ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΌΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
Όλα δικά μας τα θέλουμε και τα μαγαζιά ανοιχτά, και μέτρα προστασίας να μη λαμβάνουμε και κρεβάτια στα νοσοκομεία να έχουμε εξασφαλισμένα, αν μας χτυπήσει ο κορωνοϊός. Νομίζουμε ότι πλήττουμε την κυβέρνηση με το αντάρτικο των πόλεων που κάποιοι δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν καπετανάτο θεωρώντας τους εαυτούς τους άτρωτους στην πανδημία!

ΤΟ ΔΙΚΙΟ…
Δεν λέει κανείς ότι δεν έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται και κυρίως όλοι όσοι ασχολούνται με την αγορά! Όμως γιατί ή του ύψους ή του βάθους το σκεπτικό ορισμένων εξ’ υμών; Πάνω σ’ αυτή την αγανάκτηση πάει να πατήσει η αντιπολίτευση για ν’ αποκομίσει κομματικά οφέλη, λες και ζούνε σ’ άλλον πλανήτη κι άλλη εποχή.

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ…
Μιλούσαν στην Βουλή οι πολιτικοί μας και νόμιζαν πως έπαιρναν εκδίκηση από τον Μητσοτάκη ενώ τα θετικά κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Λέτε και ο κορωνοϊός κάνει επιλογή που θα χτυπήσει και που θα χαριστεί. Όταν χτυπήσει την πόρτα την δική τους τότε αρχίζουν να προσεύχονται οι πληγέντες να βάλει ο Θεός το χέρι του.

ΤΥΧΑΙΑ!!!
Βγήκαν εντελώς τυχαία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλο το ΣΥΡΙΖΟμάνι στην Πάτρα και έκραζαν τον Στ. Πέτσα που την επισκέφτηκε επειδή εκεί το αντάρτικο δεν λέει να σταματήσει. «Ντύθηκαν» αγανακτισμένοι κάποιοι Πατρινοί με μπροστάρηδες τα ΣΥΡΙΖόπαιδα και έκαναν αντίσταση λες και ο κορωνοϊός στήνει αυτί και τους παίρνει στα σοβαρά! Λίγο πιο πέρα τα νοσοκομεία της Πάτρας είναι τίγκα από κορωνοϊόπληκτους και διασωληνωμένους και πλέον κρεβάτι δεν υπάρχει ούτε ζωγραφιστό.

Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ…
Για μια ενδεχόμενη προσέγγιση Καχριμάνη – Ριζόπουλου ήταν το πρωταπριλιάτικο ψέμα μου το διαδικτυακό εφέτος και πήραν φωτιά τα τόπια από διάφορα μετερίζια. Πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν εκτός του πνεύματος της μέρας και άρχισαν να γράφουν διάφορα σχόλια, μηδέ εξαιρουμένων κι΄ εκείνων που εξέφρασαν και ευχή για κάτι τέτοιο επικαλούμενοι το καλό του τόπου!

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ…
Το «ψέμα» είχε να κάνει με μία ενδεχόμενη προσέγγιση για το θέμα της κατάργησης καταβολής αντιτίμου στους Γιαννιώτες στα διόδια εντός του Νομού, κάτι που συνέβαινε μέχρι τώρα για Θεσπρωτούς και Μετσοβίτες ύστερα από παρεμβάσεις που έγιναν «άνωθεν». Η συγκεκριμένη πράξη της απαλλαγής αποφασίστηκε από το ΣΤΕ, το οποίο δικαίωσε την προσφυγή της Περιφέρειας Ηπείρου πριν από αρκετά χρόνια και τότε που το γκουβέρνο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδιος υπουργός ο περιβόητος Σπίρτζης, ο οποίος ως νέος… Παττακός έκοβε κορδέλες και εγκαινίαζε δρόμους από προηγούμενες κυβερνήσεις όπως έγινε με την Ιόνια Οδό!

