ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αλέξης και κότερο…
✒ Ξεκινάμε σήμερα με το θέμα των ημερών. Δηλαδή τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Αύγουστο, λίγο μετά την τραγωδία στο Μάτι, ως φιλοξενούμενου στο κότερο του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Πήρε πολύ μεγάλη έκταση αυτό…

Δεν είναι παράνομο…
✒ Είναι… παράνομο να κάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας διακοπές σε πολυτελές κότερο εν μέσω κρίσης και λίγο μετά από μία καταστροφική πυρκαγιά; Όχι, δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει. Ξεκάθαρα πράγματα.

Ούτε όμως ηθικό!
✒ Είναι όμως ηθικά αποδεκτή η συγκεκριμένη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα; Όχι, δεν είναι! Δε μιλάμε για έναν απλό πολίτη που μπορεί να διακοπεύει όπως του γουστάρει. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν από τους κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της χώρας.

Είναι Πρωθυπουργός!
✒ Το έθεσε πολύ σωστά χθες από τα Γιάννενα ο Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε, είναι προσωπική επιλογή του κ. Τσίπρα με ποιους κάνει παρέα. Όμως ιδιωτικός βίος δεν υπάρχει για έναν Πρωθυπουργό!

Άλλο ο ιδιώτης…
✒ Έτσι ακριβώς. Δε μιλάμε για ιδιώτη, αλλά για τον κυβερνήτη μιας χώρας, η ιδιωτική ζωή του οποίου, ακόμα και το πού επιλέγει να κάνει διακοπές, είναι φυσικό να απασχολεί τα ΜΜΕ και να αφορά τους πολίτες. Άρα, πρέπει ο ίδιος να φροντίζει να μη δίνει λαβές για σχόλια εναντίον του.

Κάποτε… έκραζε!
✒ Ειδικά όταν Πρωθυπουργός στην Ελλάδα σήμερα είναι ένας άνθρωπος που ως αντιπολίτευση «έκραζε» τις διασυνδέσεις των τότε προκατόχων του με την πλουτοκρατία και στηλίτευε τον τρόπο ζωής τους. Αυτά… ξεχάστηκαν σήμερα και επιλέγει να βολτάρει με πολυτελείς θαλαμηγούς στο Αιγαίο; Δεν είναι έτσι…

Ένα Στάδιο έχουμε…
✒ Ένα κανονικό και πλήρες Εθνικό Στάδιο έχουμε στα Γιάννενα και οφείλουμε ως πόλη και ως πολίτες να το σεβόμαστε, να το προσέχουμε και να το αναδεικνύουμε. Μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα, πέρα φυσικά από αγώνες ποδοσφαίρου.

Μια αληθινή γιορτή…
✒ Για παράδειγμα, αυτές τις μέρες διεξάγεται στο «Ζωσιμάδες» Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Λυκείων Ελλάδας και Κύπρου. Σ’ αυτό συμμετέχουν εκατοντάδες έφηβοι. Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού. Του υγιούς αθλητισμού…

Αναβαθμίστηκε!
✒ Η αλήθεια είναι ότι με τον νέο χλοοτάπητα και την ανακατασκευή του ταρτάν το Στάδιο αναβαθμίστηκε σημαντικά τελευταία. Σωματεία και μεμονωμένοι πολίτες μπορούν πλέον να αθλούνται σ’ αυτό με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, κάτι που δεν είναι πάντα αυτονόητο!

Δεν είναι αυτονόητο…
✒ Αρκεί φυσικά να διατηρηθεί το ταρτάν σε καλή κατάσταση, κάτι που επίσης δεν είναι αυτονόητο, αν λάβει κανείς υπόψη όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή κατά το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, είναι πολλοί οι «θερμοκέφαλοι» σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.

Η έδρα του ΠΑΣ…
✒ Πάντως, πρέπει τα Γιάννενα να δουν κάποια στιγμή το θέμα της έδρας του ΠΑΣ. Μήπως δηλαδή πρέπει να μεταφερθεί τελικά σε άλλο χώρο εκτός πόλης. Στο Πανηπειρωτικό, στο Σταυράκι ή όπου αλλού. Είναι σημαντικό ζήτημα αυτό.

Χαμένο δε θα πάει!
✒ Κάθε φορά που γίνεται αγώνας νεκρώνει το κέντρο της πόλης. Κλείνουν δρόμοι, ταλαιπωρούνται περίοικοι, ένας κακός χαμός. Όσο για το «Ζωσιμάδες» και να φύγει ο ΠΑΣ, χαμένο δε θα πάει. Θα μπορεί να φιλοξενεί ένα σωρό άλλα αθλητικά γεγονότα και δραστηριότητες!
Αν δεν το δεις…
✒ Αν δε δει κανείς από κοντά τη σκληρή δουλειά, το τρέξιμο και την προσπάθεια που καταβάλλουν σε κάθε αγώνα οι κωπηλάτες και οι προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων δε μπορεί να καταλάβει πώς έρχονται όλες αυτές οι επιτυχίες τόσες δεκαετίες τώρα. Μιλάμε για πολύ μεγάλη προσπάθεια...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.