ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Δεν παιζόμαστε!

✒    Δεν παιζόμαστε ως λαός τελικά σε όλα τα θέματα με τις υπερβολές μας. Τελευταία απόδειξη τα ποδοσφαιρικά και συγκεκριμένα η πορεία της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Όλοι έβριζαν…

✒    Μέχρι προχθές όλοι, σχετικοί και άσχετοι, έκαναν κριτική και πολλοί έβριζαν τον Σάντος και τους παίκτες της Εθνικής για τις επιδόσεις στους αγώνες του Μουντιάλ. Το τι τους έσερναν δεν λέγεται.

Τώρα… αποθεώνουν!

✒    Από χθες τα ξημερώματα, μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, άλλαξε το… τροπάριο! Θεούς τους ανεβάζουν, ήρωες τους κατεβάζουν κι ετοιμάζονται να τους στήσουν και άγαλμα!

Δεν είναι λίγο…

✒    Η Εθνική μας πέρασε στους δεκάξι την ίδια στιγμή που μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μάζευαν βαλίτσες για να γυρίσουν πίσω… άπραγες! Αυτό και μόνο πρέπει να μας αρκεί. Δεν είναι μικρό πράγμα.

Ένας Σαμαράς…

✒    Ένας… Σαμαράς λοιπόν με το πέναλτι στο «και πέντε» του προχθεσινού ματς κράτησε την Ελλάδα στη διοργάνωση και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι συγκρίσεις με τον συνονόματό του Πρωθυπουργό πάνε κι έρχονται αυτές τις μέρες…

Ποιος μας έσωσε!..

✒ Κάποιοι που διαθέτουν… χιούμορ έκαναν πανό και συνθήματα όπως αυτό της φωτογραφίας: «Ο Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα»! Σπεύδουν όμως να διευκρινίσουν ποιος Σαμαράς ήταν αυτός και σε ποιο τομέα μας έσωσε!

Μάννα εξ ουρανού!

✒ Αφού λοιπόν σε άλλους βασικούς τομείς της ζωής μας τα πράγματα δεν πάνε καλά, η νίκη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου ήρθε σαν… μάννα απ’ τον ουρανό για να δώσει σε όλους μια νότα αισιοδοξίας.

Χαμός και στα Γιάννενα!

✒ Πολύς κόσμος κι εδώ στα Γιάννενα βγήκε αργά χθες τα ξημερώματα στην Κεντρική Πλατεία και πανηγύρισε για το 2 – 1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Άνθρωποι με σημαίες να φωνάζουν συνθήματα και να χορεύουν, αυτοκίνητα να κορνάρουν, ντουντούκες… ένας πανικός!

Ξέσπασμα χαράς…

✒    Έτσι έγινε, όπως τότε, το 2004, με την κατάκτηση του Euro. Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί από δεκάδες συμπολίτες μας που βρήκαν την ευκαιρία για ένα ξέσπασμα χαράς μέσα στη γενική μαυρίλα που ζούμε όλοι μας. Κάτι είναι κι αυτό…

Να πει στον συνονόματο…

✒    Όταν με το καλό ο Γιώργος Σαμαράς επιστρέψει στην Ελλάδα, ας πάει μια βόλτα από Μαξίμου μεριά να δώσει στο συνονόματό του μερικές συμβουλές για το πώς πρέπει να… παίζεις μπάλα αν θες να σώσεις την «ομάδα» σου! Θα του φανούν χρήσιμες!..

Πιτόγυρο και πίτσα!..

✒    Πέρα από τους φιλάθλους, πολύ χαρούμενοι πάντως θα είναι λογικά και οι επαγγελματίες του έτοιμου φαγητού στα Γιάννενα. Πιτόγυρα και πίτσες κάνουν… θραύση τις βραδιές που η Εθνική μας έχει αγώνα και οι παρέες μαζεύονται να τον δουν!

Το ντελίβερι… σύννεφο!

✒    Τα μηχανάκια των ντελίβερι τρέχουν και δεν φτάνουν για να παραδώσουν τις παραγγελίες. Είναι, βλέπεις, πολύς ο κόσμος και πού να τους εξυπηρετήσεις όλους. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σίγουρα και την ερχόμενη Κυριακή, στο ματς με την Κόστα Ρίκα…

Κόσμος βγαίνει, αλλά…

✒ Γεμάτοι οι δρόμοι κάθε μέρα στην αγορά, γεμάτες και οι καφετέριες…
Οι Γιαννιώτες βγαίνουν στα μαγαζιά, κάνουν την βόλτα τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ψωνίζουν κιόλας! Έρχονται εξάλλου και οι θερινές εκπτώσεις τον Ιούλιο…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.