ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πόση αξία έχουν…
✒ Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ θα συνειδητοποιούμε όλοι μας πόσο μεγάλη αξία έχουν γι’ αυτόν εδώ τον τόπο τον κάποτε απομονωμένο οι υποδομές που έχουν σχέση με τη μετακίνηση, δηλαδή οι αυτοκινητόδρομοι και το αεροδρόμιο.
Πιο κοντά…
✒ Για τους οδικούς άξονες έχει… εξαντληθεί το θέμα. Όσο και να είναι το κόστος των διοδίων, αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα που είναι ότι έχουν φέρει την Ήπειρο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα, με ένα ταξίδι άνετο και ασφαλές! Λίγα πια απομένουν να γίνουν στον τομέα αυτό.
Νέες προοπτικές!
✒ Οι προοπτικές όμως που δε μπορούμε να αντιληφθούμε ακόμα στο σύνολό τους είναι αυτές που ανοίγονται με την αναβάθμιση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Για την οποία πάλεψαν πολύ οι τοπικοί φορείς, Περιφέρεια, Δήμος και Ένωση Ξενοδόχων…
Ισάξιο άλλων…
✒ Το Αεροδρόμιό μας μεγαλώνει, βελτιώνεται και σύντομα δε θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλα αντίστοιχα της χώρας. Το γεγονός δε ότι είναι σε μία στρατηγική γεωγραφική θέση, δίπλα στην Αλβανία και πολύ κοντά στα Επτάνησα του δίνει έξτρα πόντους.
Κι άλλη εταιρία!..
✒ Είναι χαρακτηριστική η χθεσινή είδηση στο «Epiruspost» ότι η ελληνική αεροπορική εταιρία «Sky Express» πρόκειται να ξεκινήσει πτήσεις Γιάννενα – Αθήνα από το ερχόμενο φθινόπωρο με πολύ φτηνά εισιτήρια. Εξέλιξη που έρχεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα…
Σπάει το μονοπώλιο…
✒ Βλέπεις, όταν σπάει ένα μονοπώλιο, εκείνοι που πρώτοι βγαίνουν ωφελημένοι είναι οι πελάτες! Δε χρειάζεται να πούμε τι θα σημάνει η δυνατότητα αεροπορικού ταξιδιού στην Αθήνα μετ’ επιστροφής με 70 ευρώ περίπου το άτομο! Μιλάμε για ένα εντελώς νέο τοπίο στις μετακινήσεις μας.
Τα καλά… έρχονται!
✒ Λογικά τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν κι άλλες ειδήσεις – έκπληξη σχετικά με τις δυνατότητες που θα προσφέρει μελλοντικά το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Ειδικά όσον αφορά τη σύνδεση της πόλης μας με προορισμούς του εξωτερικού. Υπομονή λοιπόν…
Σε τοπικούς φορείς…
✒ Μετά απ’ όλα αυτά, η σπουδαιότερη εξέλιξη θα ήταν να περάσει το Αεροδρόμιο στα χέρια των τοπικών φορέων και να συνεχίσει να λειτουργεί ως δημοτικό, ας πούμε, με χαμηλά ναύλα. Εκεί να δείτε τι θα γίνονταν. Θα σκοτώνονταν οι αεροπορικές να βάλουν πτήσεις!
Έγινε η παραχώρηση!
✒ Να που τελικά έγινε πράξη η παραχώρηση από τα συναρμόδια υπουργεία στον Δήμο Ιωαννιτών χώρων του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα στη Γ. Παπανδρέου με σκοπό να κατασκευάσει εκεί υποδομές προκειμένου να στεγάσει σχολεία.
Το «μπαλάκι» στον Δήμο…
✒ Ο Δήμος περίμενε πώς και πώς μία τέτοια εξέλιξη και είχε κυνηγήσει το θέμα. Τώρα λοιπόν έχει στα χέρια του έναν μεγάλο χώρο για να βολέψει τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται σήμερα στο κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής αλλά και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο που φιλοξενείται στην ΕΛΕΠΑΠ.
Θα απελευθερώσει…
✒ Αν καταφέρει να ετοιμάσει εγκαίρως, δηλαδή ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τα λυόμενα κτίρια στα οποία θα στεγαστούν τα σχολεία, θα μπορέσει να παραχωρήσει επιτέλους την Παπαζόγλειο στο Πανεπιστήμιο για να μεταφέρει εκεί την Αρχιτεκτονική Σχολή.
Μια αμφιβολία…
✒ Η στήλη έχει κάποιες αμφιβολίες για τη δυνατότητα του Δήμου να ανταποκριθεί εγκαίρως στις απαιτήσεις. Κάτι μας λέει ότι θα χρειαστεί τελικά τη συνδρομή της Περιφέρειας που ως… από μηχανής θεός θα βάλει ένα χεράκι και σ’ αυτή την  περίπτωση! Οψόμεθα…

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.