ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…
Πάλι η Ήπειρος στο επίκεντρο του ενεργειακού ενδιαφέροντος ύστερα από ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αφού έφτασε ο κόμπος στο χτένι όσον αφορά τα αποθέματα σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ…
Στα Ιωάννινα και μάλιστα σε μια περιοχή του Δήμου Πωγωνίου θα «κτυπήσουν» για να βρουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο πατώντας πάνω σε παλαιότερες έρευνες της δεκαετίας του 2000 και του 2010! Τότε που, ενώ βρήκαν κοιτάσματα, ήταν ακριβότερη η εξόρυξη από το έτοιμο που αγοράζαμε από άλλες χώρες, και τώρα που έσφιξαν τα λουριά, είπαν να επιστρέψουν στον εγχώριο πλούτο!

ΤΑ… ΓΑΛΑΤΑ!
Έσφιξαν τα... γάλατα και άρχισαν να καίγονται για υδρογονάνθρακες σε επίπεδο Πολιτείας. Ένα έργο το οποίο είχε περπατήσει ο Γ. Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλου και που η κυβέρνηση ΤσιπροΦωτιουΠολάκη το έβαλε στο χρονοντούλαπο. Από αυτό το χρονοντούλαπο το βγάζει ο Κυριάκος και λέει πως το 2023 θα βάλει μπροστά τις μηχανές άντλησης και ντάπα-ντούπα ο «μαύρος χρυσός» θα ρέει άφθονος και στην περιοχή της Ζίτσας!

«ΑΝΘΡΑΚΕΣ» ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ!
«Άνθρακες οι υδρογονάνθρακες» είπε ο Τσίπρας που κάτι πήρε τ’ αυτί του για κοιτάσματα, αλλά αφού δεν είναι στο Αθαμάνιο ή στην Άνω Κυψέλη ούτε που τον νοιάζει! Όμως 4½ χρόνια απολάμβανε διακοπές μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και εξοχικού Σουνίου, στο φτωχικό με ενοίκιο 500 ευρώ το μήνα και άσε το πόπολο να βολοδέρνει!

❁ Ο Π.Λ. ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
Ο «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» είναι μία από τις πρώτες εφημερίδες της Ελληνικής περιφέρειας και αυτό πιστοποιείται τόσο από την κυκλοφορία της όσο και από την θεματολογία της. Φυσικά αυτό δεν αμφισβητείται από κανένα. Τα στοιχεία αυτά φτάνουν να αποδείξουν στον κάθε τυχοδιώκτη ότι είναι μάταιος κόπος να στήσουν πολεμική εναντίον του.

■ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΩΡΟ…
Στην πρώτη γραμμή της πληροφόρησης εδώ και 65 χρόνια και πάντοτε στον φιλελεύθερο χώρο, χωρίς αποκλεισμούς καταγραφής απόψεως και θέσεων. Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση είναι εκ του πονηρού και καθόλου δεν αγγίζει την εφημερίδα, η οποία και λαμπρό παρελθόν έχει και ανάλογο λαμπρότερο μέλλον, παρά τις αντιξοότητες που παρουσιάζονται στον έντυπο λόγο τα τελευταία χρόνια.

❖ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ!
Εφημερίδα πληροφόρησης αλλά και καταγραφής απόψεων απ’ όλο το πολιτικό φάσμα χωρίς αποκλεισμούς κι αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση. Ο κάθε πολίτης φιλοξενείται στις σελίδες του «Πρωινού Λόγου» έστω κι αν οι απόψεις του είναι πολύ αυστηρές, αρκεί να στηρίζονται σε λογική βάση.

❁ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ…
Η λογοκρισία στον «Π.Λ.» είναι άγνωστη λέξη και την θέση της παίρνει ο σεβασμός στην άποψη. Και πάνω απ’ όλα στον πολίτη-αναγνώστη. Αυτός έχει και τον τελικό λόγο και είναι ο μέγιστος κριτής και στην περίπτωση της πλέριας ενημέρωσης, κάτι που είναι αναφαίρετο δικαίωμα!

■ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!..
Η όποια προσπάθεια αποκλεισμού του «Π.Λ.», κυρίως από τους ασκούντες την εξουσία μάλλον πέφτει στο κενό και συναντά την κενοδοξία αυτού του είδους των καλαμοκαβαλημένων εξουσιαστών. Το ότι παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως ορισμένοι περιφερόμενοι τύποι, ας το κοιτάξουν και ας επισκεφτούν κανένα ειδικό για να έρθουν στα ίσα τους. Τέλος, ο «Π.Λ» βαδίζει στα χνάρια που χάραξε ο ιδρυτής του, αείμνηστος ευπατρίδης Ευάγγελος Αβέρωφ και επί επτά δεκαετίες έχει δώσει δείγματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η θέση που κατέχει στο στερέωμα του Ελληνικού επαρχιακού τύπου. Είναι από τις εφημερίδες που, εκτός από την τιμή που του κάνουν οι αναγνώστες να τον κρατούν στην πρώτη θέση στην ΒΔ Ελλάδα, έχει βραβευθεί σε Πανελλήνιο επίπεδο συν τοις άλλοις με το βραβείο του ιδρύματος Μπότση!

❖ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ!
Κινητικότητα στα κομματικά στρατόπεδα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και 15 μήνες πριν ολοκληρώσει την πρώτη θητεία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη και λοιπών παιδιών, υπουργών και μη. Κινητικότητα σε επίπεδο υποψηφίων από όλα τα στρατόπεδα και γινόμαστε μάρτυρες το τελευταίο διάστημα και σε τοπικό επίπεδο.

❁ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ…
Τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να έχει την τύχη της εκλογής βουλευτή στα Ιωάννινα και αυτό έχει κινητοποιήσει υποψήφιους… υποψηφίους βουλευτές, τινές εκ των οποίων έρχονται από το παρελθόν. Ο Κώστας Γάτσιος είναι από τους πρώτους διεκδικητές μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο κι αυτό είναι δίκαιο, αφού στις εκλογές του 2019 είχε πρωτεύσει σε σταυρούς. Αν λοιπόν το κόμμα του εκλέξει βουλευτή, ο κ. Γάτσιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες.

■ ΕΠΙΑΣΕ… ΣΤΑΣΙΔΙ!
Έτερος υποψήφιος ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε(!) είναι ο Δημ. Δημητρίου, νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Βγήκε φόρα παρτίδα και δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ στο νομό Ιωαννίνων, εγκαταλείποντας προφανώς τόσο το Επιμελητήριο όσο και την περιφέρεια Ηπείρου, αν εκλεγεί. Κάτι ακούγεται και για τον Μιχ. Κασσή, ο οποίος μάλλον ενδιαφέρεται!

❖ ΤΟ ΚΙΝΑΛ…
Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στο Νομό Ιωαννίνων μάλλον θα καλυφθεί με Σωτήρη Ζαρμπαλά και Θανάση Μανταλόβα και φυσικά από δυο γυναίκες που ακόμα δεν έχουν… σκάσει μύτη!

❁ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ν’ αλλάζουν πολλά πράγματα, με τον πρώτο λόγο να τον έχει η κ. Τζούφη που ήδη βρίσκεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκείνος που… τρίβεται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι ο άλλοτε και για λίγο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως μέσω «σόσιαλ μίντια» υπεραμυνόμενος των πατριωτικών και όχι μόνο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

■ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΝ;
Πολλοί είναι εκείνοι, κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να στείλουν τον Σάκη Οικονόμου στην Περιφέρεια για να τον κάψουν μια και καλή. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συγκινεί τον ίδιο και είναι αποφασισμένος να κτυπήσει τη μοναδική έδρα στο νομό!

❖ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ…
Ακούγεται εσχάτως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει για την Περιφέρεια Ηπείρου τον νυν δήμαρχο Β. Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ «αποστρατεύοντας» τον Γιώργο Ζάψα, ο οποίος έκανε ότι μπορούσε στην περιφέρεια και απέναντι στον Καχριμάνη. Δηλαδή τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω;

❁ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ!
Με «προίκα» από τα Τζουμέρκα ο Γιάννης Σεντελές θα έλθει να ολοκληρώσει την ενασχόλησή του με τα κοινά στην πρωτεύουσα του Νομού. Αρκετά έφαγε αγέρηδες, χιόνια, βροχές κα άλλες κακουχίες στα ορεινά του νομού. Έτσι θα τα λέει συχνότερα και καλύτερα με τον νυν Περιφερειάρχη, ο οποίος, αν και «πληροφορίες» τον ήθελαν να αλλάζει πλατεία, εν τούτοις ο βλάχος εννοεί να κρατήσει την γκλίτσα της περιφέρειας για μια 4ετία ακόμη για να ολοκληρώσει το έργο του...

