Τολμηρά

Γράφτηκε από τον/την Γιώργος Γιαννάκης on . Posted in Τολμηρά

ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ!

Κάποιοι έτρεξαν να προεξοφλήσουν την αποτυχία του ταξιδιού του Μητσοτάκη χρεώνοντάς του αδυναμία. Νααα τα πρωτοσέλιδα του Συριζαϊκού τύπου στην Ελλάδα που έπαιξαν με το ταξίδι και στο βάθος της σκέψης τους εύχονταν… να γίνει η στραβή έτσι ώστε να ουρλιάζουν περί αποτυχίας του.

Η ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ

Προτού ακόμη πατήσει το πόδι του στις ΗΠΑ ο Κυριάκος, στην Ελλάδα τα Συριζόπουλα προεξοφλούσαν μούγκα του Έλληνα πρωθυπουργού σε μεγάλα ζητήματα εθνικά η διεθνή. Αν και θα έπρεπε να περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα του ταξιδιού, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν συνέβη κι έτρεξαν να μειώσουν την παρουσία του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και στην συνάντηση με Μπάιντεν και την ομιλία στο Κογκρέσο.

«ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ»!

Δεν θα ανεχτούμε την δημιουργία δύο κρατών στην Κύπρο είπε και σηκώθηκε το Κογκρέσο στον αέρα από τα χειροκροτήματα. «Χειροκροτητές» του Μητσοτάκη τους χαρακτήρισε ο Τουρκικός τύπος που δεν μπόρεσε να συγχωρήσει το… θράσος του Έλληνα πρωθυπουργού να υποστηρίξει εθνικά ζητήματα μπροστά στον πλανητάρχη, ο οποίος κι εκείνος με τα χειροκροτήματά του επικροτούσε τις ελληνικές θέσεις! ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ! Έκανε πράξη και το είπε πεντακάθαρα και μέσα στο Κογκρέσο ο Κυριάκος με την ομιλία του που ήταν πράγματι ιστορική. «Ανήκομεν εις τη Δύση» ήταν το συμπέρασμα επιβεβαιώνοντας το δόγμα Καραμανλή. Όλα όσα είπε ο Κυριάκος είχαν να κάνουν με την πλευρά που έχει αποφασίσει η χώρα μας να πορευτεί και δεν είναι άλλη από εκείνη του ελεύθερου κόσμου.

❁ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!..

Δεν είναι μικρή υπόθεση ένας πρωθυπουργός μιας χώρας 10 εκατ. κατοίκων να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την πρώτη παγκόσμια δύναμη! Μόνο οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη χώρα μας και οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και στο Αμερικανικό Κογκρέσο όπου έκανε με τα κρεμμυδάκια τις αντιλήψεις των εχθρών μας, εσωτερικών και εξωτερικών!..

■ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ…

Επί 40 λεπτά παρέδιδε μαθήματα Ιστορίας, ήθους και τσαμπουκά ο Κυριάκος, κυρίως προς τους Τούρκους, των οποίων τόσο οι πολιτικοί όσο και τα ΜΜΕ ένα κοκομπλόκο το έπαθαν απ’ όσα έλεγε, χωρίς ούτε μια φορά να τους κατονομάσει! Κι όσο εκείνος δεν τους κατονόμαζε τόσο οι Τούρκοι γινόταν «Τούρκοι» και έβγαζαν την μπέμπελη από την ζοχάδα τους που εκείνοι δεν κατάφεραν ποτέ να έχουν μια τέτοια υποδοχή από το Αμερικανικό Κογκρέσο.

 ❖ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ…

Αμέτρητες φορές Αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές όρθιοι χειροκρότησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό, επιδοκιμάζοντας όλα όσα έλεγε προς πάσαν κατεύθυνση, αρχίζοντας από την αρχαιότητα όπου η Ελλάδα γέννησε και δίδαξε δημοκρατία και περνώντας μέσα από τις κοινές πορείες σε Εθνικούς αγώνες απελευθέρωσης, έφτασε στο σήμερα όπου στο διεθνές στερέωμα κυριαρχεί η ανασφάλεια σε όλους τους τομείς.

