ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΣ!
Δεν έχεις αρνητικό τέστ τις τελευταίες 72 ώρες, Κακαβιά δεν περνάς ούτε φυσικά αν διαγνωστείς θετικός. Αυτή είναι η απόφαση Χαρδαλιά, η οποία ισχύει από την προηγούμενη Δευτέρα για να μειωθεί η επίσκεψη μαζί με τους πραγματικούς επισκέπτες που το έχουν δει αλλιώς το μπαινοβγαίνω στην Αλβανία από την οποία διέρχονται και άλλοι Βαλκάνιοι.

ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ…
Τα παράπονα, ότι οι έλεγχοι στην Κακαβιά δεν ήταν οι αναμενόμενοι και οι επιβαλλόμενοι, έφτασαν στ’ αυτιά του Χαρδαλιά, ο οποίος διέταξε αποκλεισμό των τυχοδιωκτιών κυρίως, που μ’ ένα ταληράκι αγόραζαν αρνητικά τεστ κι έρχονταν στην Ελλάδα ζητώντας από τα νοσοκομεία μας να τους κάνουν πραγματικά τεστ και φυσικά να μπουν σ’ αυτά για θεραπεία τους.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ…
Δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα μας και ας το πάρουν χαμπάρι όσοι δεν θέλουν να το καταλάβουν. Δεν έχουν την ευθύνη οι φύλακες των συνόρων οι οποίοι είναι λίγοι ανάλογα με το έργο που είναι επιφορτισμένοι. Μάλιστα, ένα μηχανάκι που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι για να μετρά την θερμοκρασία των διερχομένων σαν πρώτο δείγμα συμπτώματος του ιού, ήταν εντελώς εγκαταλειμμένο διότι δεν υπήρχε άνθρωπος να το χειρίζεται. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εμφανίστηκε ο προμηθευτής του μηχανήματος να ρυθμίσει την λειτουργία του και να το προσαρμόσει στις τωρινές καιρικές συνθήκες, διότι ήταν ρυθμισμένο σε συνθήκες ντάλα καλοκαιριού! Όπως σας τα γράφω. Συνέβαιναν τέτοια πράγματα;

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ…
Κοντά στα 50 κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό σε στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στα Ιωάννινα. Οι μετρήσεις έγιναν σε δύο ή τρεις δόσεις και ανεξάρτητα για το πως ανακοινώνονταν, εκείνο που έχει σημασία είναι ποιοι ανέλαβαν την ιχνηλάτηση για ν’ αποφευχθούν καταστάσεις που ξαναέβαζαν τα Γιάννενα σε τροχιά υψηλής θετικότητας.

❁ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ…

Αριστερός με καπιταλιστικές συνήθειες ο Αλέξης μας, ο πρώην πρωθυπουργός, ο κάτοικος της Άνω Κυψέλης, ο οποίος κατοικοεδρεύει ενίοτε και στα Λεγραινά, κάπου στο Σούνιο! Ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός να μην έχει ένα εξοχικούλι για τις ώρες τις δύσκολες.

■ ΤΑ ΛΕΓΡΑΙΝΑ ΚΑΙ  Η ΠΑΡΝΗΘΑ!
Εκεί, μεταξύ της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και μετακόμισης του Αλέξη Τσίπρα την βγάλαμε εμείς οι καραντινιασμένοι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πάρνηθα εσείς ποδηλατάδα, Λεγραινά με θέα τον Σαρωνικό εμείς, ήταν το σλόγκαν που έπαιξε και κάπου εκεί ανάμεσα έπαιξε και ένας ΕΛΑΣίτης με την ανθοδέσμη εις μνήμη Γρηγορόπουλου στην περιοχή Εξαρχείων.

❖ Ο ΟΡΚΟΣ…
Δεν εγκαταλείπω με τίποτα την Κυψέλη μου, λέει ο Αλέξης για να διορθώσει λίγο αργότερα ότι στην εξοχική κατοικία του εφοπλιστή Μαρτίνη πηγαίνει κατά καιρούς. Σ’ αυτή την εξοχική κατοικία τον βλέπαμε και καλοκαίρια μέχρι που τον είδαμε και στο κότερο της εφοπλίστριας φίλης Παναγοπούλου!

