ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τίποτα δεν άλλαξε!
✒    Τίποτα δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σ’ αυτόν τον ωραίο τόπο που κατοικούμε, φίλοι μου και ούτε θ’ αλλάξει σύντομα, όπως φαίνεται απ’ τα «σημάδια»! Ή για να το πούμε καλύτερα, άλλαξε η ζωή μας, όχι όμως και η νοοτροπία μας.
Ιόνια και διόδια…
✒    Που λέτε, πλησιάζει η ώρα να ολοκληρωθεί η Ιόνια Οδός, η οποία θα έχει φυσικά και τα διόδιά της απ’ όπου θα εισπράττεται ζεστό χρήμα για τις ανάγκες του αυτοκινητόδρομου και όσων θα τον διαχειρίζονται.

Ποιοι θα δουλέψουν…
✒    Τα διόδια στην Ιόνια θα στελεχωθούν με υπαλλήλους, άρα σύντομα θα δημιουργηθούν κάμποσες θέσεις εργασίας. Ωραίο πράγμα αυτό στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Αν γινόταν και σωστά…

Προκήρυξη έγινε…
✒    Προκήρυξη έγινε για την κάλυψη των θέσεων στα διόδια. Δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Ποιος εγγυάται ότι εκεί θα μπουν οι προσοντούχοι και όχι όσοι τυγχάνει να γνωρίζουν τον κατάλληλο άνθρωπο!

Αν ξέρεις βουλευτή…
✒    Ποιος είναι αυτός; Κυρίως οι κυβερνητικοί βουλευτές, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν λόγο στο ποιοι θα δουλέψουν στα διόδια της Ιόνιας, άντε και κάνας άλλος τοπικός προύχοντας. Ψηφοφόροι και φίλοι λοιπόν δε θα έχουν προτεραιότητα;
«Παίζει μέσον…»
✒    Τα παραπάνω με αφορμή την αγωνία νεαρής φίλης της στήλης, με πτυχία και προσόντα, η οποία έστειλε πρόσφατα βιογραφικό για τα διόδια, της είπαν όμως ότι βασικά παίζει πολύ μέσον εκεί για να μπει κανείς! Αυτό τουλάχιστον μας μετέφερε.

Κάνουν… κουμάντο!
✒ Εναγωνίως έψαξε να βρει μέσον και κύριος στον οποίο αποτάνθηκε, ένας εκ των τοπικών μας αρχόντων, της είπε ότι εκεί κάνουν κουμάντο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ξέρει κανέναν απ’ αυτούς η κοπέλα, οπότε έχασε κάθε ελπίδα ότι θα βρει δουλειά, παρά το βιογραφικό της…

Δεν είμαστε στο ‘50…
✒    Ναι, δεν είμαστε στη δεκαετία του ‘50, του ‘60, του ‘90 έστω, όταν οι βουλευτές διόριζαν με το… σωρό την κομματική τους πελατεία όπου εκείνοι ήθελαν, στο δημόσιο ή ακόμα και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Και σήμερα τα ίδια!
✒    Είμαστε στο 2016, εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης, μιλάμε για πάταξη του κομματικού κράτους, για καταπολέμηση της διαφθοράς, για αξιοκρατία και άλλα τέτοια ωραία! Αυτά υπάρχουν μόνο στη φαντασία μας. Η πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ! Δυστυχώς…

Email απ’ τα… Ξωτικά!
✒    Αλλαγή θέματος! Το τελευταίο δεκαήμερο, που λέτε, άρχισαν να φτάνουν στο email μας δελτία τύπου από τον «Μύλο των Ξωτικών», το Χριστουγεννιάτικο πάρκο των Τρικάλων που οι περισσότεροι έχουμε επισκεφθεί!

Ο Μύλος ξεκινάει…
✒    «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών», αναφέρει χθεσινό δελτίο και προαναγγέλλει πως αυτός «ξεκινάει και θα σας συναρπάσει»! Και δεν φτάσαμε ακόμα ούτε στα μέσα του Σεπτέμβρη!

Τα Τρίκαλα πέτυχαν!
✒    Ναι, από τώρα ετοιμάζονται τα Τρίκαλα για τις γιορτές! Έχουν επενδύσει σ’ αυτές και μέσα σε έξι χρόνια κατάφεραν να γίνουν ως πόλη σημείο αναφοράς για τα Χριστούγεννα προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες στον Μύλο τους.

Με το… μακαρόνι!
✒    Κι εμείς εδώ στα Γιάννενα θα τους κοιτάμε και φέτος με το… μακαρόνι, αφού η απόσταση που χωρίζει την πόλη μας απ’ τα Τρίκαλα στο συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστια! Πώς να το κάνουμε, θέλει όραμα και σχεδιασμό…

Στη Σιαράβα…
✒ Μια εικόνα σήμερα απ’ την παλιά καλή γειτονιά της Σιαράβας, εκεί, πίσω απ’ την Γαριβάλδη! Άλλαξε αρκετά η οδός Ζαλοκώστα τα τελευταία χρόνια, όμως διατηρεί ακόμα ένα παραδοσιακό «χρώμα». Την περπατάς και είναι σα να κάνεις ένα μικρό «ταξίδι» στο χρόνο! Πολύτιμη εμπειρία…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.