ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ανησυχία, φόβος…
✒ Ανησυχία, καχυποψία, έκπληξη, ίσως και μία δόση φόβου είχαν την περασμένη Κυριακή, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι Γιαννιώτες που τυχαίνει να έχουν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, την οικογένειά τους στην περιοχή γύρω από το Εθνικό Στάδιο…
Κακό προηγούμενο…
✒ Αιτία ο αγώνας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ, το κακό προηγούμενο από παλιότερα αντίστοιχα ματς στην πόλη μας, ο μεγάλος αριθμός οπαδών -όχι φιλάθλων- της Θεσσαλονικιώτικης ομάδας που είχαν καταφθάσει από νωρίς στα μέρη μας.
Επαληθεύτηκαν!..
✒ Η ανησυχία επαληθεύτηκε τελικά! Προκλήθηκαν επεισόδια και είδαμε εικόνες που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο, αν και κανονικά με όσα έχουν γίνει κατά καιρούς σ’ αυτό, τίποτε δε θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν!
Ας βρουν οι αρμόδιοι…
✒ Η στήλη δεν είναι… Ανακριτής ή Εισαγγελέας για να βγάλει πορίσματα, να δικάσει και να καταδικάσει. Απλώς καταγράφει γεγονότα και κάνει διαπιστώσεις. Τα υπόλοιπα ας τα βρουν οι αρμόδιοι, αν και κανένας μέχρι τώρα δεν κατάφερε να βάλει τάξη στα του ποδοσφαίρου.
Έκλειναν γρίλιες!
✒ Για μας η πιο χαρακτηριστική εικόνα από το πρόσφατο «νταραβέρι» στο Ζωσιμάδες και σε δρόμους όπως η Σταδίου ήταν αυτή μιας γρίλιας σε μπαλκονόπορτα πολυκατοικίας δίπλα στο Στάδιο να κλείνει βιαστικά την ώρα που πλαστικά καθίσματα εκτοξεύονταν έξω απ’ αυτό!
Φτάνει πια…
✒ Όχι, δε γίνεται… δε μπορεί να τρομοκρατείται το κέντρο μιας ολόκληρης πόλης με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ούτε να «παγώνει» για μία ολόκληρη ημέρα η ζωή χιλιάδων πολιτών. Φτάνει πια!
Η έδρα εκτός πόλης…
✒ Η λύση είναι μία και πρέπει επιτέλους να δοθεί. Η έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μεταφερθεί εκτός πόλης. Στο Πανηπειρωτικό, στο Σταυράκι… οπουδήποτε. Χώροι μπορούν να βρεθούν για να γίνει ένα νέο γήπεδο. Αυτό θα έλυνε πολλά προβλήματα.
Δε θα κινδύνευαν…
✒ Εκτός πόλης οι «θερμοκέφαλοι» θα τσακώνονταν μόνο μεταξύ τους, δε θα κινδύνευαν πολίτες, αυτοκίνητα, καταστήματα. Πού θα βάλουν φωτιές, στα χωράφια; Νομίζουμε λοιπόν ότι οι τοπικοί φορείς και ο ΠΑΣ πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα μεταφοράς της έδρας του. Είναι καιρός πια…
Δίκιο έχει η Σχολή…
✒ Δίκιο έχει η Σχολή Καλών Τεχνών να αντιδρά στην παράμετρο του σχεδίου συγχώνευσης Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων – ΤΕΙ Ηπείρου που θέλει να απορροφά η ίδια το Τμήμα Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής της Άρτας.
Τι σχέση υπάρχει;
✒ Τι σχέση μπορεί να έχει η Καλών Τεχνών με το αντικείμενο που υπηρετεί το συγκεκριμένο Τμήμα; Τέχνη είναι και η μουσική, όμως άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Άσε που ακούγεται πως στο Μουσικής Άρτας γίνεται ένας… μικρός χαμός που η Σχολή δε θέλει να περάσει σ’ αυτήν.
Λάθος αντίδραση!
✒ Από την άλλη, όμως, ο τρόπος αντίδρασης που επέλεξε η Καλών Τεχνών δεν είναι και ο καλύτερος. Η γενική της συνέλευση επέλεξε να μη κατατεθούν μέχρι νεοτέρας οι βαθμολογίες των εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των πτυχιακών εργασιών!
Nα το ξανασκεφτούν…
✒ Τι φταίνε οι φοιτητές να τους θέτουν σε ομηρία; Ειδικά οι επί πτυχίω γιατί να ταλαιπωρηθούν και να καθυστερήσει η διαδικασία αποφοίτησής τους; Καλό λοιπόν θα ήταν η Σχολή να το ξανασκεφτεί. Ας βρει άλλον τρόπο να αντιδράσει στο σχέδιο του υπ. Παιδείας, αφήνοντας έξω τους φοιτητές της…

«Παγωμένος» χρόνος…
✒ Ακίνητο, αγέρωχο, επιβλητικό, στη θέση του πάνω από έναν αιώνα, το Ρολόι της Κάτω Πλατείας, από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα αυτής εδώ της πόλης. «Παγωμένος» και ο χρόνος στα καντράντ του, δείχνει σταθερά λάθος ώρα!
Κρίμα να μη μπορούν οι περαστικοί να βασιστούν στις ενδείξεις του…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.