❁ Ο ΕΜΦΥΤΕΥΤΗΣ…
Να μην το αδικούμε όμως τον Αλέξη, ο οποίος δεν νοίκιασε το εξοχικό αλλά ήταν μόνιμος φιλουξενούμενος του μίστερ DHI, εμφυτευτή μαλλιών Κώστα Γιώτη με καταγωγή από Παπαδάτες Πρεβέζης. Με του Κώστα Γιώτη το κότερο τον είχαμε πρωτοδεί τον Αλέξη να περιδιαβάζει τον Σαρωνικό και μάλιστα στη θέση του καπετάνιου που για χατήρι του Σφακιανού φίλου του Πολάκη καταδέχτηκε να κάνει βαρκάδα με ψαρόβαρκα!

■ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ…
Μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου ήλθε η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου κατά την οποία 5000 αστυνομικοί έκαναν «αστακό» την περί τα Εξάρχεια περιοχή για να εμποδίσουν τον συνωστισμό προς αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού. Τελικά, τον συνωστισμό τον έκαναν περισσότερο οι αστυνομικοί και πολύ λιγότερο οι δήθεν «προσκυνητές» τιμητές της μνήμης του 15χρονου Γρηγορόπουλου.

❖ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ…
Δεν μπόρεσαν να δουλέψουν οι μπαχαλάκηδες και ανέλαβαν το έργο τους οι ΑΥΓΗανίτες με τους λοιπούς Βαξεβάνηδες να γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο και τη δική τους λογική να μπαχαλοποιήσουν τον πολιτικό βίο. Ήταν κι αυτή η μετακόμιση του Αλέξη στα Λεγραινά και πως να την κρύψουν!

❁ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ…
Αν δεν «έραινε» τους συναδέλφους του με γαρύφαλλα ένας Ελασίτης και αν δεν έριχνε κρότου – λάμψης άλλος στην είσοδο κτηρίου που πάντοτε βρίσκουν καταφύγιο οι γνωστοί – άγνωστοι μπαχαλάκηδες ούτε που θα παίρναμε χαμπάρι ότι υπήρξε επέτειος.

■ ΠΟΤΕ;
Αλλά, ρε αδέρφια, εκείνη την «επέτειο» για τους καμμένους στην MARFIN και εκείνη του δολοφονημένου Αξαρλιάν στο Σύνταγμα πότε θα την τιμήσει ο υπόλοιπος ελληνικός λαός; Είδαμε φάτσα – μπάλα προχθές τους αναρχικούς μαζί με τον τιμητή αρχηγό τους να ψάχνουν για δικαίωση της θυσίας του Γρηγορόπουλου και μάλιστα να βγαίνει στις κάμερες εκείνος που έχει κατηγορηθεί ως υπεύθυνος της τραγωδίας στην MARFIN!

❖ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ!
Είμαστε μικρή δημοτική ομάδα και μόνο αναδιάρθρωση αρμοδιοτήτων θα κάνω! Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ 15 μήνες από την δημιουργία του σημερινού σχήματος. Δηλαδή, πόσους έπρεπε να έχει ο κ. δήμαρχος για να κάνει ριζικές αλλαγές εκεί όπου χρειάζονται και εκεί όπου επιβάλλονται; Φυσικά δεν είναι δική μας δουλειά οι υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνει ο δήμαρχος, αλλά αυτές οι αναδιαρθρώσεις μάλλον για τα μάτια των πολιτών είναι.

Ο ίδιος και έμπειρος και γνώστης της κατάστασης είναι και αν θέλει, μπορεί ακόμη και καρατομήσεις να κάνει. Δεν φταίνε μόνο ο Μπέγκας, η Τατιάνα, ο Νάτσης κλπ. Δήμαρχε έχεις καιρό για αλλαγές, ακόμη και για καρατομήσεις, προτού αρχίσουν να φτιάχνουν γιάφκες. Θυμήσου τι γράφω!

❁ ΣΚΟΤΑΔΙ!
Για αδιαχώρητο στα ορεινά και τα χιονοδρομικά έκαναν λόγο στελέχη και δήμαρχοι και του Νομού μας μετά το τριήμερο τη 28ης Οκτωβρίου για να το αλλάξουν όταν έμαθαν ότι με sms οι μετακινήσεις μέχρι 7 Γενάρη. Δηλαδή, τι θα γράψει ο Κρητικός αν βρεθεί στο Ανήλιο ή στο Τσεπέλοβο και το Πάπιγκο; Θα γράφει πάω το σκύλο βόλτα ή κάνω ποδαρόδρομο για άσκηση (κ. Μπάρκα πως με βλέπεις από χιούμορ (;);

■ ΧΩΡΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ!
Δεν είναι όμως για χιούμορ αυτός ο καιρός, διότι φαίνεται να χάνεται και η χειμερινή τουριστική περίοδος, για την Ήπειρο κυρίως. Χιλιάδες εργαζόμενοι ποντάρουν στον τουρισμό ο οποίος κι’ αυτή την περίοδο φαίνεται να χάνεται. Δεν πλήττεται ο δήμαρχος του Μετσόβου ή του Ζαγορίου από την επιδημία αλλά οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος. Αυτά τα σπασμένα ποιος θα τα πληρώσει; Να σημειωθεί ότι στην περιοχή Ζαγοροχωρίων δεν ακούστηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού!