 

❁ Η ΠΙΚΡΑ…

Στους Τούρκους, στους Ρώσους και τα δικά μας αριστερόπουλα κι ακροδεξιόπουλα δεν άρεσαν οι θέσεις Κυριάκου στις ΗΠΑ. Όλοι μαζί ψάχνουν αιτίες, τρόπους και λόγους για να τον πυροβολήσουν και ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι Ρώσοι διότι πήρε θέση κατά του πολέμου στην Ουκρανία, οι Τούρκοι γιατί εκτός των άλλων πρόκειται να δυναμώσει η άμυνα της χώρας με F-35 και η ελληνική αντιπολίτευση διότι τους χαλάει τα σχέδια που είχαν βάλει με το νου τους περί επανόδου στην εξουσία.

 

■ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ!

Την ώρα που ο καημένος ο Τσίπρας φώναζε περί νίκης της αριστεράς επειδή 150.000 νοματαίοι του ανανέωσαν την θέση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος διατυμπανούσε ανά τον κόσμο ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας 

❖ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ…

Στο τέλος αυτής της δεκαετίας η πολιτεία θα εξοπλιστεί με ότι πιο σύγχρονο σε υπερόπλο θα υπάρχει. Αυτό ενόχλησε τους Τούρκους πρώτα και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ με τις παραφυάδες αυτού (ΚΚΕ-Βελόπουλος-Βαρουφάκης)! Όπως σας το γράφω. Δέστε τι είπαν οι Τούρκοι και τι είπαν οι διάφοροι Τζανακόπουλοι που προεξοφλούσαν φιάσκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

❁ Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

Βγάλτε από το κάδρο, λέμε τώρα τον Κυριάκο και βάλτε τον Αλέξη στην θέση του να μιλάει στην Αμερικανική Βουλή! Ε ρε γλέντια! Μια φορά τόλμησε να πάει στις ΗΠΑ να μιλήσει για προώθηση Ελληνικών συμφερόντων με την μεσολάβηση της άλλοτε λατρεμένης του Γιάννας Αγγελοπούλου και όλοι κρατούσαν τις κοιλιές από τα γέλια για το ταλέντο του το επικοινωνιακό!

■ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ…

Μένουμε στην μεγάλη εικόνα της παρουσίας του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Ελληνοαμερικανικές σχέσεις στο διάβα της Ιστορίας, Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, Ρωσοουκρανικός πόλεμος, Ευρωπαϊκό-Αμερικανικές σχέσεις μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων κάτι που δεν είχε συμβεί από Έλληνα πρωθυπουργό. Όσοι δεν  το είδαν ή δεν άκουσαν απλά ήταν και είναι στραβοί και κουφοί!

❖ Η ΑΤΥΧΙΑ…

«Γ…ω την ατυχία μου» θα είπε ο Γ. Ζάψας, όταν έμαθε ότι αντί αυτού προτιμήθηκε στο κομματικό αξίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρ. Μαντάς, ο... ομπρελόβιος. Τρεις μέρες κράτησε η καταμέτρηση ψήφων στον ΣΥΡΙΖΑ για ν’ ανακοινωθεί η κατάταξη των τυχερών κατά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι ο Γ. Ζάψας ήταν εκλεγμένος και αυτό το δημοσιοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στο διαδίκτυο για να δεχτεί άπειρες ευχές από φίλους και άλλους «περαστικούς»! Το βράδυ ήλθε όμως η λυπητερή από την Κουμουνδούρου που τον χρέωνε στην προοδευτική συμμαχία προφανώς και τον άφηνε εκτός, λόγω ποσόστωσης και φυσικά εκτός νυμφώνος και εντός κρύων λουτρών! Δεν πειράζει Γιώργο φίλε! Ίσως μια άλλη φορά!