■ ΤΑ… ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ!
Δεν φαίνεται να αλλάζουν και πολλά πράγματα στο χώρο της ΝΔ στο Νομό Ιωαννίνων. Τασούλας-Καλογιάννης-Κεφάλα-Αμυράς τα σιγουράκια και Δαρδαμάνης με γυναικεία εκπροσώπηση. Ακόμη δεν έχουμε δει κάτι άλλο να φαίνεται στον ορίζοντα! Οι κυρίες που συμμετείχαν στις εκλογές του 2019 δεν φαίνεται να δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα, άρα ίσως πάνε για κάτι άλλο στο κόμμα της ΝΔ.

❖ Οι ΕΚΛΟΓΕΣ…
Και πού είστε, παιδιά! Οι εκλογές δε θα γίνουν στην ώρα τους αλλά πρόωρα και λίγο πριν το 2023 ή λίγο μετά τη νέα χρονιά. Επομένως, όσοι πιστοί προσέλθετε και να δηλώσετε ότι θέλετε και μπορείτε να συμβάλετε στην σωτηρία της χώρας. Πού ξέρετε; Ίσως να είσαστε κάποιοι από εσάς που μπορεί να αλλάξετε τον τόπο μας!

❁ ΧΑΛΑΡΑ…
Πιο χαλαρό από πλευρά πανδημίας αλλά πολύ πιο σφιχτό σε σχέση με τα οικονομικά θα είναι το Πάσχα του 2022 που θα γιορτάσουμε σε λίγες μέρες. Ήδη άρχισε η μάχη του οβελία και τύφλα να έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έχει πεθάνει κι εκείνος ο Τσιρώνης της Βαρβακείου που κάθε Πασχαλιά είχε την τιμητική του, όπως την τιμητική του είχε και ο αείμνηστος Λάκης Στεργίου, πρόεδρος κρεοπωλών Νομού Ιωαννίνων!

■ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ…
Ανεβαίνουν οι τροφές και η ενέργεια, οπότε το κόστος των αμνοεριφίων πολλαπλασιάζεται, λένε κτηνοτρόφοι και χασάπηδες και δεν λένε ψέματα. Αλλά από οκτώ ευρώ να φτάνει τα 15 ευρώ για να μπει σε σούβλα, φαίνεται λίγο… ακριβούτσικο και η αγορά δεν θα περάσει τα καλύτερά της αυτές τις μέρες.

❖ ΤΟ ΚΛΙΜΑ…
Ας προσηλωθούμε λοιπόν στο κλίμα των ημερών και ας έχουμε κατά νου ότι τα πράγματα δεν είναι όπως εμάς μας βολεύουν, αλλά όπως αυτά διαμορφώνονται από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δυο χρόνια έχουμε να γιορτάσουμε Πασχαλινά το Πάσχα κι ας αφήσουμε την μιζέρια για το επόμενο διάστημα. Ας φάμε λιγότερο αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία αν γι’ αυτό γκρινιάζουμε. Δεν είναι όλα ρόδινα, αλλά και αυτός ο κτηνοτρόφος που ετοιμάζει το αρνί ή το κατσίκι τραβάει τα δικά του ζόρια για να έχουμε εμείς τον οβελία.

❁ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ…
Σάββατο του Λαζάρου αύριο και αρχίζουμε να μπαίνουμε σε κλίμα μεγαλοβδομαδιάτικο και πασχαλινό. Σήμερα, Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας στα Ιωάννινα οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν βάζοντας στον Ναό την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. «ΘρηνΩΔΟΥΣΑ» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης και φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η κίνηση που γίνεται από τους υπευθύνους του Ι. Ναού, πρωτοστατούντος του προϊστάμενού του π. Ηλία Σέπερη, ο οποίος πάει τα εκκλησιαστικά πράγματα βήματα μπροστά. Όσοι πιστοί προσέλθετε απόψε στις 8.30 το βράδυ! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.