ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΟΙ ΕΥΧΕΣ…
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και οι ευχές για καλά Χριστούγεννα πάνε και έρχονται. Και αυτά τα Χριστούγεννα, τα δεύτερα, θα τα γιορτάσουμε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες που δεν έχουν να κάνουν με αυτές που προηγήθηκαν. Η ευχή είναι μόνο μία: Να προσέχουμε για να έχουμε! Καλά Χριστούγεννα, με υγεία

❁ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ…
Με εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Μάξιμος προσπαθεί να αποφύγει την… μπουλοκιδόν προσέλευση στους ναούς αυτές τις μέρες των εορτών και κατακρίθηκε γι’ αυτό και από τους άθεους… χριστιανούς, οι οποίοι δεν αντέχουν τέτοιου είδους μεθόδους στην πίεση της πίστης τους!

■ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ…
Για ν’ αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις λόγω πανδημίας, είπε να βάλει μία τάξη στην προσέλευση των πιστών στους ναούς για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα και κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τις «επισκέψεις» στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ και γι’ αυτή του την πράξη κατακρίθηκε, όχι σε τοπικό επίπεδο μόνο, αλλά στο πανελλήνιο. Έπαιξε σαν πράξη κατακριτέα αντί να γίνει παράδειγμα και για άλλους κληρικούς ανά την χώρα, ώστε να μην γίνεται το αδιαχώρητο σε νοσοκομεία και νεκροταφεία!

❖ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ…
Η εγκύκλιος Μαξίμου προβλέπει μία κάποια σειρά στην προσέλευση των πιστών στις λειτουργίες που θα γίνονται και μάλιστα κάνει λόγο ακόμη για τηλεφωνική κράτηση που θα γίνεται για να τηρηθούν τα μέτρα και οι αποστάσεις, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού, κάτι που έχει παρατηρηθεί να γίνεται σε χώρους συνωστισμού.

❁ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ…
Για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες, ο Μητροπολίτης καθιέρωσε διπλές και τριπλές λειτουργίες, για να δοθεί η ευκαιρία να γίνεται η προσέλευση και το προσκύνημα με περισσότερη ασφάλεια και για να μην μετατραπούν οι ναοί, οι μεγάλοι κυρίως, σε χώρους μόλυνσης.

■ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ…
Έκανε το αυτονόητο ο Μάξιμος κι αντί να γίνει το παράδειγμα σε όλη την επικράτεια, κάποιοι προσπάθησαν να το ευτελίσουν παριστάνοντας τους κήνσορες που όλα είναι ίσιωμα και κυρίως στις εκκλησίες ο ιός δεν… μεταδίδεται!

❖ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ…
Ένα σωρό κληρικοί έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό και πολλοί είναι αυτοί που παρέδωσαν το πνεύμα, διότι ήταν της άποψης ότι ο ιός δεν υπάρχει και το εμβόλιο είναι… εφεύρεση του διαβόλου! Μία άποψη που ακόμη την περνούν σε κηρύγματα στους πιστούς, πολλοί από τους οποίους τα παίρνουν τοις μετρητοίς και μετατρέπονται σε αρνητές της Ιατρικής Επιστήμης, η οποία προσπαθεί να τους βάλει στον δρόμο της λογικής για να μην τραβολογιούνται στα νοσοκομεία!

❁ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ…
Ζωντανό παράδειγμα ο ηγούμενος και άλλοι κληρικοί μοναστηριακού στα Βόρεια του Νομού Ιωαννίνων κοντά στα Αλβανικά σύνορα που «δίδασκαν» τον αρνητισμό στους πιστούς, για να ψάχνουν οι ίδιοι κρεβάτι και ΜΕΛ – ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης. Ευτυχώς οι ίδιοι ήταν τυχεροί και γλίτωσαν τα χειρότερα και θα επιστρέψουν στο μοναστήρι να συνεχίσουν το έργο τους αλλάζοντας «τροπάρι», αφού ο Μεγαλοδύναμος τους έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν στο εξής, αποφεύγοντας τις πάσης φύσεως δοξασίες που τους οδήγησαν σε τέτοιες ατραπούς. Εκείνοι γλύτωσαν, κάποιος όμως φίλος δεν γλύτωσε και αποχαιρέτησε τα εγκόσμια μέσα στην απέραντη μοναξιά σε ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού.

