ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εποχή… νηστείας!
✒    Καλή Σαρακοστή! Μπήκαμε σε περίοδο νηστείας, δηλαδή σε μια εποχή που στο πιάτο μας θα μπαίνει πιο συχνά η φασολάδα, ο ταραμάς, οι ελιές, άντε και κάνας χαλβάς.

Δεν γλιτώνεις…
✒    Δε χρειάζεται να πιστεύεις στον Θεό για να νηστέψεις! Και πολίτης μεσαίου επιπέδου να είσαι, όπως οι περισσότεροι σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, δεν τη γλιτώνεις τη… φασολάδα!

Κανείς δεν θα σώσει!..
✒    Δύσκολες οι εποχές που διανύουμε και τώρα πια δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τον… σώσει! Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο μάγκας ο Βαρουφάκης θα αλλάξουν δραστικά τη ζωή μας…

Απογοητεύονται…
✒    Άρχισαν να απογοητεύονται εκείνοι οι οποίοι είχαν επενδύσει τις ελπίδες τους στη νέα κυβέρνηση για μια θεαματική ανατροπή της δύσκολης πραγματικότητας. Νόμιζαν πως γίνονται και στις μέρες μας θαύματα.

Θέλει θυσίες…
✒    Ε, λοιπόν θαύματα δεν γίνονται! Για να πετύχουμε την έξοδο από την κρίση και την βελτίωση της ζωής μας έχουμε δρόμο και θυσίες μπροστά μας. Τέτοιες αλλαγές δεν γίνονται εύκολα, θέλουν αγώνα.

Αναδιπλώθηκαν…
✒    Η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε με… φόρα, όμως αναδιπλώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Έβαλε στο… ντουλάπι εξαγγελίες και ελαφρύνσεις και τώρα πρέπει να ριχτεί στη μάχη για να καλύψει τα χρηματοδοτικά κενά της χώρας. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς!

Μακάρι να πετύχουν!
✒    Θα τα καταφέρει χωρίς να αναγκαστεί να λάβει καινούρια μέτρα εις βάρος των πολιτών; Μόνο αν πατάξει τη φοροδιαφυγή κι αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Αν ήταν, θα το’ χαν κάνει και οι προηγούμενοι! Μακάρι όμως να τα καταφέρουν…

Χωρίς κρέας δε γίνεται!
✒    Καλά, μην το δέσετε πάντως και… κόμπο ότι από δω και πέρα θα τρώμε μόνο φασολάδα λόγω της κρίσης κι ας έχουμε νέα κυβέρνηση! Ως γνωστόν, ο… τράχηλός μας ζυγό δεν υπομένει και το στομάχι μας χωρίς κρέας δεν μπορεί!

«Σύννεφο» το σουβλάκι!
✒    Αν μπορούσαμε να ζήσουμε μόνο με… όσπρια και χαλβά, δεν θα έκαναν χρυσές δουλειές οι ψησταριές και τα σουβλατζίδικα. Βγήκατε στις Απόκριες; Είδατε τι έγινε στα Γιάννενα; Ο πιτόγυρος, το σουβλάκι και το κεμπάπ πήγαν… σύννεφο!

Θέλει το μεζέ του…
✒    Σου λέει ο άλλος, είμαι που είμαι φτωχός, τουλάχιστον ας τρώω πού και πού κάνα μεζέ, αφού άλλη απόλαυση στη ζωή μου δεν έχω! Βγαίνει λοιπόν και… του δίνει και καταλαβαίνει!

Δουλεύουν καλά!..
✒    Εξακολουθούν να δουλεύουν καλά οι επαγγελματίες της εστίασης και αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Μπορεί να μην έχουν 100 πελάτες κάθε μέρα, θα έχουν όμως 60 ή 70! Άδεια τα μαγαζιά τους δεν πρόκειται να μείνουν, όσο υπάρχει κάτι στο πορτοφόλι μας…

Χάλια τα κολωνάκια!
✒ Το’ γραψε πρώτος ο «Π.Λ.» το περασμένο Σάββατο ότι τα μεταλλικά κολωνάκια που μπήκαν στους νέους πεζόδρομους του κέντρου είναι… περίεργα!
Τελικά, τώρα που ολοκληρώθηκε η τοποθέτησή τους γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη άποψη υπήρξε επιεικής! Τα κολωνάκια είναι αισθητικά απαράδεκτα και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι πολίτες! Χαράς στο γούστο εκείνου που τα διάλεξε…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.