Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ… ΑΙΤΗΜΑ

Τόσα χρόνια διαμαρτύρονται οι 4-5 παρόδιοι της Λ. Νιάρχου και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής και οι ιθύνοντες αγρούς αγοράζουν! Γιατί δεν σταματούν και να το αφήσουν το έργο έτσι όπως είναι, για να «δικαιωθούν» αυτοί οι 4-5 και αφήστε να… κουρεύονται οι εκατοντάδες χιλιάδες εξυπηρετούμενοι από ένα πράγματι χρήσιμο έργο που εκσυγχρονίζει την πόλη και ιδιαίτερα την συγκεκριμένη περιοχή;

ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΟΙ…

Ενοχλούνται οι παρόδιοι από την άρνηση των αρμοδίων να τροποποιήσουν το σχέδιο πόλεως, το οποίο κάποτε ορισμένοι έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια και έχτιζαν εκεί και ως έλαχεν και όπως τους κάπνιζε! Τώρα τους «καπνίζει» να σταματήσουν οι εργασίες στην Λ. Νιάρχου, να γίνει τροποποίηση του σχεδίου πόλεως στα μέτρα τους και μετά θα δώσουν την… ευλογία τους να συνεχιστούν τα έργα. Ζήσε Μάη μου, ένα πράγμα… 

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ…

Σ’ αυτό τον τόπο η πρόβλεψη έχει διαγραφεί από τις σκέψεις των ανθρώπων, όλοι είναι στον ζαμανφουτισμό και όταν έλθει η ώρα θα δούμε τι θα κάνουμε! Από αρχές της δεκαετίας του 2000 μελετήθηκε η Λ. Νιάρχου και δεν ακούσαμε τότε φωνές διαφορετικές. Τώρα που υλοποιείται το έργο άρχισαν οι παραφωνίες με στόχο να μη γίνει τίποτα, αφού δεν βολεύονται ορισμένοι και είναι αυτοί μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού!..

 ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…

Όχι πως δεν έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά ενώ γνώριζαν εδώ και είκοσι χρόνια τι πάει να γίνει, η «επανάσταση» ξεκίνησε όταν άρχισε να κατασκευάζεται το έργο, κάτι που όμως δεν πρόκειται να σταματήσει. Διορθώσεις να γίνουν όπου παίρνει, όχι όμως να σταματήσει η Νιάρχου. Αυτός ο τόπος δεν κατοικείται μόνο από τους παρόδιους!

❁ Η ΕΞΟΔΟΣ…

Πέρασαν 12 χρόνια από τότε που η χώρα μας μπήκε σε Ευρωπαϊκή εποπτεία και υπέγραφε τα μνημόνια το ένα πίσω απ’ το άλλο. Τρεις κυβερνήσεις -ΓΑΠ, ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΥ- υπέγραψαν 3 ½ μνημόνια, με τον Τσίπρα να υπογράφει 1 ½ μνημόνιο για να το ευχαριστηθούν οι Έλληνες! 

■ ΤΟ ΒΑΡΟΣ…

Η χώρα για 12 χρόνια βολόδερνε και βολοδέρνει κάτω από το βάρος των μνημονίων και έκανε το σκ… παξιμάδι για να τα βγάλει πέρα καί μόλις στις 20 Αυγούστου φέτος έγινε η έξοδος από την «ενισχυμένη εποπτεία». Έτσι ονόμασαν τα μνημόνια και αυτό έγινε επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαιρέτησε αυτό το γεγονός με μια δημόσια προσωπική ανακοίνωση. 

❖ ΤΑ… ΣΚΥΛΙΑ!

Τι το ήθελε ο πρωθυπουργός και έκανε αυτή την δήλωση; Έπεσαν να τον φάνε τα… σκυλιά της αριστερίλας που άρχισαν τα γαβγίσματα, με πρώτο τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος προσπάθησε να πιστωθεί εκείνος την έξοδο από τα μνημόνια που είχε αρχίσει από το 2018! Όπως σας το λέω! Το 2018 άρχισε το ξήλωμα των μνημονίων και η επιστροφή στην κανονικότητα, όταν ο ίδιος υποσχόταν από το 2012 έξοδο με ένα νόμο και ένα άρθρο! Τον πίστεψαν τότε οι Έλληνες και το 2015 του έδωσαν την ευκαιρία κι εκείνος με τους Γιάνηδες, έδεσαν χειροπόδαρα για μια ακόμη 7ετία τη χώρα στο άρμα των μνημονίων! 

