ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ…
180.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Τρίτσης» εξασφάλισε ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος και τα χρήματα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις είναι διπλάσια απ’ ότι εξασφάλισαν συνάδελφοί του. Το πως τα εξασφάλισε αυτά τα λεφτά είναι συνταγή Σουκουβέλου που έρχεται από πολύ παλιά και από γνωριμία του το 1993. Οι μυημένοι ξέρουν τα πως και γιατί και δεν είναι της παρούσης και φυσικά δεν έχουν να κάνουν με τραπεζώματα «αλεξιπτωτιστών» στο Ζαγόρι!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ…
Η συνταγή φασούλι το φασούλι λειτουργεί στην περίπτωση Σουκουβέλου και ίσως αποδειχτεί άξιος για την προτίμηση των Ζαγορισίων. Απομένει να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού της ένταξης του Ζαγορίου στις προστατευόμενες περιοχές της UNESCO, η οποία έγινε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωθυπουργού το καλοκαίρι του 2019.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…
Πέρασαν δύο ακριβώς χρόνια από τις πρώτες εκλογές της αυτοδιοίκησης του 2019 και από τότε που η Ελλάδα βάφτηκε μπλε. Ήταν ο προάγγελος για την αλλαγή σκυτάλης και στην κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου του ίδιου έτους. Αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από τις επιλογές τους θα το διαπιστώσουμε το 2023. Αν ρωτήσετε για τα Γιάννινα, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Κάτι πασαλείμματα με άσφαλτο δεν καλύπτουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εδώ και μια ενδεκαετία και από τότε που οι Γιαννιώτες εμπιστεύτηκαν την τύχη τους σε αριστερές ή αριστερίστικες δυνάμεις!]

❁ Η ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!
Καλογρίτσας: Έβγα έξω ρε να τα πούμε… Άντε ρε παλικάρι της φακής»… Έχω δεν έχω στρώμα να κοιμηθώ και μαντήλι να κλάψω».
Π. Πολάκης: «σιγά μην κλάψω».
Ο διάλογος αυθεντικός στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τον Καλογρίτσα για σκάνδαλο τηλεοπτικών αδειών με πρωταγωνιστή τον περιβόητο «αστροναύτη» Νίκο Παππά.

■ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ…
Τους σιγοψήνει ο Καλογρίτσας και φαίνεται να το απολαμβάνει, ενώ τα ΣΥΡΙΖόπουλα καίγονται και ξεροκαταπίνουν. Μίλησε και για τον σύντροφο Βαξεβάνη που του έφτιαξε το «Ντοκουμέντο» και τώρα τον περνά γεννεές δεκατέσσερις. Γράψτε για γυναίκες ήταν η εντολή άνωθεν και έπιασαν την Μαρέβα και την γυναίκα του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. Το έργο το ζήσαμε στην πράξη την εποχή ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία!

❖ ΤΟ… ΜΟΥΣΤΑΚΙ!
Ακούς εκεί να τον αποκαλέσει παλικάρι της φακής! Έναν ολόκληρο Κρητίκαρο με μία αγκαλιά μουστάκι να τον προξενέψει με την φακή! Φιλότιμο υπάρχει Παυλάρα; Η ξύρισε το μουστάκι και πάαινε στα Σφακιά ή βγαίνεις έξω να παλέψετε σε μαρμαρένια αλώνια! Σε τελική ανάλυση, βγάλτε τα μάτια σας και κόψτε το λαιμό σας!

❁ Ο ΛΑΓΟΣ…
Εκείνη την περίοδο των τηλεοπτικών αδειών (2016) ένας άλλος υποψήφιος «επενδυτής» είπε να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον φίλο Αλέξη! Ήταν εκείνος που απέκλεισε τον Κυριάκο από πρωθυπουργία! Ήταν εκείνος που λειτούργησε ως λαγός ανεβάζοντας το τίμημα έκδοσης αδειών σε υψηλά επίπεδα! Ήταν ο ίδιος που ανερυθρίαστα ομολόγησε δημόσια ότι ήταν ο «λαγός» που οδήγησε την κούρσα.

■ Η ΚΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ…
Όταν όμως το ΣτΕ απέρριψε την μεθόδευση στην έκδοση τηλεοπτικών αδειών με το αιτιολογικό ότι στερούνταν νομιμότητας, τότε ήταν που ψάχνονταν όλοι μαζί και οι διάφοροι παπάδες έψαχναν γωνίες να χτυπήσουν την άδεια κούτρα τους. Τότε ήταν που ο Σαββίδης αγόρασε κανάλι και έδιωξε τον τιτανοτεράστιο Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος φιλοξενείται στη μπουζούρω χωρίς ακόμη να του έχουν εξασφαλίσει φιλέτο σολωμού και γάλα καρύδας λόγω της ιδιότυπης δίαιτας που κάνει!

❖ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ  ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ…
Δικαίωμα ψήφου στους πακιστανούς Ναι, στους Έλληνες του εξωτερικού ΟΧΙ! Αυτή είναι η θέση της αριστερίλας για τα παιδιά που πήραν των οματιών τους για να εξοικονομήσουν ένα καρβέλι και ένα πιάτο φαΐ. Αυτοί οι Έλληνες που σε ένα μεγάλο κομμάτι ταΐζουν την Ελλάδα με τις οικονομίες τους δεν έχουν το δικαίωμα ψήφου, επειδή το θέλουν Τσίπρας και άλλες αριστερές δυνάμεις της χώρας μας.

