Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΤΙΜΕΣ…

Η κηδεία του Κωνσταντίνου έγινε με όλες τις τιμές και όσοι ήθελαν παραβρέθηκαν σ’ αυτή. Μόνο οι σκ…ψυχοι άσκησαν κριτική για τις παρουσίες που ξεχώρισαν και είχαν να κάνουν με πολιτικά πρόσωπα κυρίως από ΝΔ. Έσταξαν δηλητήριο, ποιοι, οι αριστεροί για την κηδεία απλού πολίτη, μπας και τσιμπήσουν οι φιλοβασιλικοί και τους εμπιστευτούν την ψήφο τους! 

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ…

Το «κεφάλαιο Βασιλεία» έκλεισε για την Ελλάδα το 1974, δεν έκλεισε όμως η οικογένεια του Κωνσταντίνου, η οποία δεν είναι τίποτα ρεμάλια που είδαν φως και μπήκαν. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποκλείσει από την ελληνικότητα τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου, τα οποία μεγάλωσαν και μεγαλώνουν με τα νάματα του Ελληνισμού. Το αν θα εμπλακούν με τη διαχείριση του Ελληνικού έθνους στο μέλλον, αυτό θα το κρίνουν τότε οι  Έλληνες, όπως το έκριναν το 1974. Τελικός κριτής δεν είναι μόνο ο Θεός αλλά και ο λαός! 

❁ Η ΑΥΛΑΙΑ…

Έπεσε και βιολογικά ο θεσμός της Βασιλείας στην Ελλάδα μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου στο Τατόι, όπου δίπλα στους άλλους βασιλείς και στους γονείς του αναπαύεται. Μια κηδεία που έγινε όπως έπρεπε και όπως επέβαλλαν οι εποχές και οι περιστάσεις. Το αν ο Κωνσταντίνος εν ζωή έπραξε σωστά ή όχι, θα πω και εγώ αυτό που ακούστηκε κατά κόρον αυτές τις μέρες και μετά τον θάνατον του, ότι τον λόγο έχει η ιστορία να διαχειριστεί τις εν ζωή πράξεις του. 

■ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Ήταν δικαίωμα της οικογένειας να τιμήσει τον Κωνσταντίνο όπως έπρεπε και δεν μπορούσε να της το αφαιρέσει κανείς, οι τιμές ήταν ανάλογες με την ζωή που έζησε και το αξίωμα που κατείχε, για όσο διάστημα το κατείχε. Από κει και πέρα, πολλά πράγματα κινήθηκαν στη σφαίρα του κουτσομπολιού και της αριστερής παραφιλολογίας, που ποτέ δεν συγχώρησαν το ρόλο που έπαιξε ο θεσμός, κυρίως κατά την περίοδο που προσπάθησαν να δέσουν την Ελλάδα στο άρμα του κομμουνισμού όπως έγινε με άλλες χώρες μετά το 1945.  

❖ Ο ΠΟΝΟΣ…

Την αριστερίλα την έπιασε ο πόνος για την εικόνα που παρουσίαζε το Τατόι πριν το θάνατο του Κωνσταντίνου. Οι ίδιοι άνθρωποι επαναστατούσαν μη τυχόν και πλησιάσει και αξιοποιήσει τα κτήματα η βασιλική οικογένεια και βάλουν έστω μια πέτρα. Προχθές κορόμηλο το δάκρυ πού τον πάνε τον Κωνσταντίνο και πώς θα παρουσιάσουν το Τατόι στους βασιλείς που θα συνόδευαν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία. 

❁ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ…

Εκείνη που έχυνε ποτάμια τα δάκρυα για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην κηδεία, μεταξύ αυτών Α. Σαμαράς-Μ. Βορίδης, ήταν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Με τον δικό της αριστερό τρόπο έκλαψε στο διαδίκτυο, όπου έμπλεξε υποκλοπές-εκτροπές-παρακολουθήσεις κι άλλα τέτοια δεινά, τα οποία η ίδια δεν μπορεί να αντέξει. Κάπως έτσι δηλώνει κρυφοκαραμανλικιά που το 1974 με δημοψήφισμα κατήργησε τη Βασιλεία στη χώρα.

■ ΤΑ ΚΕΝΑ…

Όμως η κ. Τζούφη έχει κενά μνήμης και για τα παλιότερα και για τα νεώτερα. Ξεχνά το σκουσμό της Περιστέρας κάθε 5 Ιούλη που καταργήθηκε κάθε θεσμός και σε πέντε λεπτά το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ. Ήταν εδώ τότε η κ. Μερόπη; Κενό μνήμης ακόμη και για τα εκατομμύρια που πήγαιναν με σακούλες στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Καλογρίτσα για να ενισχυθεί το κόμμα και να γίνει εκείνη βουλεύτρια. Επειδή η ζωή κύκλους κάνει, εδώ είμαστε να την «κυκλώνουμε» και να της σκαλίζουμε τη μνήμη.

❖ ΟΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ…

«Με τις σακούλες έφευγαν τα εκατομμύρια από το γραφείο του Καλογρίτσα για τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ». Την αποκάλυψη έκανε η ιδιαιτέρα γραμματέας του εκλεκτού εργολάβου του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ και έπεσαν από τα… σύννεφα οι νεοέλληνες τύπου Βαξεβάνη, Ζαχαριάδη, Πολάκη, κλπ. 

