ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νέοι στο «τιμόνι»…
✒    Νέα Διοίκηση λοιπόν αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ΠΕΑΚΙ με τον Σπύρο Πάϊκα επικεφαλής και με ανθρώπους που λίγο – πολύ έχουν σχέση με τα αθλητικά δρώμενα, όπως, ας πούμε, ο Βαγγέλης Παλατζίδης, απ’ τη Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου.
Όχι μόνο γήπεδα…
✒    Η νέα αυτή Διοικούσα Επιτροπή θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί το γήπεδο «Ζωσιμάδες» και εκείνο της Ανατολής. Υπάρχει όμως κι άλλη μία υποδομή με την οποία καλό θα ήταν να ασχοληθούν σοβαρά…

Είναι και το ΕΑΝΚΙ!
✒    Μιλάμε για το ΕΑΝΚΙ, το πάλαι ποτέ Εθνικό Ναυτικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο οποίο η στήλη έχει ιδιαίτερη αδυναμία και το επισκεφθήκαμε ξανά αυτές τις μέρες! Εδώ δε θα γίνει λόγος για το Κολυμβητήριο, είναι γνωστά τα προβλήματα.

Τόσα χρήματα…
✒    Το θέμα μας είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι κωπηλατικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας που τόσα πολλά χρήματα στοίχισε η κατασκευή τους στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 για να φιλοξενήσουν διεθνείς αγώνες.
Μια εγκατάλειψη…
✒    Ακλάδευτα δέντρα και θάμνοι, ξερά χόρτα, σπασμένες λάμπες στις κολώνες φωτισμού, σκουριασμένα κάγκελα συναντάς γύρω από τον Πύργο Κωπηλασίας και περιμετρικά του ΚΕΚΩΠ (φωτό). Υπάρχει πάντως σχετική καθαριότητα…

Πόσο ωραίος θα ήταν!
✒    Σε πιάνει μια… μελαγχολία κάνοντας βόλτα στους διαδρόμους, απ’ τους οποίους περνούν καθημερινά πολλοί περιπατητές. Μοιραία σκέφτεσαι πόσο ωραίος θα μπορούσε να είναι ο χώρος αν υπήρχε λίγο μεγαλύτερη μέριμνα γι’ αυτόν.

Αυτά χρειάζονται…
✒ Τι ακριβώς χρειάζεται; Κλάδεμα, πότισμα, κάνα καλάθι για σκουπίδια, ένας ηλεκτρολόγος να φτιάξει το φωτισμό και να βαφτούν κάγκελα, «κουβούκλια», τοίχοι! Τόσο απλά…

Για τις κερκίδες…
✒    Περισσότερη δουλειά και κάποια χρήματα απαιτούνται για την επισκευή των κερκίδων του ΕΑΝΚΙ που είναι σε άσχημη κατάσταση, αφού έχει να γίνει παρέμβαση εκεί απ’ το περσινό πρωτάθλημα Κωπηλασίας! Παράλληλα, η νέα Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ πρέπει να ασχοληθεί κάποια στιγμή και με τον Πύργο!

Θα γίνει… Πίζα!
✒    Καταρχήν, πρέπει με κάποιο τρόπο (π.χ. με τσιμεντοενέσεις), να ενισχυθούν τα θεμέλιά του, γιατί το νερό τα έχει διαβρώσει και κινδυνεύει να έχει την τύχη του Πύργου της… Πίζας! Για φαντάσου να γύρει ή να καταρρεύσει!

Χάλασε και η στέγη!..
✒    Κατά δεύτερο λόγο, πρέπει να επισκευαστεί η στέγη του γιατί τα κεραμίδια έχουν σαπίσει απ’ τις αντίξοες συνθήκες δίπλα στη λίμνη και θ’ αρχίσουν να φεύγουν! Αν δε γίνει κάτι σύντομα, ο Πύργος θα καταλήξει ασκεπής κάποια στιγμή.

Αν φτιαχτεί ο στίβος…
✒    Με παρεμβάσεις όπως οι παραπάνω και με την αποκατάσταση του στίβου Κωπηλασίας της Παμβώτιδας που έχει υποστεί ζημιές, μπορούν να φιλοξενηθούν ξανά στη λίμνη αγώνες, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τον αθλητικό τουρισμό της πόλης μας…

Πού υπερέχουν;
✒    Εξάλλου, σε τι υπερέχουν ο Σχινιάς ή η Καστοριά απ’ τα Γιάννενα; Καλύτερες είναι οι συνθήκες στην Παμβώτιδα, απλά δεν ασχολούμαστε αρκετά με τις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι «κόσμημα» σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο!

«Φωτομετρία» στην Πάργα!
✒ Αφού επί εικοσαήμερο πλημμύρισε τα Γιάννενα με εκθέσεις και παράλληλες δραστηριότητες προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες, η «Φωτομετρία» ξεκίνησε πια το ταξίδι της ανά την Ελλάδα! Πρώτη στάση η Πάργα και συγκεκριμένα η «Villa Rossa», όπου φιλοξενείται μέχρι 23 Ιουνίου η έκθεση του διαγωνισμού του Φεστιβάλ με θέμα Πίστη. Κι έπεται συνέχεια…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.