ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Άρχισε η απόδραση!
✒    Κοντεύει το μεσοκαλόκαιρο και μάλλον αρχίσατε να το… σκάτε οι Γιαννιώτες αναζητώντας λίγη δροσιά μακριά απ’ την πόλη, σε κάνα χωριό ή εδώ κοντά, στα παράλια της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.

Κάπου εδώ κοντά…
✒    Περπατάς στο δρόμο ή κάθεσαι για καφέ αυτή την εποχή κι όλο πιάνει το αυτί σου κουβέντες από διπλανές παρέες περί διακοπών. Η διαφορά φέτος, όπως εξάλλου και πέρυσι, είναι ότι οι περισσότεροι μιλούν για κοντινούς προορισμούς…

Πάργα, Κανάλι…
✒    Όλο για Πάργα και Σύβοτα ακούμε, για κάνα Καραβοστάσι, για  Λούτσα, Δρέπανο και φυσικά για το Κανάλι. Σπανίως πετάει κανείς και την ιδέα για ένα τριημεράκι στην Κέρκυρα ή τη Λευκάδα!

Πάνε οι εποχές…
✒    Είπαμε, κοντά, γιατί τόσο «αντέχει» το πορτοφόλι των περισσότερων. Πάνε οι εποχές εκείνες που στα τέλη της άνοιξης οι Γιαννιώτες σχεδίαζαν δεκαήμερες αποδράσεις στο Αιγαίο, την Ιταλία ή σε εξωτικά νησιά!

Θυμάστε τα δάνεια;
✒    Δεν είναι και πολύ πίσω στο παρελθόν όλα αυτά! Όπως δεν είναι μακρινά και εκείνα τα περίφημα θαλασσοδάνεια, που έπαιρνε ο κόσμος για να πάει διακοπές. Κάποιοι πληρώνουν ακόμα δόσεις από κείνα…

Σχετική ηρεμία…
✒    Πάντως, τις καθημερινές τουλάχιστον, σχετική ηρεμία κυριαρχεί στα παράλια της Ηπείρου, ακόμα και στις πιο δημοφιλείς ακτές. Συναντάς λίγους Έλληνες, κυρίως μετά το μεσημέρι, όταν τελειώνουν με τη δουλειά και κάποιους ξένους, κυρίως Βαλκάνιους!

Βόλεϊ στην παραλία!
✒    Βλέπεις πού και πού οικογένειες με μωρά, ηλικιωμένους από κοντινές περιοχές που έχουν χρόνο για μπάνια, άντε και μερικές παρέες νέων παιδιών οι οποίες «ξυπνούν» την παραλία παίζοντας ρακέτες ή beach volley κάτω απ’ τον καυτό ήλιο του απομεσήμερου…

Για παραμένοντες…
✒    Όσο για την πόλη, οι παραμένοντες Γιαννιώτες λογικά δεν προλαβαίνουν να βαρεθούν, αφού υπάρχουν γύρω τους ένα σωρό πράγματα που μπορούν να κάνουν. Ειδικά από εκδηλώσεις πολιτισμού πάμε καλά…

Θερινό σινεμά…
✒    Σήμερα, ας πούμε, ξεκινάει το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου για το οποίο έχει γράψει ήδη η στήλη. Περιλαμβάνει προβολές σε τέσσερα διαφορετικά υπαίθρια σημεία της πόλης, στην Παραλίμνιο, το Κάστρο, την Πλατεία.

Να στηρίξουμε…
✒    «Ψυχή» της ενδιαφέρουσας αυτής διοργάνωσης που έχει αγκαλιαστεί και από τον Δήμο και πάει να γίνει θεσμός, είναι ο συμπατριώτης μας γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης. Νομίζουμε ότι αξίζει να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια παρακολουθώντας κάποια από τις ταινίες του Φεστιβάλ…

Χαρές και πανηγύρια!
✒    Για τους δε φιλάθλους, ειδικά τους ποδοσφαιρόφιλους, χαρές και πανηγύρια σήμερα με το ευρωπαϊκό ματς στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη νορβηγική Οντ!

Η τιμή δεν πτοεί…
✒    Εξαντλούνται, λέει τα εισιτήρια του αγώνα κι ας αγγίζει η τιμή τους ακόμα και τα 30 ευρώ! Εδώ που τα λέμε, δε βλέπει κανείς εύκολα τέτοια παιχνίδια στα Γιάννενα, οπότε η τιμή δεν πτοεί τους οπαδούς του ΠΑΣ.

«Ζεστό» χρήμα…
✒    Με τόσα έσοδα λογικά θα πανηγυρίζει και η ΠΑΕ. Μιλάμε για μπόλικο «ζεστό» χρήμα που θα μπει στα ταμεία της κι έπεται και συνέχεια. Σε τέτοιες δύσκολες οικονομικά εποχές δεν είναι μικρό πράγμα…

Αγαπημένος Βράχος!
✒ Για αυθημερόν αποδράσεις προς θάλασσα μεριά η στήλη συνιστά ανεπιφύλακτα την παραλία του Βράχου - Λούτσας στην Πρέβεζα! Καθαρά νερά, άπλα, αφού μιλάμε για τεράστια ακτή, χώροι στάθμευσης, ξαπλώστρες και ομπρέλες χωρίς χρέωση, προσφορά των καφετεριών. Εντάξει, ένα καφέ ή αναψυκτικό θα το πιεις. Προσέξτε όμως πότε θα πάτε. Τα Σαββατοκύριακα γίνεται πανικός!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.