ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
Είδαμε μία ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΕΙΝΗ η οποία καταγγέλει τις διοικήσεις νοσοκομείων για τις μετακινήσεις – τακτοποιήσεις του νοσηλευτικού δυναμικού ιδρυμάτων της Ηπείρου. Το ερώτημα είναι αν η ΕΙΝΗ ήταν εδώ όλα τα προηγούμενα χρόνια που οι αξονικοί «απεργούσαν» και οι ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό ήταν σε ημερήσια διάταξη. Αλήθεια, γιατί το παράπονο από το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών υπέρ των δικαίων των νοσηλευτών; Δεν υπάρχει ανάλογο όργανο των νοσηλευτών που να υποστηρίζει τα δίκαια του κλάδου ή κάτι περισσότερο γνωρίζουν;

ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»...
Εν τω μεταξύ, στο Νοσοκομείο «Χ/Κώστα» φαίνεται να αποφασίζονται πρωτοποριακά πράγματα. Θα προσφέρονται πλέον «κατ’ οίκον υπηρεσίες» σε άτομα ψυχικών νόσων με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους ασθενείς και την ίδια την οικογένεια. Έτσι, δεν θα είναι περιθωριακά άτομα οι νοσηλευόμενοι αλλά θα έχουν την φροντίδα που τους πρέπει. Κι’ όπως τους πρέπει. Όσον αφορά για την λειτουργία του Πολυδύναμου, φαίνεται πως θέλει πολύ δουλειά!

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΩΜΑ»...
Στο ΠΠΓΝΙ φαίνεται να έχει κλειδώσει η θέση του διοικητή και το όνομα αυτού Νίκος Κατσακιώρης, που έχει πλούσιο βιογραφικό και έχει δώσει δείγματα σωστής δουλειάς σε άλλες υπεύθυνες θέσεις, μαζί μ’ αυτές και ως διοικητής στο Νοσοκομείο Άρτας την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Το παιχνίδι παίζεται στη θέση του υποδιοικητή, όπου δύο υποψήφιοι προηγούνται στις προτιμήσεις της Αθήνας μέσω «προτιμήσεων» Ιωαννίνων!

❁ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ...
Το διαφημιστικό του Λούλη τους ενόχλησε, που μετέφερε τον διάλογο με την φίλη του για το αν έπρεπε να πάνε σε δημόσια συνάνθροιση εν μέσω επιδημίας και δεν τους ενόχλησε ο οχετός του πρώην αφέντη της Υγείας «πιστολέρο»... φορολοκλέφτη δημάρχου, Π. Πολάκη που τον άνοιξε για δημοσιογράφο που το... βαρύ της αμάρτημα ήταν οτι εργάζεται στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ! Λοιμωγμένο σούργελο την ανεβάζει, ελλικοΣΚΑΙταϊσμένη την κατεβάζει και μετά τραβάει κι ένα «γ... το μέτζη του νεούκτη» για να την φέρει στα νερά του και στο επίπεδό του κλείνει με ένα «ου να χαθείτε τσίρκουλα»!

■ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...
Ούτε μία κουβέντα από το αφεντικό Αλέξη, ούτε από τους... μετανάστες του ΠΑΣΟΚ που κάνουν την τύχη τους στο ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενόχλησε όμως ο ηθοποιός Λούλης που μιλούσε υποθετικά με την κοπέλα του, αν πρέπει να συνωστίζονται σε καιρούς επικίνδυνους για την μετάδοση της επιδημίας!

❖ Ο ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ...
Επανερχόμαστε σ’ εποχή «Αυριανισμού» και μάλιστα νεοαυριανισμού. Δεν το λέω εγώ ο κακός της αντίπερα όχθης, αλλά ο δικός τους Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος την έχει δει κάπως αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει αρχίσει αντάρτικο εδώ κι’ αρκετό καιρό, αμφισβητώντας την αυθεντία του αρχηγού τους!

❁ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ...
Αρχηγός του νεο «Αυριανισμού» ο ίδιος ο Αλέξης και στο ρόλο του Κουρή ο γνωστός εκδότης Βαξεβάνης! Αυτόν ξεμπροστιάζει ο Σκουρλέτης και μαζί μ’ αυτόν τους Ν. Παππά, Π. Πολάκη, Σπίρτζη, Δούρου και όλους όσους συνέτρωγαν συνωστιζόμενοι στο σπίτι του Παύλου την ημέρα των γενεθλίων του. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατούν!

■ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ...
Αυτά είδε κι ο Καρανίκας και τραβάει ένα μπερντάκι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία βρήκε το... θράσσος και πήγε στην τελετή αποκάλυψης τιμητικής πλακέτας για τα θύματα της Μαρφίν!

❖ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ...
Δρόμος για υλοποίηση της αλλαγής του φωτισμού στο Δήμο άνοιξε, μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, η οποία υλοποίηση θα γίνει από την Περιφέρεια που εν καιρώ Τατιάνας είχε σχεδιαστεί και δρομολογηθεί και ήταν ό,τι καλύτερο! Τώρα που δεν είναι αντιπεριφερειάρχης η Τατιάνα αλλά εξακολουθεί να είναι Περιφερειάρχης ο Καχριμάνης το πρόγραμμα είναι ό,τι χειρότερο, διότι δεν είναι στα μέτρα της! Ουφ! Τα έγραψα με μία ανάσα!

❁ ΟΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ...
Έχουν αντιρρήσεις Μπέγκας – Τατιάνα για την αλλαγή των λαμπτήρων, που θα κοστίσει κοντά στα 19 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό αποχώρησαν οι εκπρόσωποί τους από την επιτροπή σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καλά, ο Θ. Μπέγκας έχει λόγους ν’ αρνείται, διότι το νέο καθεστώς του χαλάει τους δικούς του σχεδιασμούς! Η Τατιάνα γιατί αρνείται; Πού σκάλωσε η δουλειά και αυτό μας έγινε σε μία... τσιγάρα δρόμο, μεταξύ πάνω Πλατείας και κάτω; Απλές απορίες που θα είχαν ενδιαφέρον να μάθουμε και εμείς οι απλοί άνθρωποι που... σκάμε και πληρώνουμε.
■ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;
Φαντάζεστε να βγει όψιμα η Τατιάνα και να σηκώσει μπαϊράκι επανάστασης ενάντια στην κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου, επειδή ο Καχριμάνης εννοεί να κερδίσει το στοίχημα; Ένα έργο για το οποίο ο υπογράφων είχε επαινέσει τότε την Τατιάνα και θυμήθηκε τους επαίνους του αφού δεν ξέχασε κάποια πράγματα που όμως τίποτα δεν ήταν ίδια με το τώρα. Όμως, πώς ν’ αντισταθεί στον γίγαντα... των αυτοδιοικητικών πρώην στελεχάτο, το οποίο την οδήγησε στο στραπάτσο;

❖ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Η υπόθεση LED φαίνεται θα απασχολήσει για πολύ καιρό την Ήπειρο και τους δήμους. Ιδιαίτερα περιπεπλεγμένη είναι η υπόθεση στο Δήμο Ιωννιτών όπου το... τζατζάρισμα που γίνεται μόνο αθώο δεν είναι. Το παιχνίδι, διότι περί τέτοιου πρόκειται, δεν είναι σημερινό και ούτε είναι τόσο εύκολο να τελειώσει. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, που έλεγε το παλιό σλόγκαν. 19 εκ. ευρώ δεν είναι λίγα!

❁ ΜΟΝΟ!!!
Μόνο 8 διαμερίσματα αγόρασε το 2018 ο... φτωχούλης αριστερούλης Δ. Παπαδημούλης. Τα βρήκε σε τιμή ευκαιρίας και τα πρόσθεσε στα άλλα 25 που κατείχε μέχρι εκείνη την στιγμή. Και εδώ μπορεί κανείς να φωνάξει «τύχη καταραμένη»! Μόνο 8 νέα ακίνητα; Υπομονή μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό, να δούμε μήπως έγινε ακόμη πιο φτωχός!..

■ ΟΙ ΤΙΜΕΣ...
Τα αγόρασε τα οκτώ σε φτωχές περιοχές, όπως πλατεία Βικτωρίας και με 400 ευρώ το τμ! Καμία σχέση με διαμερίσματα «χτυπημένα» και ότι αυτές ήταν οι τιμές στην περίοδο του τρίτου μνημονίου! Τ’ αγόρασε για να ‘χουν τα παιδιά του στα γεράματά τους, διότι τα γεράματα όταν είσαι αριστερός θέλουν... καλοπέραση!

