ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Ο ΓΑΜΟΣ…
Τελικά θα γίνει ο γάμος του αιώνα για οικογένεια εφοπλιστών κι’ αυτός θα γίνει στο Πάπιγκο όπως είχε προγραμματιστεί κι όπως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων το επιθυμεί σφόδρα. Πρόκειται για γάμο της οικογένειας Λαιμού, γνωστής ανά την υφήλιο, για τον οποίο κάποιοι Παπιγκιώτες αντέδρασαν για ψύλλου πηδήματα.

ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ!
Όλος ο εφοπλιστικός κόσμος από πολλά σημεία της υφηλίου θα παραστεί στον γάμο και από πλευράς διοργανωτών έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, είτε προστασίας της υγείας είναι αυτά, είτε προστασίας της όλης εκδήλωσης. Φυσικά θα γίνει η εκδήλωση σε ανοιχτούς χώρους τινές εκ των οποίων είναι ιδιοκτησίας του εφοπλιστή, ο οποίος δεν θα σταθεί μόνο στην γαμήλια εκδήλωση. Λέγεται ότι ο εφοπλιστής στα σχέδιά του έχει να κάνει ακόμη περισσότερο τουριστικό προορισμό το Ζαγόρι με επίκεντρο το Πάπιγκο.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από 150 χώρες θα επισκεφθούν το Ζαγόρι με αφορμή το γάμο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την περιοχή. Μεταξύ των καλεσμένων και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρει μία ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Κατουρημένος από την χαρά του ο δήμαρχος Γ. Σουκουβέλος, που οι σκοτούρες για τον γάμο τον έχουν απορροφήσει τόσο, που δεν έχει μυαλό για απλές πράξεις της καθημερινότητας!

❁ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…
Όνειρο ήταν και πάει ή να περιμένουμε λίγο ακόμη; Ο λόγος για το περιβόητο ΠΕΔΥ περιουσιακό στοιχείο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους Ιωαννίνων και το οποίο ουδέποτε άνοιξε τις πόρτες του από τότε το 2008 που κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και μένει επτασφράγιστο!

■ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ!..
Αρνητική ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης (φοιτήσας στα Ιωάννινα) σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Μαρίας Κεφάλα, η οποία ήταν η πρώτη από αυτή την κυβέρνηση που ανακίνησε το θέμα λειτουργίας του. Ναι μεν αλλά, ίσως, θα δούμε μπορεί, το σκεφτόμαστε κι’ άλλα τέτοια ήταν όλα όσα ειπώθηκαν εκ χειλέων Κοντοζομάνη που όλα αυτά σημαίνουν «άστο και θα δούμε, όταν χρειαστεί ίσως γίνει εμβολιαστικό κέντρο»!

❖ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2006!
Το σήριαλ ΠΕΔΥ δεν είναι σημερινή υπόθεση αλλά έρχεται από την δεκαετία του 2000, τότε που το χρήμα μέσω προγραμμάτων έτρεχε σαν το ποτάμι από τις Ευρωπαϊκές «κάνουλες». Κάπου το 2008 εξοπλίστηκε με σύγχρονα τότε μηχανήματα, αλλά ουδέποτε παραδόθηκε προς λειτουργία! 13 χρόνια τώρα κλειδαμπαρωμένο. Αν και πέρασαν τέσσερις κυβερνήσεις, εν τούτοις χάσκει κλειστό χωρίς κανείς ποτέ να δίνει εξηγήσεις!

❁ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ
Πρίν από λίγο καιρό επίσημα η κ. Κεφάλα ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να στελεχωθεί το ΠΕΔΥ και να μπει σε λειτουργία τονίζοντας ότι είναι πολυτέλεια να μένει «αλειτούργητο». Κάτι ανάλογο έγινε και από τον Περιφερειάρχη και κάτι άρχισε να κινείται. Μάλιστα, την Μ. Εβδομάδα που επισκέφτηκε τα Γιάννινα ο διοικητής 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, επισκέφτηκε και την συγκεκριμένη δομή και αποκόμισε ιδίαν άποψη περί τίνος πρόκειται. Ύστερα από μερικές μέρες ο Αλ. Καχριμάνης δημοσιοποίησε απαντητικό έγγραφο από Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ανακοίνωναν την λειτουργία του ΠΕΔΥ για ένα χρόνο. Αυτό όμως είχε μία λέξη η οποία είχε τον δυνητικό χαρακτήρα, κάτι που δεν το προσέξαμε!

■ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ;
Κατόπιν όλων των παραπάνω η υπόθεση ΠΕΔΥ Ιωαννίνων μάλλον πάει στις καλένδες και θα στέκει κλειστό για να θυμίζει ότι στην χώρα μας ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», όπου έχουμε μόνιμη την αδιαφορία και το «άσε μας στην ησυχία μας»! κάπως έτσι πρέπει να λειτούργησε ο Β. Κοντοζαμάνης, ο οποίος δεν φαίνεται να ανέλαβε την ευθύνη του ξεσφραγίσματος.
❖ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ…
Να συμφωνήσω ότι έχει αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στα Γιάννινα με τα δύο νοσοκομεία πρώτα και το Κ.Υ. στη συνέχεια. Όμως, για το υπουργείο Υγείας ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεκλειδωθεί το ΠΕΔΥ και να το ξαραχνιάσουν. Ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά για να δημιουργηθεί μία υπερσύγχρονη μονάδα υγείας για να έχουν οι αρμόδιοι την πολυτέλεια να το αφήνουν να καταστρέφεται χωρίς ποτέ να ανοίξει τις πόρτες του.