Η ΑΔΙΚΙΑ…
Ήταν αδικία να πληρώνουν οι Θεσπρωτοί διόδια στην Τύρια και οι Μετσοβίτες στο Δροσοχώρι και αυτή η αδικία αποκαταστάθηκε με την απαλλαγή του αντιτίμου εκεί στο 2017. Μεγαλόθυμος τότε ο Σπίρτζης νόμιμα ή παράνομα έκανε αυτή την απαλλαγή κατά μήκος της Εγνατίας και στα χωριά ή πόλεις όπου διέρχεται ο διεθνής αυτός δρόμος.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…
Από τότε έγιναν πολλές ενέργειες αλλά κανενός το αυτί δεν ίδρωνε μέχρι το όλο ζήτημα να πάει στο ΣΤΕ, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα έκανε δεκτή την προσφυγή και αποφάσισε την απαλλαγή όλων των Γιαννιωτών από την πληρωμή διοδίων εντός νομού, δηλαδή σε Τύρια – Δροσοχώρι – Παναγιά!

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ…
Πάνω σ’ αυτή την είδηση πάτησε ο υπογράφων και έστησε το διαδικτυακό «ψέμα» γράφοντας πώς αυτή η απόφαση δικαίωσε τον Καχριμάνη, ο οποίος ως Περιφερειακή αρχή προσέφυγε στο ΣΤΕ ζητώντας την εξαίρεση όλων των Γιαννιωτών και από την άλλη πλευρά ήταν δικαίωση του Ριζόπουλου ο οποίος πρότεινε την προσφυγή στο ΣΤΕ!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ…
Η δική μου «αλήθεια» στηρίχτηκε στις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δύο πλευρές, οι οποίες διεκδικούσαν η κάθε μια για λογαριασμό της την επιτυχία!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ…
Η μία ανακοίνωση έφερε την άλλη και στο τέλος χάλασαν το όνειρο των πολιτών που πίστεψαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια προσέγγιση για το καλό της Ηπείρου! Όπως χαμένο θα πάει το όνειρο και για την διάρκεια απαλλαγής των Γιαννιωτών από τα διόδια!

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…
Η πρώτη Απριλίου ήταν ημερομηνία που κατατέθηκαν οι προτάσεις για την αγορά δικαιωμάτων χρήσης της Εγνατίας, η οποία θ’ αλλάξει καθεστώς λειτουργίας και για 35 χρόνια και ιδιοκτησίας. Τελικά, από τους τόσους πολλούς ενδιαφερόμενους μόνο δύο κατέληξαν να διεκδικούν την εκμετάλλευσή της και φυσικά ως νέα αφεντικά δεν θα πάρουν μία «νύφη» χωρίς την ανάλογη προίκα!

ΑΝΘΡΑΚΕΣ!...
Άνθρακες επομένως ο θησαυρός για τους Γιαννιώτες – Θεσπρωτούς – Μακεδόνες – Θράκες, δηλαδή η απαλλαγή από τα διόδια, διότι κάτι τέτοιο δεν θα το δεχτούν τα νέα αφεντικά. Και μη πει κανείς ότι το θέμα της παραχώρησης εκμετάλλευσης το έκανε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, διότι αυτό έρχεται από την εποχή Σπίρτζη και της λοιπής παρέας αλλά λόγω των προσφυγών επί των προσφυγών έφτασε η πρωταπριλιά του 2021 για να καταλήξουν ΤΕΡΝΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ να διεκδικούν την Εγνατία με όλη της την προίκα!

ΑΔΙΚΟΣ!..
Άδικος ο καυγάς Καχριμάνη – Ριζόπουλου για το ποιος τελικά συνέβαλε στο δώρο των Γιαννιωτών να πηγαινοέρχονται τζάμπα σε Θεσπρωτία – Θεσσαλία – Μακεδονία. Καλές οι προθέσεις αλλά καλύτερο ένα τέτοιο ενδεχόμενο δώρο το οποίο θα έχει και διάρκεια. Τζάμπα και το πρωταπριλιάτικο το δικό μου, το οποίο αν μη τι άλλο, κάποιοι το πήραν στα σοβαρά και μία απογοήτευση την ένοιωσαν όταν πήραν χαμπάρι ότι ήταν πρωταπριλιά. Άντε και του χρόνου, παιδιά!

