ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Τούμπα» τα πολιτιστικά!
✒    Αυτός ο καιρός το φετινό καλοκαίρι που με την εξαίρεση λίγων εβδομάδων, θύμιζε φθινόπωρο ή χειμώνα, έφερε… τούμπα όλο το πολιτιστικό πρόγραμμα στα Γιάννενα.

Ματαιώσεις, ακυρώσεις…
✒    Παραστάσεις και συναυλίες ακυρώθηκαν και έγιναν σε άλλη χρονική στιγμή ή δεν ξαναπρογραμματίστηκαν, ενώ λίγοι… τολμηροί μετέφεραν τις εκδηλώσεις τους στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, η οποία, ως γνωστόν, δεν έχει κλιματισμό!

Αντίκτυπο στην Ε.Η.Μ.!
✒    Εξυπακούεται ότι τα προβλήματα που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί ο καιρός όλο αυτό το διάστημα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά της Ε.Η.Μ., η οποία εισπράττει κάποια έσοδα από την ενοικίαση του υπαιθρίου Θεάτρου της στον λόφο του Φρόντζου.

Χάθηκαν εκδηλώσεις…
✒    Άλλο πράγμα να νοικιάζεις το Θέατρο για 30 βραδιές, ας πούμε, μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο και άλλο να χάνεις τις 10 ή 15 απ’ αυτές λόγω βροχής! Τα έσοδα μειώνονται κι αυτό ποτέ και για κανέναν δεν είναι καλό.

Πάει η συναυλία!..
✒    Χθες ματαιώθηκε άλλη μία μεγάλη συναυλία που επρόκειτο να γίνει στην Ε.Η.Μ., αυτή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, αφού οι διοργανωτές δεν μπορούσαν να πάρουν ρίσκο, λόγω του καιρού, οπότε αναγκαστικά αποχαιρετάμε την ευκαιρία να δούμε τις δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες στην πόλη μας. Άλλη μία χαμένη ευκαιρία…
Αύριο οι «Πέρσες»…
✒    Αύριο ανεβαίνουν στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. οι «Πέρσες» της Νικαίτης Κοντούρη κι ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Φαίνεται πως ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, οπότε θα απολαύσουμε την σπουδαία αυτή παράσταση, που γεμίζει θέατρα όπου κι αν παίζεται ανά την Ελλάδα.

Αρκετές εκδηλώσεις…
✒    Αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων για ολόκληρο τον Σεπτέμβριο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»…

Τριήμερο στον Πλάτανο…
✒    Εξαίρεση αποτελεί το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου. Αυτές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην ομώνυμη Πλατεία κι ας ελπίσουμε πως δεν θα υπάρξουν απρόοπτα.

Αφιέρωμα στους Pink Floyd…
✒    Άλλη μία υπαίθρια εκδήλωση είναι το μουσικό αφιέρωμα στους θρυλικούς Pink Floyd που θα παρουσιάσουν οι Deans την άλλη Παρασκευή στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Μακάρι να το επιτρέψει ο καιρός…

Στο πρόγραμμα…
✒    Κατά τα άλλα, στο πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου  περιλαμβάνονται στις 13 του μήνα  μία συναυλία με μπαλάντες στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής», την ίδια ημέρα στο Πνευμ. Κέντρο ένα μεγάλο μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, μία θεατρική παράσταση από τον Σύλλογο Πεδινής και δύο εκθέσεις, μία εικαστική και μία φωτογραφίας…

«Αντίο» με Fuzzy Nerds!
✒ Ο μήνας θα κλείσει με μία ακόμη συναυλία, αυτή τη φορά από τους Fuzzy Nerds με την οποία θα πέσει η «αυλαία» της εικοσαετούς διαδρομή τους. Η συναυλία θα δοθεί 27 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής»…

Αφιερωμένη…
✒ Σαράντα ετών έγινε το ΠΑΣΟΚ και εμείς δεν είμαστε οι κατάλληλοι για να κάνουμε αποτίμηση της προσφοράς του σ’ αυτόν τον τόπο ή της ζημιάς που προκάλεσε. Αυτά τα αφήνουμε στους ιστορικούς.
Όσο για τους νυν και τους πρώην οπαδούς του -πρώην πια- κινήματος, τους αφιερώνουμε την παλιά αυτή αφίσα από τις ημέρες του ‘80 για να θυμηθούν, να νοσταλγήσουν ή να… χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.