❁ ΤΑ ΤΡΟΛΑΚΙΑ…

Τα τρολάκια των 0,60 της Πλ. Κουμουνδούρου από τότε που ήταν στην εξουσία, έκαναν την τέχνη της αλλοίωσης πραγματικότητα και τώρα έχουν αλλάξει τροπάριο και έχουν βγει σε διεθνή τύπο και καθυβρίζουν την κυβέρνηση, ενώ στην ουσία φτύνουν τους Έλληνες! Τελευταία έχουν ανοίξει συνεργασίες με εφημερίδες Ευρώπης και ΗΠΑ και στέλνουν λιβελλογραφήματα και οι ντόπιοι «έμποροι» τα λανσάρουν ως θέσεις των εντύπων αυτών, που φιλοξενούν τις σπουδαίες ιδέες που κατεβάζουν οι ψευτοαριστερές κούτρες τους!

■ Η ΕΠΙΘΕΣΗ…

Πολύς λόγος έγινε για επίθεση των «ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΙΜΣ» στην ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυριάκο και το έκαναν σημαία τα Συριζόπουλα, μαζί με τους Αντώναρους και τους Κύρτσους, εκδικούμενοι την πατρίδα που τους ταΐζει. Μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι ο συντάκτης μέγιστος «δημοσιογράφος», ήταν πρώην τρόφιμος της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου, ονόματι Μάνθος Τσιμιτάκης. Το ξεβράκωμα το έκαναν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, οι οποίοι όψιμα κατάλαβαν την μ….α που έκαναν όταν φιλοξένησαν αυτό τον λίβελο. Ο ίδιος ο Τσιμιτάκης, ενώ ζητούσε την κατάργηση των μετακλητών υπαλλήλων, διορίστηκε μετακλητός στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα! 

❖ Η ΠΛΗΓΗ…

Μια πληγή έχει μείνει ανοικτή εδώ και 14 χρόνια και δε λέει να κλείσει με τίποτα. Πρόκειται για ΑΣΕΠΙΤΕΣ του 2008, που ενώ είχαν πετύχει σε διαγωνισμό με προορισμό τον χώρο της εκπαίδευσης, εν τούτοις ακόμη αυτοί οι επιτυχόντες τότε, ουδέποτε τοποθετήθηκαν στις θέσεις που προορίζονταν!

❁ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ…

Κοντά στις 18.000 εκπαιδευτικούς διόρισε η Κεραμέως το 2021 και το 2022 και καμιά χιλιάδα επιτυχόντες ΑΣΕΠΙΤΕΣ του 2008 τελικά δεν χώρεσαν πουθενά! Ο υπογράφων δεν γνωρίζει το λόγο που δε λύνεται το ζήτημα, αν και το όλο θέμα πήγε στη Βουλή με πρωτοβουλία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ακόμη να έχουμε πληροφορηθεί τους λόγους της άρνησης τακτοποίησης της εκκρεμότητας. 

■ Η ΕΜΠΛΟΚΗ…

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εμπλέκονται στην όλη υπόθεση συνδικαλιστές, που εμποδίζουν την τακτοποίηση για συνδικαλιστικούς λόγους θεωρώντας ότι έτσι τιμωρούν την «εξουσία», ενώ στην ουσία αφήνουν άνεργους δασκάλους και καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.

 ❖ Η… ΜΑΓΚΙΑ!

Εδώ είναι η μαγκιά... της Κεραμέως και γενικά της κυβέρνησης! Νά αγνοήσουν τέτοιου είδους φωνές και να δώσουν άμεση λύση εδώ και τώρα και πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Αν μάλιστα το όλο ζήτημα κολλάει σε συνδικαλιστές, η Κεραμέως να δείξει ότι νοιάζεται για την παιδεία περισσότερο και μετά για τα συνδικαλιστικά τερτίπια. Αν δεν μπορεί εκείνη, ας δώσει λύση ο ίδιος ο πρωθυπουργός!

