Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΣΥΝΑΞΕΙΣ…

Συνάξεις κάνει τώρα τελευταία ο Θωμάς Μπέγκας, κυρίως όχι για ανταλλαγή απόψεων, αλλά για την εδραίωση της θέσης του στην παράταξη εν όψει εκλογών του 2023. Σ’ αυτές τις συνάξεις που γίνονται σε στενό φιλικό κύκλο κάνουν και καμία ψιλοκουβέντα για το μέλλον της πόλης!

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ…

Συνήθως αποφεύγουν να μιλούν για το παρελθόν τους, στο οποίο κατέγραψαν το απόλυτο «τίποτα» κατά τα χρόνια της Δημοτικής Αρχής τους, αλλά και στην συμμετοχή στην Δημοτική Αρχή της περιόδου συγκυβέρνησης με Φίλιο-Μωυσή κλπ. Μόνο μέλημα της παρέας Θ. Μπέγκα είναι να πάρουν κεφάλι στις εκλογές του 2023 αποκλείοντας έτερους διεκδικητές της πρωτοκαθεδρίας της παράταξης. Με λίγα λόγια, πιάνουν στασίδι από τώρα ο Θωμάς με τ’ άλλα… Μπεγκόπαιδα που του έχουν απομείνει! 

Η ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ…

Ας του θυμίσει κάποιος του πρώην Δημάρχου ότι το παρελθόν προδιαγράφει το μέλλον και οι εξετάσεις δίνονται επί τέτοιων θεμάτων. Δεν φτάνει το «θέλω γιατί είμαι ο Θωμάς Μπέγκας», πρέπει να θέλουν και οι άλλοι και αυτοί ενίοτε συμπεριφέρονται αντίθετα με τα θέλω των «ηγετών» τους, ακόμη κι όταν αυτοί οι ηγέτες έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αλλάξει την πόλη εκ θεμελίων. Και αναφέρομαι στην περίπτωση Νίκου Γκόντα που χαρακτηρίστηκε ως «η χρυσή εποχή των έργων» κι αυτό διότι η πόλη άλλαξε ριζικά. Έκτοτε ούτε ΕΝΑ έργο δεν έχει γίνει στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, που να έχει σφραγίδα Φίλιου-Μπέγκα. Αν βρείτε ένα, εδώ είμαστε να μας το πείτε και να γράψουμε! 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ…

Όχι πως έκανε κάτι σπουδαίο η σημερινή Δημοτική Αρχή, της οποίας ο δήμαρχος προέρχεται από την «οικογένεια» Φίλιου-Μπέγκα. Εντούτοις δικαιολογείται διότι έπεσε στην εποχή της πανδημίας και τα τρία προηγούμενα χρόνια έγινε μια απλή διαχείριση της κατάστασης που άφησε ο Θ. Μπέγκας. Να δείτε που θα ζητήσει άλλη μια θητεία, όχι για να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, αλλά για να πει ότι κάτι αφήνει στην πόλη από το πέρασμά του που ήταν ένα στοίχημα γι’ αυτόν.

Τ’ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ…

Ποιος δε θυμάται τα αφιερώματα το Ελληνικού και διεθνούς Τύπου για τον μοναδικό δήμαρχο Εβραϊκής καταγωγής; Τέτοια υποδοχή και τέτοια αποθέωση δεν είχαμε ξαναματαδεί. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε αυτόν τον δήμαρχο κι έκτοτε έχουν γίνει κολλητάρια με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό τώρα και στο άμεσο μέλλον! 

❁ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ…

Αναμενόμενη ήταν η κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αφαίρεση της αρμοδιότητας του εργοστασίου απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι από την Περιφέρεια Ηπείρου και την παραχώρησή της στον ΦΟΔΣΑ που είναι ο φυσικός φορέας, όπως τον είδε το υπουργείο Ανάπτυξης και έκανε την εκχώρηση με ειδικό νόμο που πέρασε την προηγούμενη βδομάδα στη Βουλή.

■ Η… ΕΥΤΥΧΙΑ!

