ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μεγάλες αλλαγές…
✒    Πολύ μεγάλες αλλαγές έχει υποστεί η περιοχή του Μάτσικα τα τελευταία χρόνια. Κάνεις μια βόλτα σ’ αυτή σήμερα και νομίζεις ότι πέρασαν δεκαετίες από την εποχή της μεγάλης της ακμής.

Τόσες ταβέρνες…
✒    Μιλάμε για τα καλά εκείνα χρόνια, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας και σχεδόν μέχρι τα τέλη της, που κατά μήκος της παραλίας μετά την Πλατεία Μαβίλη λειτουργούσαν ένα σωρό ταβέρνες…

Εποχή ακμής!..
✒    Άνοιγαν μαγαζιά, στριμώχνονταν το ένα δίπλα στο άλλο στον περιορισμένο αυτό χώρο με θέα τη λίμνη και ο κόσμος συνέρρεε κατά εκατοντάδες για να απολαύσει το φαγητό του σ’ ένα απ’ τα πιο όμορφα σημεία της πόλης.

Για να βρεις τραπέζι…
✒    Υπήρξαν καλοκαίρια που για να βρεις τραπέζι να καθίσεις στον Μάτσικα έπρεπε ή να βγεις πριν… πέσει ο ήλιος ή να είσαι πολύ τυχερός και να φτάσεις σε μια ταβέρνα την ώρα που έφευγε μια παρέα. Διαφορετικά, έμενες με την όρεξη!

Ο «Κύκνος»…
✒    Αλήθεια, θυμάστε τον «Κύκνο» στο τέλος του δρόμου, εκεί που κάνει στροφή κι ανεβαίνει ξανά προς την Πλατεία Μαβίλη; Γνώρισε μεγάλη ακμή κάποτε ως τσιπουράδικο με ζωντανή μουσική. Σήμερα έχει απομείνει ένα θλιβερό κουφάρι…

Έγινε ξεκαθάρισμα!
✒ Πάνε όμως αυτά, πέρασαν. Η κρίση έκανε κι εδώ, καλώς ή κακώς, το ξεκαθάρισμά της. Κάποιες ταβέρνες έκλεισαν, κάποιες αντέχουν ακόμα κι έχουν γίνει κλασική αξία. Παλεύουν κόντρα στις δυσκολίες…

Έμειναν τα «κουφάρια»…
✒    Στα σημεία όπου υπήρχαν μαγαζιά τα οποία έκλεισαν απομένουν κάτι απομεινάρια από στέγαστρα που σήμερα προκαλούν θλίψη στον διαβάτη. Και οι υπαίθριοι χώροι είναι γεμάτοι σημάδια απ’ το παρελθόν.

Να καθαρίσουν…
✒    Καλό θα ήταν να καθαριστεί η περιοχή, να φτιάξουν και λίγο τον πεζόδρομο που έχει υποστεί φθορές και πού ξέρεις, μπορεί να… επανέλθει κάποια στιγμή στο μέλλον! Είναι πανέμορφη, οπότε έχει πιθανότητες!

Η Πλατεία Μαβίλη…
✒    Και η Πλατεία Μαβίλη πέρασε μία μεγάλη κάμψη τα τελευταία χρόνια. Εκεί που γινόταν χαμός από καφετέριες, απέμειναν κάποια στιγμή μόνο τρεις κι αυτές κρατιούνταν με δυσκολία και με λίγους πελάτες!

Σφύζει ξανά…
✒    Πρόσφατα τα στέγαστρα απομακρύνθηκαν, ο χώρος της Πλατείας απελευθερώθηκε, βγήκαν τραπεζάκια έξω, σιγά - σιγά άνοιξαν καινούρια μαγαζιά και να τώρα που σφύζει ξανά από ζωή, ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός.

Με παρεμβάσεις…
✒    Αν μάλιστα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις των 350.000 ευρώ που προανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Γιάννης Λιόντος, το άνω αυτό κομμάτι της Πλατείας θα γνωρίσει νέες δόξες!

Θα γίνει παράδεισος!
✒    Αν στρωθεί νέο δάπεδο, κλείσουν οι λακκούβες, κοπούν οι κορμοί που προεξέχουν, μπουν ζαρντινιέρες με λουλούδια κι ένας ταιριαστός φωτισμός, ο χώρος όλος θα γίνει παράδεισος! Μακάρι…

Ο αέρας άνοιξε…
✒ Ο αέρας ήταν τελικά υπεύθυνος για τα παράθυρα που βρέθηκαν ανοιχτά στον Πύργο Κωπηλασίας του ΕΑΝΚΙ, δεν υπήρξε παρέμβαση ανθρώπου, όπως φοβήθηκαν κάποιοι αρχικά! Πάλι καλά! Πάντως, οι υπεύθυνοι του ΠΕΑΚΙ καλό είναι να ελέγχουν που και που τον Πύργο και να κλείνουν καλά πόρτες και παράθυρα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.