ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ήρθαν, δούλεψαν…
✒    Οι Αλβανοί ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα τις δυόμιση τελευταίες δεκαετίες, εργάστηκαν οι περισσότεροι σκληρά, κάνοντας δουλειές που εμείς… απαξιώναμε και κάπως έτσι έφτιαξαν τη ζωή τους!

Και τώρα φεύγουν!
✒    Ορισμένοι απ’ αυτούς επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα τους, αφού εδώ δεν έχει πια πολύ… ψωμί. Κάποιοι άλλοι πάλι ξεκινούν τώρα το ταξίδι της επιστροφής, παίρνοντας μαζί τους και την περιουσία τους.

Οικονομική «αιμορραγία»…
✒    Τα χρήματα που «εξάγουν» οι Αλβανοί από την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, μία σοβαρή οικονομική «αιμορραγία» για την βαριά τραυματισμένη χώρα μας…

Πολλοί… λαθραία!
✒    Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αρκετοί τα βγάζουν εκτός συνόρων λαθραία, χωρίς δηλαδή να πληρώσουν καν τους νόμιμους δασμούς ώστε να μείνει κάτι εδώ! Τέσσερις «τσάκωσαν» οι τελωνειακοί στην Κακαβιά μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Αν ο άλλος θέλει…
✒    Φαντάσου λοιπόν πόσοι πέρασαν με το «κομπόδεμα» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όχι ότι οι τελωνειακοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά αν ο άλλος θέλει, μπορεί να κρύψει και να περάσει χρήματα!

Χάθηκαν χιλιάδες ευρώ…
✒ Λογικά, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έχουν φύγει από την Ήπειρο με προορισμό την Αλβανία το τελευταίο διάστημα κι αυτό το γεγονός αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία που σήμερα στενάζει εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας…

Οι Paguristas διδάσκουν…
✒    Να και μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, η οποία έρχεται από τους Paguristas και ειδικά στα Γιάννενα αφορά πολύ κόσμο, αφού, εδώ που τα λέμε, δεν διακρινόμαστε για την οδηγική μας συμπεριφορά!

Σεβασμός στους πεζούς!
✒    Η γνωστή εθελοντική ομάδα διοργανώνει το πρωί του Σαββάτου δράση σε κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων με θέμα το σεβασμό από πλευράς οδηγών των διαβάσεων πεζών, μοιράζοντας φυλλάδια!

Δεν σταματούν!..
✒    Σταματούν οι Γιαννιώτες οδηγοί στις διαβάσεις για να περάσουν οι πεζοί; Σέβονται τα δικαιώματά τους; Η απάντηση είναι πως στην πλειοψηφία τους δεν το κάνουν και μη μας πείτε ότι υπερβάλουμε…

Πατάει και… γκάζι!
✒    Εδώ, πας να περάσεις τον δρόμο και ο άλλος που πλησιάζει με το Ι.Χ., αντί να φρενάρει για να προλάβεις, πατάει… γκάζι λες και θέλει να περάσει από πάνω σου! Πόσα περιστατικά παρ’ ολίγον ατυχημάτων δεν έχουμε δει κατά καιρούς μέσα στην πόλη.

Αν ακούσουμε…
✒    Οπότε, πολύ χρήσιμη η πρωτοβουλία των Paguristas και καλό θα ήταν να ακούσουμε όλοι με προσοχή τις συστάσεις και τις οδηγίες που θα μας δώσουν. Κερδισμένοι θα βγούμε…

Και για πεζούς…
✒    Ας ελπίσουμε όμως ότι η ομάδα θα περιλάβει στη δράση της μερικές οδηγίες και προς τους πεζούς, γιατί κι αυτοί δεν διακρίνονται για την αγωγή τους όταν κυκλοφορούν στους δρόμους!

Λάθος συμπεριφορές…
✒    Ας πούμε, ενώ υπάρχει λίγο πιο κάτω διάβαση πεζών, προτιμάει ο άλλος να διασχίσει το δρόμο σε άλλο σημείο, για να μην κάνει μερικά βήματα παραπάνω! Κι αυτή η συμπεριφορά λάθος είναι και μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη…

Περιποιημένο
το Άλσος!
✒ Λίγο πιο περιποιημένο, λίγο πιο καθαρό, με κομμένα χόρτα και κλαδεμένα τα πιο πολλά φυτά «συνέλαβε» ο φακός της στήλης το χώρο του Άλσους χθες το πρωί κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Και στο βάθος διακρίναμε κάποια καινούρια παιχνίδια στην παιδική χαρά… Πάντα τέτοια!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.