Πανευτυχής ο ΦΟΔΣΑ και η ΠΕΔ Ηπείρου γι’ αυτή την εξέλιξη και περισσότερο για το «άδειασμα» που έφαγε ο Καχριμάνης από την κεντρική εξουσία. Όπως είπαν εχθροί και φίλοι του περιφερειάρχη Ηπείρου, ο ίδιος δεν έζησε και απέραντη ευτυχία για την εξέλιξη που είχε το σήριαλ «απορρίμματα» και «εργοστάσιο επεξεργασίας» συμφερόντων Περιστέρη… 

❖ Η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Το όλο ζήτημα έχει ιστορία κι αυτή είναι από τότε που η Περιφέρεια ενέταξε το εργοστάσιο σε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και μάλιστα επί εποχής Τατιάνας Καλογιάννη που πρωτοστάτησε στην δημιουργία του. 

❁ Η ΚΑΤΑΡΑ…

Από τότε που η Τατιάνα έφυγε από την Περιφέρεια για να δοκιμάσει την τύχη της στο Δήμο Ιωαννιτών, άφησε φαίνεται την «κατάρα» της να γίνει του Αγραφιώτη το κάγκελο, ο οποίος όμως είχε καθίσει στο μάτι του Αλέκου και πάλευε να τον εξολοθρεύσει! Τελικά φαίνεται πως ο Αγραφιώτης είχε «δόντι» στο γκουβέρνο και «έφερε» νόμο στη Βουλή, βάσει του οποίου απαλλάσσεται ο Αλέκος από την ευθύνη διαχείρισης των σκουπιδιών, δίνοντας την εξουσία στον Νίκο Καλαντζή που είναι ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και που έχει αντιπρόεδρο τον Θ. Μπέγκα. (ο δεύτερος δεν ξέρω αν γνωρίζει ότι είναι αξιωματούχος στον ΦΟΔΣΑ!)

■ Η ΣΧΟΛΗ ΑΚΗ!

Νίκησε, λένε οι κακές γλώσσες -και δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πολλές- ο Αγραφιώτης, ο οποίος δεν είναι όποιος-όποιος, ούτε ό,τι να ’ναι, αλλά ό,τι πρέπει για… τέτοιου είδους σχολές. Τι στο καλό σπούδασε κοντά στον τεράστιο Άκη Τσοχατζόπουλο που είχε φτιάξει ειδική σχολή επί ΠΑΣΟΚικού κράτους, του οποίου… παιδιά μερικοί λένε ότι είναι Γεραπετρίτης-Περιστέρης-Γκορτζής και άλλοι τέτοιοι!

 ❖ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΜΨΟ!

Άδειασμα του Αλέκου είδαν οι ειδήμονες και πιστεύω και ο ίδιος δεν θα το πήρε και πολύ… κομψά αυτό που του έγινε. Ακούς εκεί εντελώς στα κουφά κι ενώ άλλα φαίνεται να τον διαβεβαίωναν, εντελώς ξαφνικά τον απάλλαξαν από το φορτίο της διακυβέρνησης του εργοστασίου, με το οποίο βρίσκονταν στα… μαχαίρια εδώ και πολύ καιρό. Ήταν δουλειά του Αδώνιδος, λένε, κάποιοι και εμείς θυμόμαστε το κλάμα που έριξαν όλοι μαζί στο “CEZARIA”, όταν ο Άδωνις ευλογούσε τους εκλεκτούς για Ήπειρο-Δήμο και όλοι έκλαιγαν από συγκίνηση!

❁ ΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ;

Άδειασμα λοιπόν του Καχριμάνη ή αφαίρεση του… πονοκεφάλου που είχε πιάσει τελευταία τον Αλέκο με κάτι πρόστιμα 3,3 εκατ. ευρώ; Αφαίρεση της διαχείρισης για λόγους λειτουργικότητας ή νίκη του Αγραφιώτη που ένα άχτι προς τον Αλέκο το έχει; 

■ Η ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ…

Κάπου εκεί ανάμεσα σε Καχριμάνη-Αγραφιώτη, φυτρώνει η ΠΕΔ Ηπείρου που προσπαθεί να μοιράσει το καρπούζι. Μια και δύο ευτυχίες τις ένοιωσε και η ΠΕΔ, αφού απαλλάχτηκε από τον έλεγχο του Καχριμάνη το εργοστάσιο και αφού δικαιώθηκε ο Αγραφιώτης! Κατά τ’ άλλα, όμορφος κόσμος ηθικός…

❖ «ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»…!

