ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αν μελετήσεις…
✒ Δύο πράγματα αντιλαμβάνεται κανείς μελετώντας λίγο πιο προσεκτικά τα όσα είπε προχθές ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Β. Καρβούνης στο πλαίσιο του απολογισμού δράσης που έκανε για τη χρονιά που μας πέρασε.
Με το… σταγονόμετρο!
✒ Πρώτον, ότι τα κονδύλια που διαθέτει πλέον η Πολιτεία για τη λειτουργία των ιδρυμάτων της όπως, ας πούμε, τα Νοσοκομεία είναι με το… σταγονόμετρο, ανεξαρτήτως του πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους.
Στρέφονται αλλού!..
✒ Δεύτερον, πως για να κλείσουν «τρύπες» και να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες τα νοσηλευτικά ιδρύματα στρέφονται για στήριξη σε φορείς της Αυτοδιοίκησης και σε ιδιώτες! Αυτό κάνει, πολύ ορθά και το «Χατζηκώστα»!
Χωρίς την Περιφέρεια…
✒ Για παράδειγμα, το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το νέο πάρκινγκ του Νοσοκομείου, έργο πολύ σημαντικό. Χωρίς τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει! Γι’ αυτό και το δημόσιο «ευχαριστώ» προχθές του Διοικητή προς τον Αλέκο Καχριμάνη.
Στην Καρδιολογική…
✒ Ένα μεγάλο ποσό έδωσε η Περιφέρεια και για προμήθεια νέου ξενοδοχειακού εξοπλισμού στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής του «Χατζηκώστα», ενώ η εταιρία ΒΙΚΟΣ Α.Ε. του Πέτρου Σεπετά πρόσφερε σ’ αυτήν σύστημα οπτικής απομόνωσης!
Η ΒΙΚΟΣ προσφέρει…
✒ Επίσης, η ΒΙΚΟΣ χρηματοδοτεί την πλήρη αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής και των Εξωτερικών της Ιατρείων και δεν ξέρουμε τι άλλο. Σπουδαία η προσφορά της στο Νοσοκομείο και πρέπει να αναγνωρίζεται.
Κάτι… ψιλά και το Κράτος!
✒ Εντάξει και το Υπουργείο Υγείας… κάτι έδωσε πέρυσι στο «Χατζηκώστα» κι έγινε η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του. Χωρίς όμως την Αυτοδιοίκηση και τους ιδιώτες…
Για το Πολυδύναμο…
✒ Η στήλη λοιπόν προτείνει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και για τις εκκρεμότητες στο Πολυδύναμο να αναζητήσει οικονομική στήριξη από χορηγούς, τον Δήμο και την Περιφέρεια. Γιατί αν περιμένει από την Πολιτεία… δε βλέπουμε να λειτουργεί μέσα στο ‘18!
Η ώρα των πεσόντων…
✒ Είναι, αναμφίβολα, ένα σπουδαίο γεγονός για τη χώρα μας η έναρξη της διαδικασίας εντοπισμού, εκταφής και ταυτοποίησης των οστών των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο αλβανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 - 41.
Χρόνια… παλεύει!
✒ Έχει χρόνια που το… παλεύει αυτό η Ελλάδα γιατί αποτελεί χρέος τιμής και ηθική οφειλή απέναντι σ’ όλους εκείνους τους ανθρώπους που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την εδαφική της ακεραιότητα. Είναι οι τελευταίοι άταφοι πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…
Η πρώτη συμφωνία…
✒ Να θυμίσουμε εδώ ότι ήδη από το 2009 ο τότε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας είχε υπογράψει με την Αλβανίδα ομόλογό του συμφωνία για την αναζήτηση των οστών των Ελλήνων πεσόντων και την οριστική ταφή τους σε οργανωμένα κοιμητήρια.
Νέες εκτάσεις…
✒ Μάλιστα, η εν λόγω συμφωνία προέβλεπε ότι θα διατεθούν για τις ανάγκες των νεκροταφείων, τα οποία θα κληθούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες νέους τάφους, επιπλέον 16 στρέμματα στην Κλεισούρα και έκταση 1,6 στρεμμάτων στους Βουλιαράτες. Ας ελπίσουμε ότι θα τηρηθεί κι αυτή η παράμετρος…

Ώρα για θέατρο!..
✒ Όσοι δεν είδατε μία από τις παραστάσεις του πρώτου κύκλου της «Παναγίας των Παρισίων» που ανέβασε το Θέατρο Έκφραση στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, μη τη χάσετε τώρα που επανέρχεται! Μιλάμε για εξαιρετική θεατρική δουλειά που αξίζει να δει κανείς. Και δεν απευθύνεται μόνο στα παιδιά… Μία καλή πρόταση εξόδου λοιπόν για το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.