■ Η ΤΑΞΗ…
Ορθώς λοιπόν ο Μάξιμος προσπαθεί να βάλει τάξη και στα της εκκλησίας με την εγκύκλιό του για να μειώσει όσο περισσότερο μπορεί τους κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού. Δεν πρόκειται να του κρατήσουν… γινάτι οι Άγιοι και ο νεογέννητος Χριστός από αυτή την πράξη, διότι η χριστιανική πίστη έχει να κάνει με τον ορθολογισμό κι όχι με τον φανατισμό, όπως βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα να γίνεται από τους «πιστούς» που κατεβαίνουν στους δρόμους πουλώντας πίστη σε δήθεν άπιστους, που, πως να το κάνουμε, οι δεύτεροι είναι περισσότεροι διότι βάζουν την λογική στη ζωή τους.

❖ ΤΑ ΜΕΤΡΑ…
Να δείτε που μετά τις γιορτές ένα λοκντάουν θα το ζήσουμε αφού η μετάλλαξη OMIKΡΟΝ θα ξαναταλαιπωρήσει τις κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ποιο επίπεδο θα είναι αυτά τα μέτρα στη χώρα μας, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, τα απλά προστατευτικά μέτρα πρέπει να υπάρχουν όπως μάσκες, αποφυγή συνωστισμού κλπ.

❁ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΝΟΣ!
Με τα «κρεμμυδάκια» τον έκανε τον… Τυρά από την Λάρισα με την γνωστή γαλακτοκομική εταιρία ο αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗΣ Γιάννης Βιτάλης, στις εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην περιβόητη Διεπαγγελματική για την προστασία της Φέτας ΠΟΠ. Η δημιουργία και η σύσταση προεδρείου είναι γεγονός και ο Γιάννης Βιτάλης είναι ο πρώτος πρόεδρος ύστερα από εκλογή που έγινε από τους φορείς που συμμετέχουν από όλη την χώρα. Ο Τυράς έμεινε εκτός διοίκησης για λόγους δικούς του!

■ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ…
Πονεμένη υπόθεση η σύσταση της Διεπαγγελματικής, η οποία μέχρι να φτάσει στο σημερινό αποτέλεσμα πέρασε από χίλια εμπόδια διότι έβαζε κανόνες στην υπόθεση ΦΕΤΑ, η οποία είναι Ελληνική εφεύρεση και παρασκευάζεται μόνο από ελληνικό γάλα κι όχι από Βουλγάρικο – Ολλανδέζικο – Γαλλικό – Δανέζικο κλπ.

❖ ΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ…
Ολόκληρα κυκλώματα είχαν στηθεί από Έλληνες και ξένους επιτήδειους που βάπτιζαν το γάλα εισαγωγής ελληνικό και απ’ αυτό παρασκεύαζαν Φέτα και το διέθεταν στην αγορά ντόπια και ξένη ως ελληνικής παραγωγής! Αυτά τα κόλπα έρχεται να τα διαλύσει η Διεπαγγελματική βάζοντας κανόνες και προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ελληνική κτηνοτροφία, η οποία πλήττονταν από την ασυδοσία των επιτηδείων!

❁ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ…
Πολλοί ήταν εκείνοι που δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την πράξη της δημιουργίας της Διεπαγγελματικής και με διάφορους τρόπους την πολέμησαν. 3 – 4 χρόνια τώρα προσπάθησαν να βρουν ένα κοινό σημείο συνεννόησης και όλο κάποια εμπόδια ορθώνονταν κι όλο πίσω έμενε η σύσταση της Εταιρίας. Τελικά, μόλις προ ημερών κατάφεραν να συνεννοηθούν και να φτιάξουν διοίκηση, της οποίας την προεδρία επίσημα πλέον αναλαμβάνει ο Γιάννης Βιτάλης, αφήνοντας έξω τον Τυρά, ο οποίος είχε διαφορετικές απόψεις και θέσεις για την λειτουργία του Φορέα.

■ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ…
Όλο το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες πράξεων διάφορων επιχειρήσεων γάλακτος που λυμαίνονταν τον χώρο της Φέτας. Παρήγαγαν Φέτα με αγελαδινό γάλα και το διέθεταν σε ελληνική και ξένη αγορά κι όταν έγιναν αντιληπτοί κι έφαγαν καμπάνες, τότε η δικαιολογία ήταν ότι έκαναν λάθος! Όμως έως τότε τα οικονομούσαν εις βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων, οι οποίοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν κοπάδια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.