❁ ΟΙ ΞΟΡΚΙΣΜΟΙ…

Αν δεν αποδείξει η γραμματέας αυτές τις κατηγορίες θα την στείλουμε κατηγορούμενη, διεμήνυσαν από Κουμουνδούρου μεριά, οι οποίοι νίπτουν τας αριστεράς χείρας των, ξορκίζοντας τέτοια ενέργεια και τέτοιο κακό. Οι ίδιοι άνθρωποι-εξορκιστές με κουκουλοφόρους συντρόφους έστελναν στο «απόσπασμα» δέκα άτομα για την υπόθεση NOVARTIS! To θυμόσαστε; Είχαν επιστρατεύσει οι «γενίτσαροι» τύπου Παρασκευόπουλου κουκουλοφόρους να καταθέσουν ότι γνώριζαν από πρώτο χέρι τις δοσοληψίες και μεταξύ των υπόπτων ήταν δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν στη συνέχεια…

■ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ…

Όσα γνωρίζει μια γραμματέας για τα όσα κάνει μια επιχείρηση και τις δοσοληψίες του αφεντικού δεν τα γνωρίζει το ίδιο το αφεντικό πολλές φορές. Μάλιστα, η γραμματέας μίλησε με το πρόσωπό της χωρίς κουκούλα και αυτό μπορεί να αποδεικνύει αυτά που αποκάλυψε!

 ❖ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ…

Το ότι έπιασε μια πρεμούρα το ΣΥΡΙΖΟμάνι ήταν φυσικό, διότι κι εκείνο ξέρει τι έχει γίνει! Ήταν τότε που το αφεντικό της γραμματέως Καλογρίτσα θυσιάζονταν, για να αποκτήσει κανάλι ο Νίκος Παππάς και εφημερίδα ο Βαξεβάνης, για να στεγάσουν «ορφανά» της αριστεράς που έκαναν αστράτευτη δημοσιογραφία.

❁ Η ΑΠΕΙΛΗ!..

Θα κάνει μηνύσεις προς την γραμματέα ο Ν. Παππάς για την αποκάλυψη-συκοφαντία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ! Πάει γυρεύοντας το παλικάρι. Αν τολμήσει κάτι τέτοιο, καθήστε να απολαύσετε πως η γραμματέας θα αποδείξει με ντοκουμέντα όλα όσα είπε. Γραπτά μηνύματα, τηλεφωνικές καταγραφές κι άλλα τέτοια που θα γίνει του ΣΥΡΙΖΑ το… κάγκελο! 

■ Η ΜΗΝΥΣΗ…

Μόλις ακούστηκε αυτή η καταγγελία στην δικαστική αίθουσα και χωρίς κουκούλα η μάρτυρας, ο σύντροφος Παππάς απείλησε με προσφυγή στην δικαιοσύνη την προηγούμενη Δευτέρα πρωί-πρωί! Ακόμη συντάσσει την μήνυση. Ας κάνει μήνυση για να μάθουμε περισσότερα, είπε ο Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν εκείνος που έβαλε το κάτι τις στις σακούλες και απ’ ότι φαίνεται, είναι έτοιμος να το διασκεδάσει!

❖ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! 

Κανείς δεν πίστευε ότι τέτοιον καιρό και κάτω από αντίξοες συνθήκες μια πολιτική συγκέντρωση θα μάζευε τόσο κόσμο, όπως έγινε την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ στο «GRAND SERAI». Ακόμη και αυτή η τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ήταν μικρή για να χωρέσει το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να ακούσει τον υπουργό Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις και τις δράσεις της κυβέρνησης τα τριάμισι προηγούμενα χρόνια, βάζοντας τους άξονες που θα κινηθεί στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον τους εμπιστευτεί ξανά ο λαός. 

❁ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ…

Την πολιτική συγκέντρωση οργάνωσε η βουλευτής ΝΔ Νομού Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, η οποία πρώτη φορά εξελέγη στον νομό και στην συγκεκριμένη περίπτωση κέρδισε το στοίχημα της κινητοποίησης τεράστιου όγκου πολιτών που την τίμησαν με την παρουσία τους. Η κ. Κεφάλα άνοιξε την προεκλογική περίοδο στο χώρο της ΝΔ και το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές θ’ ακολουθήσουν και άλλα στελέχη, φαντάζομαι… 

■ ΟΙ ΚΟΡΩΝΕΣ…

Αυτή η πολιτική συγκέντρωση έδειξε ότι η κυβερνητική παράταξη δεν πτοείται από τις αντιπολιτευτικές «κορώνες» που ψάχνουν αιτίες και αφορμές για να κάνουν γνωστή την παρουσία τους στο πολιτικό στερέωμα. Πριν από τα Χριστούγεννα είχαν κάνει πολιτικές συνάξεις σε Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα στελέχη εξ’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, κλπ. και οι παρουσίες δεν ξεπερνούσαν τους πενήντα νοματαίους. Μπροστά στην κοσμοπλημμύρα στην παρουσία του Μάκη Βορίδη όλα ήταν απλές οδοντόκρεμες. Έτσι δεν είναι φίλε Σάκη Οικονόμου;

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.