Πραξικόπημα χαρακτήρισε ο Καχριμάνης την τροπολογία που παραχωρεί στον ΦΟΔΣΑ την διαχείριση των απορριμμάτων και του εργοστασίου στο Ελευθεροχώρι και έστρεψε τα βλέμματα κατά Μαξίμου μεριά που οργάνωσε το όλο εγχείρημα. Εξαίρεσε βέβαια τον πρωθυπουργό που απουσίαζε στην Ισπανία, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και έβαλε στο στόχαστρο όλους τους άλλους που οργάνωσαν το εναντίον του... πραξικόπημα! Έπρεπε να βρεθούν «δράστες» και βρέθηκαν! Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω!

❁ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ…

Έπρεπε να καταλογισθούν ευθύνες και ο Καχριμάνης το έκανε για να βγει ο ίδιος από το κάδρο των ευθυνών, που το τελευταίο διάστημα είχαν γίνει «χιονοστιβάδα»! Όμως, εκτός κάδρου ευθυνών δεν πρέπει να μείνουν εκείνοι που τον οδήγησαν σε ολισθηρούς δρόμους, παριστάνοντας τις αυθεντίες, πάσα αμφισβήτηση των οποίων ήταν casus belli και κυρίως όσοι από τα ΜΜΕ διατύπωναν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις.

■ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ!

Λες και η συγκεκριμένη πράξη από κυβερνητική μεριά ήταν τυχαίο γεγονός! Νομίζει ο Αλέκος και κάθε Αλέκος πως σκέφτονται το ίδιο οι Αθηναίοι με τους ντόπιους! Όλα κάποτε έχουν ένα τέλος, ακόμη και οι μεγαλύτεροι έρωτες! Είμαι βέβαιος πως εκεί στην Ηρώδου Αττικού, αν έχουν κάνει άλλες σκέψεις, αυτό θα το δούμε μετά τον Οκτώβριο που θα έχουν γίνει, αν έχουν γίνει, εκλογές. Τότε που το σκηνικό θα αλλάξει ριζικά εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Οκτώβριο του 2023!

 ❖ Η ΣΥΓΝΩΜΗ… 

Το όλο σκηνικό δένει ακόμη περισσότερο το «πραξικόπημα» με την παρέμβαση του Στ. Καλογιάννη, ο  οποίος θεώρησε εαυτόν θιγόμενο επειδή ο Καχριμάνης του χρέωσε γνώση της τροπολογίας και δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως. «Να μου ζητήσει συγνώμη για όλα αυτά» εκστόμισε ο Περιφερειάρχης, λέγοντας μάλιστα ότι στη συνάντηση που είχαν στο Γρεβενίτι αυτός ήταν εκείνος που ζήτησε εξηγήσεις από τον Καχριμάνη, που τον έβαλε στο κάδρο των ευθυνών! Άντε τώρα να συνεννοηθεί κανείς ποιος ήρξατο πρώτος χειρών αδίκων. Κι έρχονται και εκλογές γενικώς!..

 ❁ ΠΟΡΤΑΑΑΑΑ…

Παιδιά, κάποιος να κλείσει την πόρτα εκεί στην ΝΔ, διότι καλοκαιριάτικα αρχίζει και μπάζει. Φοβάμαι πως δεν είναι τυχαία τα γεγονότα έτσι όπως εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό με πρωταγωνιστή τον Αλέκο που ενδεχομένως τα απορρίμματα να είναι η αφορμή για ανακατατάξεις γενικότερες. Εκτός «μάχης» οι βουλευτές της ΝΔ στην Ήπειρο πλην Καλογιάννη!

  

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.