❖ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ…
Έγραφα τις προάλλες για το «τσίρκουλο» στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων όσον αφορά τα διοικητικά και κάποιους νυν «κυβερνητικούς» του Επιμελητηρίου τους πίκρανα. Δεν γνώριζα ότι θ’ ακολουθήσουν θύελλες οι οποίες γίνονται μεταξύ των μέχρι πρότινος «συγκεβερνώντων». Ένας πόλεμος πρώην και νυν προέδρων, Μήτση - Δημητρίου, οι οποίοι τα χάλασαν και ακόμη δεν καταλάβαμε τους λόγους.

❁ ΤΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ…
Η παρέα Δημητρίου (το τριαδικό) που ανέλαβαν την εξουσία στο δεύτερο μισό της θητείας δεν γουστάρουν τον πρόεδρο του πρώτου μισού της θητείας Γ. Μήτση και αποφάσισαν να τον ξεφορτωθούν κάπως άγαρμπα! Ποιόν; Τον Γιάννη Μήτση; Κούνια που τους κούναγε. Έφτασαν σε ψηφοφορία για να τον απαλλάξουν από αξιώματα και αντί να το πετύχουν έχασαν κι ένα δικό τους με αποτέλεσμα ο κ. Μήτσης να παραμείνει στη θέση του μέχρι νεωτέρας!

■ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!
Βλέπει αυτά ο Γρ. Γκίκας και δεν χάνει την ευκαιρία και με ανακοίνωσή του ζητά την παραίτηση όλων και την προκήρυξη εκλογών με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την θητεία της η σημερινή διοίκηση. Όχι πως πληγώθηκε η παρέα Δημητρίου αλλά το σαβουάρ βίβρ επέβαλε αυτή την πρόταση – σκέψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Επιμελητήριο.

❖ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ…
Τώρα εμένα γιατί μου μυρίζουν μαγειρέματα στο Επιμελητήριο για τις επόμενες εκλογές; Τίνος είχε υποσχεθεί ότι θα τον κάνει διάδοχό του ο νυν πρόεδρος και έπρεπε ν’ απαλλαγεί από ένα ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με Γιάννη Μήτση που έπαιξε για δύο θητείες; Σε ποιόν από τους δύο της περεστρόικας που τώρα τελευταία περιδιάβαζαν τους διαδρόμους της εξουσίας στην Αθήνα για να μαζέψουν ευχές και ευλογίες; Έχει να γίνει του Επιμελητηρίου το κάγκελο! Καθήστε σε καμιά γωνιά ν’ αγναντέψετε τα πανηγύρια μας και τις μάχες!

❁ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ…
Δεν πρέπει να φτάνουμε στις πόρτες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για να διαπιστώνουμε ότι κάποιοι άνθρωποι – εργαζόμενοι σ’ αυτά είναι ορκισμένοι να τηρούν με πίστη και ευλάβεια τον όρκο που έχουν δώσει. Αυτό όμως το διαπιστώνεις ιδίοις όμμασι και δεν μπορείς να μην γράψεις αυτό που είδες. Ο λόγος για την Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου της Άρτας στην οποία εκτάκτως βρέθηκα την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα συνοδεύοντας αγαπημένο μου πρόσωπο. Μία κλινική κι ένα προσωπικό νοσηλευτικό στο πλάϊ του ασθενή με πρωταγωνιστή του Δ/ντή της κλινικής κ. Μπουλή, ο οποίος και έδωσε την οριστική λύση επαναφέροντας στη θέση τον εξαρθρωμένο ώμο του ασθενή που την είχε υποστεί κάπου στη Λάκκα Σούλι. Φυσικά τα εύσημα ανήκουν και στην διοίκηση του νοσοκομείου επί ημερών της οποίας δεν έχω ματακούσει ότι αρνείται υπηρεσίες αξονικού. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.