ΟΙ ΦΩΝΕΣ…
Ανοίξτε την αγορά φωνάζει η αντιπολίτευση που κόπτεται για τα πορτοφόλια των εμπόρων τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει μαγαζιά σε κάποιες περιοχές λόγω ιικού φορτίου, οι φωνές είναι γιατί γίνονται εξαιρέσεις! Δεν μας πιάνει κανείς τελικά! Ούτε στoν ήλιο, ούτε στη βροχή, ούτε στην ζέστη, ούτε στο κρύο.

ΤΟ ΠΑΣΧΑ…
Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται και το Πάσχα και να δείτε που θα το κάνουμε και πάλι εφέτος μπαλκονάτοι, με το μυαλό που κρατάμε. Τ’ αποτελέσματα της «Ελευθερίας» της τωρινής θα τα γευτούμε το Πάσχα, όπως τώρα γευόμαστε τα κορωνοπάρτι της αποκριάς!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

* * *
Η Τατ. Καλογιάννη απαντά σε σχόλια του «Τολμηρού»...

Σε πρόσφατα σχόλια της στήλης «Τολμηρά» απαντά με επιστολή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη. Ακολουθεί η απάντησή της:
«Κύριε Διευθυντά,
Ευχαριστώ κατ' αρχάς, για την τιμή που μου κάνετε ώστε ολόκληρη η στήλη «ΤΟΛΜΗΡΑ» του φύλλου 2ας Απριλίου της έγκριτης εφημερίδας σας να αφιερώνεται σε μένα.
Επιτρέψτε μου παρόλα αυτά να αναφέρω τα ακόλουθα, τα οποία παρακαλώ να δημοσιευτούν στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.
Ο συνεργάτης της εφημερίδας σας, κύριος Γιώργος Γιαννάκης μπερδεύει τις εκλογές που έγιναν πριν από δύο χρόνια, με θέματα λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων, ιδεολογιών, τεχνικών θεμάτων και έργων που σε μεγάλο βαθμό, καθώς φαίνεται, αγνοεί ή δεν παρακολουθεί επισταμένα, για να μπορεί με ακρίβεια να ασκήσει κριτική.
Επί του θέματος για τα LED:
1. τον Οκτώβριο 2019, και χάριν της θετικής ψήφου της παράταξής μας ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, το έργο των LED προχώρησε με μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.
2. τον Μάιο 2020, η παράταξή μας με τις προτάσεις που κατέθεσε στη δημοτική αρχή προσπάθησε να την προφυλάξει από λάθη. Η δημοτική αρχή αδιαφόρησε.
3. σήμερα, τον Μάρτιο 2021, η Αρχή Εκδίκασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) ακυρώνει τον διαγωνισμό για τα LED.
Αλήθεια, η ΑΕΠΠ για «ιδεολογικούς» λόγους ακύρωσε τον διαγωνισμό; Και ποιον δικαίωσε από τους δυο μας; Τη δημοτική αρχή ή την κριτική που άσκησε η παράταξή μας; Παραπέμπουμε τον σχολιογράφο σας για την απάντηση στην απόφαση της ΑΕΠΠ.
Και μία υποσημείωση: η δημοτική αρχή, αντί μέχρι σήμερα να έχει αναδιαρθρώσει την υπηρεσία της Καθαριότητας του Δήμου (αποκομιδή και οδοκαθαρισμό) και να έχει συντάξει ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων & οδοκαθαρισμού, με στόχο τη στοχευμένη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες, προτιμά να συνεχίζει με αναθέσεις επί αναθέσεων σε εργολάβους...
Αυτή είναι η μία αγνώστων αρχών και αορίστων στόχων σύμπραξη της δημοτικής αρχής.
Η παράταξη ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023 παραμένει σταθερή και ακλόνητη στις αρχές και τις θέσεις της.

Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Τατιάνα Ελ. Καλογιάννη
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ιωάννινα_2023»