❖ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΑΜΟΣ...
«Παντρεύτηκα πλούσια γυναίκα και έκανα κι’ εγώ αυστηρές οικονομίες από τότε που έγινα Ευρωβουλευτής για πρώτη φορά το 2004 και να ‘μαστε σήμερα να έχουμε 35 ακίνητα και κάτι... μετρητούλια στην άκρη», είπε ο σύντροφος Μητσάρας κι’ ένα δάκρυ κύλησε στο αριστερό του μάτι...

❁ Η ΖΗΛΕΙΑ...
Με ζηλεύουν οι δεξιοί και γι’ αυτό με βαράνε, είπε, κι’ ένας βαθύς λυγμός βγήκε από τα φυλλοκάρδια της αριστεράς κοιλίας της καρδιάς του. Και μάλωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει 100 ακίνητα και ο μπαγάσας δεν δηλώνει αριστερός για να παρηγορηθεί ο Μήτσος.

■ ΤΟ ΛΥΓΙΣΜΑ...
Εκεί που λύγισαν οι δημοσιογράφοι του OPEN ήταν όταν άκουσαν τον Μήτσο να οδύρεται που το 2004 κάποιοι τον ισοφάριζαν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου και τον Κων/νο Μητσοτάκη. Εκεί πραγματικά λύγισαν καρδιές κι ένα μακρόσυρτο RESPECT ακούστηκε από τα τρίσβαθα του καναλιού του Σαββίδη. Δεν περιγράφω άλλο, πάω να γίνω αριστερός και να μπω στο δρόμο που χάραξε ο Μήτσος!

❖ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ!
Πεζοδρομείται το κέντρο των Αθηνών κι’ αυτό φέρνει μία επανάσταση στην πρωτεύουσα. Με αυτό τον τρόπο δίνεται χώρος στον πεζό και στον ποδηλάτη που έχουν δικαιώματα αναφαίρετα. Κάτι τέτοιο πήγε να γίνει και στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, επί εποχής Γκόντα αλλά έμεινε στα χαρτιά από τις δημοτικές αρχές που ακολούθησαν.

❁ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ...
Ήταν τότε που είχε σχεδιαστεί η ενοποίηση της κεντρικής πλατείας με τον κήπο του ΔΙΕΘΝΕΣ και τα Λιθαρίτσια, με σκάλα στην οδό Μετσόβου με κατάληξη στης περιοχή Γαριβάλδη όπου ήδη είχε διαμορφωθεί. Δυστυχώς, όλα αυτά έμειναν στάσιμα διότι ο Ν. Γκόντας ήταν ο «χωριάτης», που δεν είχε δικαίωμα στην ανάπτυξη και ανάδειξη της πόλης. Για την ιστορία, να θυμίσω ότι είχε γίνει διαγωνισμός για την καλύτερη μελέτη και είχε γίνει και βράβευση!

■ Η ΔΗΛΩΣΗ...
Αμ το άλλο! Στα ελληνικά χωριά της Β. Ηπείρου ένας φερόμενος ως Βορειοηπειρώτης, απαντώντας σ’ ερώτηση Αλβανού ανθέλληνα δημοσιογράφου δήλωσε ότι τα Ελληνικά χωριά κατοικούνται μόνο από Αλβανούς! Αυτή τη δήλωση την έκανε σημαία ο Αλβανός, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

❖ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ...
Προσέξτε όμως. Το ίδιο πρόσωπο, ο Αλβανός - «Έλληνας» είχε κάνει αίτηση και περίμενε έκδοση ελληνοποίησης για ν’ απολαμβάνει των αγαθών των Βορειοηπειρωτών, σε κάτι που δεν του έγινε το χατήρι, αφού ο ίδιος είχε αρνηθεί την ελληνικότητα. Τότε, με τον ίδιο Αλβανό δημοσιογράφο προσπάθησε να παγιδεύσει ελληνικές υπηρεσίες της Αλβανίας για την άρνηση ελληνοποίησής του με το ζόρι! Η ιστορία έχει συνέχεια κι εδώ θα είμαστε! Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών ας έχει το νου του...

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.