 ❁ ΓΡΑΜΜΟΣ-ΒΙΤΣΙ…

Κάποτε οι δρόμοι την τελευταία Κυριακή Αυγούστου οδηγούσαν στις κορυφές του Γράμμου-Βίτσι, όπου τελούνται επιμνημόσυνες δεήσεις υπέρ των πεσόντων στις εκκαθαρίσεις του 1948-49. Μέχρι το 1981, την ευθύνη της διοργάνωσης την είχε ο Ελληνικός στρατός που ήταν η συνέχεια του Εθνικού στρατού, που με θυσίες και αυταπάρνηση κράτησαν τη χώρα όρθια-ελεύθερη και έξω από το άρμα του Σοβιετισμού, όπως είχαν ονειρευτεί οι μαχητές του δημοκρατικού στρατού που δεν ήταν τίποτα άλλο από τους στρατευμένους του ΚΚΕ, με μπροστάρηδες τους… Μάρκους Βαφειάδηδες – Νίκους Ζαχαριάδηδες και πολλούς άλλους «συμμορίτες» (έτσι τους χαρακτήριζαν τότε!)

■ ΣΤΟ 2520 ΥΨΩΜΑ…

Με στρατιωτικά αυτοκίνητα μετέβαιναν οι προσκυνητές στο Γράμμο, με ευθύνη της 8ης Μεραρχίας. Και αυτό μέχρι τον Αύγουστο του 1981 όπου εκεί, στο 2520, παραβρέθηκαν ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ, συνοδευόμενος από τον πρωτεργάτη των «εκκαθαρίσεων» στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο, θείο του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος εντάχθηκε στην πλευρά των αρνητών της πατρίδας.

 ❖ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ… 

Μετά το 1981 η γιορτή μνήμης γίνεται στην Βούρμπιανη, η οποία όμως κατά τα χρόνια του ΠΑΣΟΚισμού «κατελήφθη» από ακροδεξιά στοιχεία, με αποτέλεσμα να φθίνει η προσέλευση, χωρίς όμως να διαγράφεται από τη μνήμη ΟΧΙ μόνο όλων όσων έζησαν τα γεγονότα, αλλά από την πλειοψηφία των Νεοελλήνων, που αναγνωρίζουν τη θυσία χιλιάδων Ελληνόπουλων που άφησαν τα οστά τους στις κορυφές του Γράμμου-Βίτσι.

❁ «ΓΙΟΡΤΗ ΜΙΣΟΥΣ» Ή ΤΙΜΗΣ;

«Γιορτή μίσους» την χαρακτήριζαν οι «ηττημένοι» και κατηγορούσαν τον Ελληνικό στρατό που δεν τους άφησε να σύρουν την Ελλάδα στο άρμα της Σοβιετίας, την οποία ακόμη λατρεύουν και μαζί μ’ αυτήν τον λατρεμένο τους Πούτιν, όπως Λένιν, Στάλιν, Μπρέζνιεφ, κλπ. 

■ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ…

«Γιορτή μίσους» η απότιση φόρου τιμής στα στρατευμένα νιάτα, ενώ γιορτή… μνήμης είναι αυτή που τελούν οι ΚΚΕδες λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω, όπου έχουν στήσει μνημείο «ηρωικώς πεσόντων»! Πολλοί δε απ’ αυτούς ήταν παιδιά του παιδομαζώματος, η μεγάλη ντροπή του ΚΚΕ!

❖ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Σ’ έναν εμφύλιο δεν υπάρχουν νικητές, διότι χάθηκαν Ελληνόπουλα και δεν είχαμε τέτοια πολυτέλεια. Δεν μπορεί να μιλά κανείς για δικαίωση, διότι η χώρα έζησε την μεγαλύτερη αιματοχυσία από την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχουν ευθύνες και οι ευθύνες ανήκουν σ’ εκείνη την πλευρά, που με το πρόσχημα της εδραίωσης της δημοκρατίας αιματοκύλησαν την πατρίδα, η οποία μπήκε σε συνθήκες ειρήνης και έμεινε στο Ελεύθερο κόσμο στις 29 Αυγούστου 1949. Μόλις το 1989-1990 άνοιξαν τα σύνορα και όλες οι σκλαβωμένες χώρες είδαν το φως της Ελευθερίας, ενώ οι «αγαπήσαντες» τις χώρες τις ανατολικές, επέστρεφαν κατά χιλιάδες εγκαταλείποντας τους «παραδείσους»! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.