❁ Ο ΒΙΤΣΑΣ…
Θυμόσαστε εκείνον τον περιβόητο Βίτσα που ήταν στο υπουργείο Μετανάστευσης, ο οποίος έκανε πρόβες ελληνοποίησης διάφορων μουσαφιραίων από τα πέρατα της γης; Αν είχαν κάτσει λίγο ακόμη θα έδιναν δικαίωμα ψήφου σ’ όλα τα μελαμψά αλλοδαπά από τις χώρες τους. Μόνο σ’ Έλληνες δεν εκχωρούν τέτοιο δικαίωμα με τον φόβο αλλοίωσης της βούλησης των Ελλήνων που διαμένουν στην Ελλάδα!

■ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ…
Όλοι αυτοί οι αρνητές απειλούν πως όταν έλθουν για δεύτερη φορά δεν θα είναι όλα ίδια! Όμως, αυτοί όλοι τους έχουν δικαίωμα ψήφου για να παριστάνουν τους νταήδες! Μια γεύση την πήραμε πρόσφατα από την αριστερίλα του Πολάκη και του Καλογρίτσα που θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους σε μαρμαρένια αλώνια. «Έβγα έξω ρε παλικάρι της φακής» είναι το τσαμπουκαλίκι μεταξύ τους που τα χάλασαν στην μοιρασιά!

❖ Ο ΑΞΟΝΑΣ…
Εντάξει, η Νιάρχου προχωρά και μέχρι το 2023 κατά τους ειδικούς θα έχει ολοκληρωθεί. Εκείνος ο περιβόητος άξονας Γεννηματά – ΠΕΑΚΙ που βρίσκεται; Ένας άξονας που είχε πολυδιαφημιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του Θ. Μπέγκα που θα χαρακτήριζε την εποχή ως μεγάλων παρεμβάσεων. Μάλιστα, αυτός ο άξονας είχε προταχθεί σε σχέση με την Νιάρχου, η οποία από το 2004 που έκανε τις μελέτες ο Χατζής από την Βωβούσα, έμενε στα αζήτητα για λόγους ιδιαίτερους. Εδώ να πιστώσω στην Τατιάνα την επιλογή της Νιάρχου εξασφαλίζοντας και τις αναγκαίες πιστώσεις. Άσχετα αν η Τατιάνα τα έκανε θάλασσα με τις επιλογές της στηριζόμενη σε «σειρήνες» που την οδηγούσαν!

❁ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ…
Φταίω εγώ τώρα που δεν έχω χιούμορ και θα σχολιάσω τον βουλευτή που κυκλοφορούσε με μηχανή χωρίς να είναι ασφαλισμένος; Διατέλεσε και υπουργός, τρομάρα του και απαιτούσε από τους πολίτες να τηρούν την νομιμότητα. Ευτυχώς που συνελήφθη και δεν προκάλεσε κανένα σοβαρό ατύχημα. Καλά εγώ δεν έχω χιούμορ, εκείνος ήταν σοβαρός που έδωσε δικαίωμα κι έγινε… σιούρ πανελληνίως. Ελπίζω με τη σοβαρότητα που έχει ο ίδιος να το καταδιασκέδασε όταν τον κρέμασαν στα μανταλάκια. Γειά σου Κωστάκη και χρόνια πολλά για την γιορτή σου την περασμένη εβδομάδα!

■ Η… ΑΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ!
Ρε τι ατυχία! Κάηκαν 70.000 στρέματα από Κόρινθο μέχρι Γεράνια και ούτε μία ανθρώπινη απώλεια! Πάει το κλάμα σύννεφο από τ’ αριστερόπουλα που την είχαν στημένη στον Μητσοτάκη να ισοφαρίσουν τις τραγωδίες σε Μάτι και Μάντρα όπου 125 νοματαίοι έχασαν την ζωή τους!

❖ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ…
Όχι πως είναι μικρή υπόθεση η αποτέφρωση ιδιοκτησιών πολιτών και δασικών εκτάσεων, αλλά ζωή δεν χάθηκε κι αυτό θα πεί πως η περίπτωση Μάτι έγινε μάθημα σε όλους όσους έχουν την ευθύνη της προστασίας από πυρκαγιές εκούσιες, ακούσιες ή βλακώδεις. Ιδιαίτερα στην τρίτη περίπτωση κάθε υπεύθυνος σηκώνει τα χέρια.

❁ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ;
Ενδέχεται να δούμε στα Ιωάννινα εξοπλισμό αθλητικού περιεχομένου από τα υπόλοιπα των ξηλωμένων από το Ελληνικό. Το είχε υποσχεθεί ο Αυγενάκης από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το υπουργείο αθλητισμού αλλά κάπου κόλλαγε και δεν γίνονταν κάτι. Το νέο για το «κάτι κινείται» το έστειλε ο Γ. Αμυράς, ο οποίος μίλησε με τους υπεύθυνους και πήρε την υπόσχεση ότι κάτι θα γίνει. ΌΧΙ, ο Γ. Αμυράς δεν είπε το «κατόπιν ενεργειών μου» αλλά έγινε ο μεταφορέας της απόφασης υλοποίησης της δέσμευσης του Αυγενάκη. Ίδωμεν… 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.