλογα στελέχη της παράταξης κι αυτοί που φιλοδοξούσαν να δώσουν τη μάχη της 7ης Ιουλίου. Ο Π. Κολόκας, ο οποίος μετράει χρόνια στο… κουρμπέτι, σε ανάρτησή του δηλώνει ότι παραμένει στις επάλξεις! Έτσι πρέπει…

Θα μιλήσει…
✒ Ο Λ. Γεωργόπουλος, από την πλευρά του, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του επιτυχημένη θητεία ως διοικητής του «Χατζηκώστα», δηλώνει επίσης, προς τιμήν του, ότι παραμένει «πιστός στις φιλελεύθερες αξίες και στην αγάπη για τον τόπο μας», σπεύδει όμως να τονίσει ότι θα μιλήσει αναλυτικά στο σύντομο μέλλον! Οψόμεθα…
Λίγη ξεγνοιασιά…
✒ Τα κόμματα ας κάνουν τη δουλειά τους, εξάλλου εκλογές (ξανά) έρχονται. Εμείς οι πολίτες, πάλι, θα κάνουμε τη δική μας. Για παράδειγμα, όταν έχει καλό καιρό, θα πάρουμε το δρόμο προς τις παραλίες όπως κάναμε μαζικά το περασμένο τριήμερο. Εντάξει, είμαστε ενεργοί πολίτες, αλλά και λίγη ξεγνοιασιά το καλοκαίρι δε βλάπτει!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.