ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ!
Ήταν σλόγκαν και σαν τέτοιο παραμένει εδώ και 60 χρόνια περίπου, δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε «Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κοντά στην πόλη», έλεγαν! Το ίδιο ακούγεται και τώρα και είναι μια φωνή που επικαιροποιείται ανάλογα με τον «καιρό» που επικρατεί στην πόλη η οποία δεν φημίζεται για «ηλιόλουστες» μέρες!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ…
Η επικαιροποίηση του συνθήματος έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Ιωαννιτών στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρύτανης κ. Τρ. Αλμπάνης, ο οποίος για μια ακόμη φορά επανέλαβε την επιθυμία της προσέγγισης Πανεπιστημίου - πόλης, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ακούγεται από συνήθεια αφού Πανεπιστήμιο και πόλη έτσι κι’ αλλιώς είναι ενσωματωμένες έννοιες εν τοις πράγμασι!

Η ΔΙΑΜΟΝΗ…
Στην πόλη διαμένουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο το ίδιο και οι χιλιάδες των φοιτητών. Αυτή η πανεπιστημιακή κοινότητα ζει και αναπνέει στον ιστό της πόλης και από αυτή την κοινότητα άνθισε η οικονομία της πόλης των γραμμάτων από το 1964 – 65 που ιδρύθηκε Πανεπιστήμιο στα Γιάννινα. Το αν βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία η Πρυτανική Αρχή με την Δημοτική είναι συζητήσιμο και υπάρχουν ευθύνες ένθεν κακείθεν!

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ…
Όσες φορές έγιναν προσπάθειες, μάλλον η πλευρά των Πανεπιστημιακών έδειχνε τάσεις απαξίωσης (;) και έμεναν μακριά από τα κοινά της αυτοδιοίκησης ει μη μόνον όταν είχαν τα ζόρια τους. Θεωρούσαν τον εαυτό τους ξεχωριστή Ελίτ και που να συναγελάζονται με τον υπόλοιπο λαό, έστω κι αν αυτός ο λαός σε μεγάλο βαθμό οφείλει την ευημερία του στην ύπαρξη του Πανεπιστημίου.

ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ…
Ας υπολογίσουμε ότι Πρυτανική και Δημοτική Αρχή σκέφτονται σοβαρά να έχουν κοινούς στόχους σε ότι αφορά ζητήματα υποδομών. Για όλα τ’ άλλα τα δικά τους μεγάλα παιδιά είναι, έχουν πεδία δράσης για ανάδειξη. Τα περί «εμείς αστυνομία δεν θα δεχτούμε» που λέει ο Πρύτανης κ. Αλμπάνης είναι λαϊκή τύπου ΣΥΡΙΖΑ κατανάλωση!

❁ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…
«Δεν τρομοκρατήθηκε η αριστερά από την 17Ν. Απλά όλα τα θύματα ήταν από την δεξιά»! Κάτι τέτοιο είπε ο άντρας της Σίας, άλλοτε ζευγάρι υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο του κόμματος που υπηρετεί και που όλοι τους έχουν θέσει σαν στόχο την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα που ήταν ένας απλός τρομοκράτης κατά τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!

■ ΤΟ 45ΑΡΙ…
23 ήταν τα άτομα που έπεσαν νεκρά από το 45άρι της 17Ν και για 11 απ’ αυτά έχει καταδικαστεί ο τρομοκράτης ισοβίτης ήρωας των «αριστερών» και προφανώς των ίδιων των ΣΥΡΙΖόπουλων που ψάχνουν για ήρωα τύπου Γρηγορόπουλου για να επανέλθουν στην εξουσία.

❖ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑΝΕ!..
Την σπουδαία αυτή αποκάλυψη έκανε ο Δρίτσας στην δική μας, Γιαννιώτισσα, από Κόνιτσα δημοσιογράφο σε Ρ/Σ του Πειραιά, Λία Λάππα, η οποία τρελάθηκε όταν άκουσε αυτού του είδους τις άθλιες σκέψεις και θέσεις για να δικαιολογήσει την δράση της 17Ν. Ενώ η Λία δεν πίστευε στ’ αυτιά της και προσπαθούσε να προσγειώσει τον ψευτοαριστερό άντρα της Σίας που διόρισαν την κόρη της στη Βουλή, εκείνος αμετάπειστος να δικαιολογεί την δράση της 17Ν που ξεκαθάριζε λογαριασμούς με δεξιούς και ποτέ με αριστερούς!

❁ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ…
Καμιά 200αριά δικαστικοί τάσσονται υπέρ της νομιμότητας και όχι υπέρ των ψευτοεπαναστατών και δολοφόνων όπως παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα. Φυσικά, όλοι αυτοί οι δικαστικοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι το δίκαιο και το άδικο και δεν είναι σε «διατεταγμένη» κομματική πολιτική υπηρεσία. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ένα από τα θύματα των εκτελεστών ήταν δικός τους άνθρωπος. Ήταν ο Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης, εισαγγελέας, που πέθανε ένα μήνα μετά από την επίθεση που του έκανε η παρέα Λουκάς – Στέλιος – Σάββας – Αλέκος – Λάμπρος Σταμάτης! Τουλάχιστον σεβασμός στην μνήμη ενός δικού τους ανθρώπου!

■ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ!
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Γ. Αμυρά στα Γιάννινα με αφορμή την ικανοποίηση του αιτήματος του «Λουκά» για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. Ο ίδιος ο Γ. Αμυράς δήλωσε ότι με τέτοιου είδους επιθέσεις η δημοκρατία δεν κάμπτεται, ούτε τρομοκρατείται. Όμως αυτή η έρμη η ΝΔ δεν έχει άλλα στελέχη να καταδικάσουν αυτή την επίθεση στον δικό τους υπουργό και Βουλευτή; Αυτή η ΝΟΔΕ της παρέας Τζαρούχη δεν μπήκε στον κόπο να γράψει δυό αράδες και να τις στείλει στον τύπο που να δείχνει ότι, εκτός των άλλων, νοιάζεται για την ίδια την δημοκρατία; Με τι άλλα σπουδαία ασχολείται ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα αλλά και στα Γιάννινα που γίνεται τώρα η κουβέντα μας;

❖ Η Λ. ΝΙΑΡΧΟΥ…
Οργασμός έργου στην Λεωφόρο Νιάρχου. Ένα έργο το οποίο όχι μόνο θα ενισχύσει το κυκλοφοριακό μεταξύ πόλεως και Πανεπιστημιούπολης, αλλά θα αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή η οποία μέχρι τώρα παραμένει αναξιοποίητη, αφού το ρυθμιστικό από την μία πλευρά και το ΣΧΟΑΠ του πρώην Δήμου Δωδώνης απαγορεύουν διάφορες δράσεις οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη!

❁ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!..
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα η κατασκευή της Λ. Νιάρχου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέχρι σήμερα. Ενώ η μελέτη είχε γίνει επί εποχής Πανοζάχου ακόμη, εν τούτοις έμενε στα χαρτιά διότι δεν υπήρχαν και τα ανάλογα χρήματα για την κατασκευή.

■ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ…
Το όλο έργο απέκτησε τώρα επικαιρότητα όταν επί δημαρχίας Μπέγκα μπήκε ως προτεραιότητα η σύνδεση της Γεννηματά με το Πανηπειρωτικό. Ήταν τότε που ο Θ. Μπέγκας ήθελε να δημιουργήσει μία ακόμη έξοδο της πόλης προς την Εθνική οδό μέσω Ανατολής και Πανηπειρωτικού, κάτι που δεν άρεσε στην τότε πάνω πλατεία και έβαλε μπροστά την κατασκευή της Λ. Νιάρχου. Αυτή την πρωτοβουλία και επιμονή να την πιστώσουμε στον Αλ. Καχριμάνη και στην Τατιάνα που ήταν παρά τω Αλέκω!

❖ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ…
Το έργο ωρίμασε και πλέον έχει αρχίσει να κατασκευάζεται και αφού έγινε η αρχή, κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί. Και όπως γράψαμε παραπάνω, ολόκληρη η περιοχή θα πάρει άλλη αξία έστω κι’ αν ορισμένοι μεμψιμοιρούν. Να σημειωθεί, για τους μεμψιμοιρούντες, ότι όταν γράφαμε να τηρηθούν οι πολεοδομικοί νόμοι και αρχές την εποχή που κατασκευάζονταν ο σημερινός δρόμος τότε, επί καθεστώτος νομαρχίας, έκαναν του κεφαλιού τους και χτίζανε όπως τους βόλευε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι ωφελούμενοι παρόδιοι είναι πολλαπλασίως περισσότεροι από τους ολίγιστους αντιδρώντες!

❁ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ…
Κοντά στην Λ. Νιάρχου και απέναντι ακριβώς από το πανεπιστήμιο παραχωρήθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκταση 40 στρεμμάτων για την δημιουργία τεχνολογικού πάρκου από εταιρεία του εξωτερικού, στο οποίο θα εξασφαλιστούν περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας. Μία τέτοια επένδυση κι άλλες που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε χρειάζονται μία σύγχρονη υποδομή όπως είναι η κατασκευή της Λ. Νιάρχου!

■ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ…
Παράλληλα με τις εργασίες στην Νιάρχου μελετούνται από τον Δήμο και την Περιφέρεια οι κάθετοι άξονες προς αυτή και την Εθνική Οδό με πρώτη και καλύτερη την συνδετήρια οδό στον Πλάτανο Πεδινής! Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που κι’ αυτό θ’ αλλάξει την ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει μείνει στην περίοδο του ΤΟΕΒ που ενώ δεν υδρεύεται εδώ και 35 χρόνια, εν τούτοις καλείται να πληρώνει τέλη ποτιστικών! Για τέτοια οργάνωση μιλάμε!

❖ ΤΟ… ΚΟΝΕ!
Λέγεται ότι το «κονέ» για την επένδυση του τεχνολoγικού πάρκου που θα δημιουργηθεί στα 40 στρέμματα που παραχώρησε το υπουργείο στην Περιφέρεια και που αυτό θα είναι συμφερόντων Γερμανικού επενδυτή, το έκανε ο Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις από την εποχή της διακονίας του στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην Στουτγκάρδη. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης έγινε κοινωνός της επένδυσης και φαίνεται να έδωσε και τις ευλογίες του! 

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.