❁ Η ΕΡΕΥΝΑ…

Καθόλου κολακευτική δεν είναι η εικόνα για τους δημάρχους της Ηπείρου κι έτσι όπως αυτή παρουσιάζεται σε δημοσκόπηση επί 615 ατόμων στην Ήπειρο. Ο ένας δήμαρχος των τεσσάρων νομών να είναι χειρότερος από τον άλλον με αποτέλεσμα εκείνοι οι πολίτες που θέλουν άλλους από τους σημερινούς να περνούν το 65%!

■ ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ…

Αν και το δείγμα δεν είναι τέτοιο που θα μπορούσε να στηρίξει την καθαρή εικόνα στα αυτοδιοικητικά της Ηπείρου, εν τούτοις σε μια πρώτη ανάγνωση αποτυπώνει την διάθεση των πολιτών για κάτι άλλο, στο οποίο θα στηρίξει τις ελπίδες του 

❖ ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ…

Στο 30% ρίχνει η δημοσκόπηση τον Αλ. Καχριμάνη «αφαιρώντας» του 27% από το 57% που είχε πάρει το 2019! Αυτή η μεγάλη πτώση του Αλέκου κάνει πολύ κόσμο να έχει τις επιφυλάξεις του για την σωστή αποτύπωση της κοινής γνώμης.

❁ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ…

Δεν θα αναφέρω τα νούμερα που έχω στη διάθεσή μου για την εικόνα των δημάρχων που αν τα δημοσιοποιήσω, θα πέσουν πολλοί ανάσκελα αρχής γενομένης από την Ηγουμενίτσα. Στην οποία ο σημερινός δήμαρχος ηγείται του δημαρχιακού αξιώματος για δεύτερη θητεία και για τέταρτη θητεία μαζί μ’ αυτή στο Δήμο Μαργαριτίου. 

■ Η ΘΛΙΨΗ…

Πολλή θλίψη έχει πιάσει κάποιους παρόδιους της Λεωφόρου Νιάρχου όχι μόνο για την κατασκευή της, αλλά από άλλα έργα στην ευρύτερη περιοχή, επειδή έχουν την μέριμνα του Περιφερειάρχη, ο οποίος δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Το αυτονόητο σε μια περίπτωση είναι να βελτιωθούν κάποια αποστραγγιστικά, τα οποία από τον περασμένο χειμώνα δημιούργησαν ένα σωρό ζητήματα κάνοντας την κυκλοφορία οχημάτων σχεδόν αδιάβατη! 

❖ ΤΟ ΖΟΡΙ…

Ευτυχώς λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, της Λ. Νιάρχου το τραβάνε μόνο και μόνο επειδή τα έργα γίνονται επί Καχριμάνη, όταν είναι γνωστό ότι οι μελέτες άρχισαν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 από Ηπειρώτη μελετητή και τότε κανείς δεν έβγαλε τσιμουδιά. Οδικοί επαναστάτες ενοχλήθηκαν από την επιβαλλόμενη αποκατάσταση των ζημιών που έγιναν από τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα, οι οποίες έκαναν αδιάβατο τον δρόμο πίσω από το «Πράκτικερ» και ο οποίος δρόμος είναι πολυσύχναστος, εκτός των άλλων και λόγω των επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά μήκος του.

 ❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ

Ένας πρώην δήμαρχος, ένας τσοπάνος και ένας τρίτος, ενοχλήθηκαν από την πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ανάθεσαν σε δικηγόρο να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα και περιμένουν την παρέμβαση του για το κακό (;) που έγινε από την αποκατάσταση των ζημιών. Καλά οι «άλλοι», αλλά και ο πρώην δήμαρχος Δημ. Νάστος, ο οποίος ξέρει πολύ καλά την περιοχή και τα προβλήματά της, αν βέβαια ενδιαφέρεται ακόμη πραγματικά! 

Kαι για την αντιγραφή:

Γιώργος Γιαννάκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.