ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Σημαντική επέτειος…
✒    Σημαντική ημέρα η χθεσινή για τη χώρα και τους πολίτες της. Συμπληρώθηκαν ακριβώς δύο χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την ανάδειξη της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.
Δεν είναι για γιορτή!
✒    Προφανώς και η επέτειος αυτή δεν προσφέρεται για εορτασμούς και δε χρειάζεται να πούμε εδώ αναλυτικά γιατί ισχύει αυτό. Νομίζω ότι όλοι βιώνουμε στο πετσί μας την πραγματικότητα που είναι… ανελέητη!

Όλοι με την ελπίδα...
✒    Πριν από δύο χρόνια ακριβώς οι κάλπες έφεραν για πρώτη φορά στην εξουσία κόμμα της Αριστεράς στη χώρα μας. Ακόμη και όσοι δεν ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ, μια ελπίδα πως κάτι θ΄ αλλάξει προς το καλύτερο την είχαμε…

Και μετά… όργανα!
✒    Και μετά άρχισαν τα… όργανα! Μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, η χώρα στο χείλος του γκρεμού, ο Βαρουφάκης να τσακώνεται με τον Σόιμπλε, capital controls, δημοψήφισμα που μας χώρισε στα δύο, ξανά εκλογές…

Κακή και η συνέχεια…
✒    Ένας κακός χαμός ως το φθινόπωρο του 2015 που φάνηκε να εξομαλύνεται κάπως η κατάσταση. Αμ δε! Το 2016 αποδείχθηκε τελικά πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως λόγω των μέτρων που φορτώθηκε η πλάτη μας.
Μπαράζ επιβαρύνσεων…
✒ Όσο για το 2017 κι αυτό ξεκίνησε με μπαράζ φόρων, ακόμα και σε είδη όπως ο καφές, με αυξήσεις ασφαλιστικών επιβαρύνσεων και εισφορών κι απ’ ότι φαίνεται θα φέρει και μείωση του αφορολόγητου που θα είναι το τελειωτικό χτύπημα!

Ποιος φανταζόταν…
✒ Θα πει κανείς, με την προηγούμενη κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου ήταν καλύτερα τα πράγματα; Ναι, ήταν καλύτερα, χωρίς αμφιβολία. Τουλάχιστον υπήρχε μία σταθερότητα και ζούσαμε χωρίς capital controls. Βέβαια, το… μακρινό 2014 ποιος φανταζόταν ότι θα ‘ρχονταν χειρότερα.

Χρήσιμο μάθημα!..
✒    Πάντως, τα όσα ζήσαμε –και- τα δύο τελευταία χρόνια αποτελούν μια πολύ χρήσιμη εμπειρία κι ένα μάθημα που πρέπει να κατανοήσουν καλά όλοι οι πολίτες, για να πορευθούμε καλύτερα στο μέλλον.

Καιρός να ωριμάσουμε!
✒    Είναι καιρός να ωριμάσουμε ως λαός και στο εξής να είμαστε πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε όσους θα επιχειρήσουν να μας πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Το έκανε ο Τσίπρας, είχε προηγηθεί ο Σαμαράς και πριν απ’ αυτόν ο Παπανδρέου. Φτάνει πια.

Τέλος ψευδαισθήσεων…
✒    Φτάσαμε πια στο τέλος των ψευδαισθήσεων. Δεν πρέπει να τρέφουμε παράλογες ελπίδες για καμία κυβέρνηση. Ούτε γι’ αυτή που έρχεται –του Μητσοτάκη, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις- πρέπει να κρατήσουμε μεγάλο καλάθι.

Μια καλή ομάδα…
✒    Ο δρόμος για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα είναι ανηφορικός, δύσκολος, όποιος κι αν βρεθεί στο «τιμόνι». Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ομάδα που θα μπορέσει, όχι να μας γυρίσεις το 2007, θαύματα δε γίνονται, αλλά να διαχειριστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο τη φτώχεια της.

Τους είδαμε όλους!
✒    Αυτή λοιπόν είναι και η μεγαλύτερη «προσφορά» της σημερινής κυβέρνησης. Εξαφάνισε τις αυταπάτες και φαντασιώσεις που υπήρχαν μέχρι δύο χρόνια πριν. Τη θέση τους έχει πάρει πια ο ρεαλισμός. Κανείς μας πλέον δε δικαιούται να λέει «δεν ήξερα». Τους έχουμε δει όλους!

Παμβώτιδα…
✒ «Βάρυνε» σήμερα η στήλη λόγω του πολιτικού της θέματος. Κλείνουμε λοιπόν με μία φωτογραφία της Παμβώτιδας που είναι τόσο όμορφη –και- τον χειμώνα, με ελαφρώς παγωμένα τα νερά της!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.