ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΛΑΘΟΣ… ΓΑΛΑ!
«Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Απλά έγινε ένα λάθος». Αυτή ήταν η απάντηση της γαλακτοβιομηχανίας του Θεσσαλικού κάμπου όταν πιάστηκε από τους Γερμανούς να πουλάει αγελαδινή φέτα για αιγοπρόβεια! Βάπτισαν λάθος το λευκό τυρί διότι περί τέτοιου πρόκειται, και έτρεξαν να μαζέψουν το λάθος όταν έγιναν αποκαλυπτήρια από ΕλληνοΓερμανούς που έπαψαν να πληρώνουν χρυσάφι τα «λάθη» της εταιρείας του Θεσσαλικού κάμπου!

Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ…
Προσεβλήθη η συγκεκριμένη εταιρεία που έγιναν βούκινο τα λάθη της και έφτασε ν’ απειλεί όλους όσους αποκάλυψαν τα λάθη ζητώντας μάλιστα αποκατάσταση της τάξης. Ζητούν και τα ρέστα. Μια συγγνώμη έφτανε καθώς και η δέσμευση ότι δεν θα κάνουν αλλά τέτοια λάθη στο μέλλον, τα οποία πληρώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι με κρύα, με ζέστες, με βροχές, με καταιγίδες, με χιόνια και με ξεροβόρια ξημεροβραδυάζουν στα κονάκια και τις στάνες για το λιγοστό γάλα τους με το οποίο ενισχύουν τις γαλακτοβιομηχανίες απαιτώντας τον ελάχιστο σεβασμό στους κόπους τους. Εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε!

❁ ΟΙ ΛΟΑΤΚΙ…

Δικό τους τρόπο βρήκαν να γιορτάσουν τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης οι ΛΟΑΤΚΙ, κάτι που δεν ήταν ό,τι καλύτερο για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνισμού, ούτε βέβαια για την περίσταση. Αφαίρεσαν το σύμβολο της επανάστασης που ήταν χαραγμένος μπλε σταυρός σε λευκό πανί και το αντικατέστησαν με ένα πολύχρωμο άλλο σύμβολο δικής του έμπνευσης δίνοντας δικό τους νόημα στην επανάσταση του 1821!

■ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ…
Το αποτέλεσμα αυτής της παραλλαγής ήταν ο ευτελισμός του συμβόλου αλλά και της ίδιας της πράξης της επανάστασης που είχε στόχο την αποτίναξη από τον Τουρκικό ζυγό. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι ΛΟΑΤΚΙ με τους ήρωες του ’21 και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό που την ημέρα του Ευαγγελισμού ορκίστηκαν ξεσηκωμό και πίστη στην απελευθέρωση, κανείς απ’ αυτούς τους εμπνευστές δεν μας εξήγησε!

❖ ΌΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ…
Είπαμε να διεκδικούν δικαιώματα οι ΛΟΑΤΚΙ, όχι όμως μέχρι αυτού του σημείου της απαξίωσης μίας γιορτής σταθμού στην Ελληνική Ιστορία. Από την μία μεριά οι ξεσηκωμένοι υπόδουλοι για 400 χρόνια Έλληνες και από την άλλη εκείνοι που διεκδικούν δικαιώματα σε μία κοινωνία η οποία έχει όλη την διάθεση ν’ αποδεχτεί την διαφορετικότητα, όχι όμως και την έλλειψη σεβασμού στα ιερά και τα όσια της φυλής!

❁ ΚΟΜΨΑ!..
Βλέπετε, είμαι πολύ κομψός στις εκφράσεις και στις θέσεις για να μη κατηγορηθώ ως ρατσιστής και αυτό για λόγους σεβασμού στην δική τους διαφορετικότητα. Απαιτούμε όμως και τον δικό τους σεβασμό σ’ εκείνους που αψήφησαν τον θάνατο και ρίχτηκαν στον αγώνα, κι’ όποιος γλυτώσει!

■ Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ…
Είναι απαράδεχτη έως φρικτή η παραποίηση του συμβόλου το οποίο είχαν σημαία οι αγωνιστές του ’21, αργότερα του ’13, το ’40 μέχρι το ’50! Για να ζουν κι εκείνοι με τα διαφορετικά γούστα και την αυτοδιάθεση κάποιοι άλλοι αγωνίστηκαν και έχυσαν ποτάμια το αίμα. Δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε τους αγώνες τους και την μνήμη τους.

❖ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ…
Δυστυχώς, ο καιρός της πανδημίας δεν επέτρεψε στους απανταχού Πανέλληνες να γιορτάσουν όπως πρέπει τα 200 χρόνια ελευθερίας. Από αυτό το σημείο μέχρι ν’ ασχημονούμε ενάντια στους ξεσηκωμένους είναι σαν να ρίχνουμε τα άγια τοις κυσί. Θα μας καταδικάσει η ιστορία και οι γενιές που θα έλθουν όταν θα βλέπουν ότι οι αντικαστάθηκε το σύμβολο πίστης με «παρδαλό λάβαρο» το οποίο κάποιοι φόρτωσαν καπέλλο στους Κολοκοτρωναίους, Νικηταράδες, Μπουμπουλίνες, Καποδίστρια, Μποτσαραίους, Τζαβελαίους, Ζερβαίους και χιλιάδες άλλους αγωνιστές για την λευτεριά.

❁ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ…
Δεν άρεσαν όμως στα Συριζόπουλα οι εφετεινές εκδηλώσεις και άρχισαν τους δικούς τους αφορισμούς. Δεν άρεσαν τ’ άλογα Καρύστου, δεν άρεσαν οι τσολιάδες, δεν άρεσε η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη, δεν άρεσε η σοπράνο που τραγούδησε τον εθνικό ύμνο, δεν άρεσαν…

■ ΕΘΝΙΚΗ… ΦΛΥΑΡΙΑ!
Δεν άρεσε και στην συμπατριώτισσα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη η οποία σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο χαρακτήρισε «τις εκδηλώσεις πομπώδεις με πλεόνασμα εθνικιστικής φλυαρίας με δουλικό τον ρόλο των μεγάλων δυνάμεων»! Όπως σας τα γράφω! Προφανώς η βουλεύτρια προτιμούσε κάτι από χορούς και ταρατατζούμ της 25 Μαρτίου του 2015 που οργάνωνε ο λαός γιορτάζοντας τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από το κράτος της δεξιάς! Εντελώς συμπτωματικά υπουργός Εθνικής Άμυνας τότε ήταν ο δεξιός συμπαραστάτης της ΠΑΣΟΚΟαριστεράς Πανούλης Καμμένος που ήταν και ο διοργανωτής των χορών θυμίζοντας κάτι από την εποχή των συνταγματαρχών!

❖ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ!
Στην βουλεύτρια άρεσαν περισσότερο οι παρελάσεις στα Ιωάννινα όταν η ίδια ήταν το τιμώμενο πρόσωπο ως Υφυπουργός Παιδείας ένα φεγγάρι και ως βουλεύτρια σε κάποια άλλη γιορτή! Τότε η Ελλάδα είχε απελευθερωθεί από Εθνική φλυαρία και δεν είχε καμία υποτέλεια. Ξέχασε όμως πως κάποια Περιστέρα ήταν εκείνη που χαριεντίζονταν με τον πρίγκιπα της Ουαλίας όταν είχε ξανάρθει επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου φιλοξενούμενος του υπερπατριώτη απελευθερωτή Αλέξη Τσίπρα!