❁ Ο ΕΟΔΥ…
Επ’ ευκαιρία, να τονιστεί για μια ακόμη φορά ότι τα covid τεστ διενεργούνται από κλιμάκια ΕΟΔΥ και η μόνη σχέση που έχουν με τα νοσοκομεία είναι η φιλοξενία στους χώρους τους και για εξυπηρέτηση πολιτών, κυρίως εκείνων που έχουν ανθρώπους οι οποίοι για λόγους προληπτικούς πρέπει να εξυπηρετούνται σε νοσοκομειακού τύπου δοσοληψίες. (ασθενείς – συνοδοί – επισκέπτες κλπ). Επομένως, η όποια δυσανασχέτηση με τις ουρές να μην χρεώνεται στα νοσοκομεία γιατί κάτι τέτοιο είναι εντελώς άδικο!

■ Η ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ…
Μένοντας στην υπόθεση ΠΕΔΥ και στα όσα απάντησε ο Β. Κοντοζαμάνης, να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων τόνισε ότι σκέφτονται να το βάλουν να δουλέψει για τους λόγους τους οποίους δημιουργήθηκε. Θα γίνει ένα ερευνητικό κέντρο στο χώρο της υγείας! Η δική μας θέση είναι μία; Επιτέλους ν’ ανοίξει, να δούμε και από περιέργεια κι ακριβώς έχει μέσα και να μάθουμε κι’ εμείς τον λόγο ύπαρξής του!
❖ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ…
«Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν», είπε με δικά του λόγια ο Ν. Παππάς, ο και υπουργός διαστήματος επονομαζόμενος με αφορμή όλα όσα καταλογίζει ο σύντροφος Καλογρίτσας! Κάπως έτσι αποκρούει τις κατηγορίες και θα απολογηθεί με υπόμνημα αποφεύγοντας την φυσική παρουσία στην επιτροπή της Βουλής, προφανώς για συγκινησιακούς λόγους! Ωστόσο, και με υπόμνημα θα πρέπει να αποδείξει ο ίδιος ότι δεν ήταν ελέφαντας όταν επέμενε να φτιάξει ΣΥΡΙΖΟκάναλο κι’ έψαχνε για πρόθυμο μπροστινό και τον βρήκε στο πρόσωπο του πρώην Κομμουνιστή Καλογρίτσα που ήταν σύντροφος του Πολάκη και που όλοι συναντήθηκαν κάπου εκεί στην Κουμουνδούρου!

❁ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ…
Εκεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το σύστημα αριστερά της κακιάς ώρας καλά κρατεί. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις τα πόδια έχουν αρχίσει να χτυπούν κεφάλια στα πλαίσια νέας «διαλεκτικής» που εφαρμόζεται σε τμήματα τα οποία ανέδειξαν το Πανεπιστήμιο ως ένα από τα καλύτερα της χώρας.

■ Η… ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ!
Διαλεκτική και το λουρί της μάνας και το σύστημα «δικός» μας δουλεύει πολύ καλά, αρκεί να πιστεύει σε Στάλιν, Λένιν, Μάο, Χότζια κι όλον αυτόν τον θαυμαστό κόσμο στον οποίο πίστευαν διάφοροι Γαβρόγλου και Ζουράριδες με Φίληδες που υπηρέτησαν την Ελληνική Παιδεία. Το πάνω χέρι το έχουν οι παρέες και οι οικογένειες που κρατούν τα σκήπτρα και που, όταν έρχεται η ώρα της αξιολόγησης, τα δικά τους παιδιά τ’ αριστερόπουλα έχουν τον πρώτο λόγο αφήνοντας την αξιοκρατία να κάνει περίπατο στο δασάκι!

❖ ΤΥΧΑΙΑ…
Σήμερα θα κάνουμε εκλογές για αξιοκρατική αξιολόγηση των καλύτερων και των αρίστων, ακούγεται συχνά. Μόνο που αυτά τα στοιχεία βρίσκονται εντελώς συμπτωματικά και τυχαία στα αριστερόπουλα, τα οποία διαχρονικά διαφεντεύουν τους χώρους και μετατρέπονται σαν εμπροσθοφυλακή στις ηγεσίες για να βρίσκονται σχεδόν στα κουμάντα της κοινότητας.

❁ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ…
Έχεις και την Κεραμέως που έχει τάξει στην ζωή της να βάλει τάξη στους Πανεπιστημιακούς χώρους μέσω των προσλήψεων αστυνομικών οργάνων! Γι’ αρχή, λέει, θα προσληφθούν 400 υπάλληλοι ασφαλείας και στην συνέχεια ίσως προσληφθούν περισσότεροι, οι οποίοι αστυνομικοί θα είναι και δεν θα είναι τέτοιοι. Απλά θα φέρουν χειροπέδες και γκλόπς και όχι οπλισμό. Αλήθεια, αυτοί οι αστυνομικοί από ποιους θα προστατεύουν τα Πανεπιστήμια, από τους μέσα ή από τους απ’ έξω; Αυτοί θα γνωρίζουν από «διαλεκτική» όπως είναι βαθείς γνώστες ορισμένοι «δάσκαλοι» που ελέω χρώματος και κόμματος κάνουν τα κουμάντα; Έχουμε να ζήσουμε ωραίες καταστάσεις. Για αξιοκρατία να μην κάνουμε λόγο!

 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.