❁ ΒΟΥΤΙΕΣ…
Ας κάνουν μία βουτιά στην πρόσφατη ιστορία και ας βουτούν και την γλώσσα στο μυαλό όταν είναι να ασκήσουν κριτική. Ο λαός και βλέπει και ακούει και θυμάται. Αν νομίζουν ότι απευθύνονται ακόμη στο 3% του λαού τους καλά κάνουν ό,τι κάνουν. Έτσι όπως το πάνε καθόλου δύσκολο δεν θα είναι να επιστρέψουν στη βάση τους: όχι πως μας κόπτει και πολύ, αλλά δεν είμαστε όλοι άγκα – ούγκα!
■ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ!..
Η κ. Τζούφη ακολουθεί ίσως τον δρόμο που χάραξε η Μυρσίνη Ζορμπά, κάτι από υπουργός Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έβγαλε μία ανάσα ανακούφισης που τελείωσαν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια. Αυτές οι εκδηλώσεις στις οποίες φάνηκε να ξεπαγιάζει να κόβει κι’ ένα υπνάκο ο Αλέξης στην παρέλαση και που το προηγούμενο βράδυ στο δείπνο στο Προεδρικό μέγαρο ξεφύλιζε το μενού λες και ήταν σε ταβέρνα στις κουκουβάουνες! Στο δρόμο που χάραζε το καθοδηγητικό έντυπο που είχε ανάμεσα σε Κολοκοτρώνη και Βενιζέλο τον Άρη Βελουχιώτη ως το μέγιστο παλικάρι της αντίστασης, το οποίο όμως εξόντωσαν οι ίδιοι οι σύντροφοί του στην Μεσούντα!

❖ ΑΠΕΝΑΝΤΙ…
Τι τραγωδία! Έβαλαν τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στον πρώην Πρωθυπουργό Π. Πικραμένο και έψαχνε… τρύπα να κρυφτεί ύστερα από την κασκαρίκα που έπαθε από την υπόθεση – φιάσκο NOVARTIS. Καλύτερα να άνοιγε η γη να τον καταπιεί παρά να κάτσει να γευτεί τον θαλάσσιο κόσμο που ετοίμασε ο σεφ του είδους Λαζάρου! Ήθελα να ‘ξερα ποιος κερατάς έκανε τέτοια κασκαρίκα;

❁ ΟΛΑ ΣΤΡΑΒΑ!
Όλα στραβά έγιναν σ’ αυτή την επέτειο κατά τα ΣΥΡΙΖόπουλα έπιασαν την επανάσταση του πληκτρολογίου για ν’ απαξιώσουν όσο περισσότερο γίνεται τον Κυριάκο και την κυβέρνηση. Μέχρι και ο Νίκος Αλιάγας που περιέγραφε την παρέλαση από την ΕΡΤ τους ενόχλησε και θυμήθηκαν τις Ακριβοπούλες και του Καψιώχες που ήταν τα δικά τους αστέρια στην ΕΡΤ, στην οποία έχουν αναγείρει και μνημείο πεσόντων έξω από το ραδιομέγαρο! Μια λεπτομέρεια που τους ενόχλησε πολύ ήταν ότι ο Αλιάγας προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ταξιδεύοντας από την Γαλλία όπου ζει και εργάζεται.

■ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ…
Στα Γιάννινα τώρα την Εθνική Γιορτή την βγάλαμε με μια γαλανόλευκη στους πρόποδες του Μιτσικελίου κι’ αυτό ήταν όλο! Με την επιμέλεια της Περιφέρειας και δη του Οδ. Πότση Εθνοφρουροί ξεδίπλωσαν μία σημαία την οποία έφεραν από Πωγώνι μεριά και την έστησαν σ’ αυτή τη θέση και έτσι οι Γιαννιώτες πήραν γεύση δύο αιώνων λευτεριάς Πελοποννήσου – Στερεάς πλην Ηπείρου. Αν και τα Γιάννινα και η Ήπειρος πρωτοστάτησαν στον ξεσηκωμό των Ελλήνων εν τούτοις η τύχη τους ευνόησε 100 σχεδόν χρόνια αργότερα!

❖ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ…
Έβλεπα έναν τύπο να είναι διαρκώς στο πλάι της προέδρου κ. Σακελαροπούλου και έλεγα τι είδους σωματοφύλακας είναι αυτός. Μέχρι που είδα το ζευγάρι δίπλα – δίπλα στο βάθρο να παρακολουθούν την παρέλαση. Ήταν, λέει, ο σύντροφός της ο «τυχερός» που συνεόρταζε τα 200 χρόνια ελευθερίας. Φαντάζεστε τον Καραμανλή, τον Α’ ή τον Β’, τον Αντρέα, τον Σαρτζετάκη, τον Προκόπη να είχαν τις συντρόφους – συζύγους δίπλα τους;

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.