ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ...
Απάντηση στα σχόλια της στήλης δίνει με επιστολή της η Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία παραπονείται γι’ αλλαγή στάσης του υπογράφοντος από τους σχολιασμούς προγενέστερων εποχών με εκείνα προεκλογικής περιόδου και τώρα. Η απάντηση στην κ. Καλογιάννη, άλλοτε «σιδηρά κυρία» της Περιφέρειας, είναι μία και πολύ απλή: Εκείνη άλλαξε κι όχι εμείς. Ο καθείς κρίνεται για τα έργα του, τις ημέρες του και τις πράξεις του!

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ...
Στην κυρία Τατιάνα δείχναμε το φεγγάρι κι εκείνη κοιτούσε το δάχτυλο όπως οι παλιοί ΚΝΙΤΕΣ! Φταίμε εμείς που έκανε λάθος επιλογές, λάθος στιγμή; Φταίμε εμείς που η κ. Καλογιάννη απαξίωσε ανθρώπους, πρόσωπα και καταστάσεις και πάτησε τ’ αυγό να φτάσει το Θεό; Η ίδια έκανε τις επιλογές και τα θετικά σχόλια της στήλης για το πρόσωπό της τα απαξίωσε και τα έριξε στους «σκουπιδοτενεκέδες» της ιστορίας, η οποία θα κρίνει όλους μας, αλλά και ξεχωριστά τον καθένα μας.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ...
Το 18% που πήρε στις εκλογές του περασμένου Μαΐου αντικατοπρίζει το αντίκρισμα και την αποδοχή στην κοινωνία των Γιαννιωτών το οποίο, δυστυχώς γι’ αυτή αλλά και την πόλη, δεν ήταν ικανό να την οδηγήσει στον πολυπόθητο στόχο που ήταν η Δημοτική Αρχή. Απαξίωσε την ντόπια κοινωνία και συνδιαλέχτηκε με αλλότριες δυνάμεις για να κατακτήσει το «κάστρο». Δεν θέλησε η ίδια η να διαβουλευτεί με τους Γιαννιώτες για τα Γιάννινα στων οποίων την υπηρεσία προσδοκούσε να μπεί!

ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΦΗ!
Ας μην αιτιάται τον κακό Γ. Γιαννάκη και τα γραφόμενά του και στη στάση του αλλά τον εαυτό της και ορισμένους εκμαυλισθέντες συνεργάτες της οι οποίοι λειτούργησαν για μία ακόμη φορά εντελώς ερασιτεχνικά και προπάντων τυχοδιωκτικά. Η ίδια η κ. Καλογιάννη, παρ’ ότι βρέθηκε σε υψηλό αξίωμα αυτοδιοικητικό, δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα, την οπόια άρχισε ν’ αποκτά σιγά – σιγά και από τα έδρανα της μειοψηφίας στον Δήμο Ιωαννιτών.

ΧΡΕΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...
Η στήλη είναι υποχρεωμένη να πιστώνει τις καλές πράξεις αλλά να χρεώνει και λάθη και τις παραλείψεις. Δεν είναι το πρόσωπο της κ. Τατιάνας στο οποίο γίνεται η κριτική αλλά στην πολιτικό Τατιάνα που επι 9 χρόνια βρίσκονταν στον... γυάλινο πύργο που της είχε φτιάξει ο Αλ. Καχριμάνης,ο οποίος επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο της στήλης και στο δικό της ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες. Δεν το κάναμε όμως θέμα όλα αυτά τα χρόνια διότι επιλέξαμε το δρόμο των επαίνων και της δείχναμε τον δρόμο που μπορούσε κι’ έπρεπε ν’ ακολουθήσει!

ΤΟ ΤΥΡΙ...
Δεν αλλάξαμε εμείς ούτε μυαλά, ούτε στάση, αγαπητή Τατιάνα, αλλά εσείς και η παρέα σας δεν πιάσατε έγκαιρα τα μηνύματα των καιρών κι’ αυτό αποδείχτηκε περίτρανα. Τον περασμένο Μάϊο δεν προστρέξατε στην επιθυμία των πολιτών αλλά στην επιλογή των πολιτικών. Ενώ αλλιώς προγραμμάτιζαν πριν από σας και την ντόπια κοινωνία, τελικά είδατε το τυρί και δεν είδατε τη φάκα. Ο ξερολισμός των «αποστατών» (δικός σας ο όρος) σας οδήγησε σε ολισθηρούς δρόμους περιορίζοντας την λεωφόρο Δωδώνης στην οδό Πουλίτσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

ΤΑ «ΣΑΙΝΙΑ»...
Σας δείξαμε προεκλογικά και έγκαιρα την πλατεία Πύρρου κι’ εσείς πάλι την Οδό Πουλίτσα προτιμήσατε. Δεν μπορώ να πώ, είχατε συμβουλάτορες... σαΐνια, οι οποίοι την ώρα των θαυμάτων απουσίαζαν, όπως απόντες ήταν σε κάθε μάχη που έδινε η παράταξη και που κυρίως ήταν οι κυνηγοί ευκαιριών. Τα παραπάνω έχουν να κάνουν με ένα περιορισμένο κύκλο ο οποίος σας παρέσυρε και ακύρωσε ολόκληρη την προγενέστερη πορεία και προσφορά για την οποία η στήλη έγραφε τα καλύτερα!

Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ...
Ειλικρινά χαιρόμαστε που αρχίζετε να προσγειώνεστε στην πραγματικότητα, αν και σας πήρε λίγο χρόνο. Χαιρόμαστε επίσης που στο αρχείο σας κρατάτε τα «ΤΟΛΜΗΡΑ», κάτι που αποδεικνύει ότι δεν περνάμε απαρατήρητοι, κάτι που δεν το είχαμε αντιληφθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Η διαφορά μας εστιάζεται στην τακτική που ακουλουθήσατε εδώ και 11/2  χρόνο περίπου και φτάσατε εκεί που φτάσατε. Δεν γνώριζα ειλικρινά ότι ο στόχος σας ήταν να γίνετε τρίτη δύναμη στο Δήμο Ιωαννιτών έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει το χρίσμα (σε δεύτερο επίπεδο) της ΝΔ, η οποία εκείνη την εποχή τα σάρωσε όλα και παντού.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ...
Όμως, κ. Τατιάνα μας, εκείνη η πρώτη εντύπωση που κάνατε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αντιταχθήκατε στην αποκομιδή των σκουπιδιών από μία σκουπιδούπολη όπως είχε καταντήσει η πόλη πρέπει να σας στοίχισε πολύ και ελπίζω να πήρατε τα μηνύματα. Εσείς μία φιλελεύθερη σε ιδέες και ασχολούμενη με τον χώρο των απορριμμάτων, αρνηθήκατε βλακωδώς και περιέργως να συνεχιστεί το καθεστώς αποκομιδής των πρώην δήμων με ιδιώτες, παρασυρόμενη προφανώς από αντιπολιτευτικό μένος. Εσείς αποδομήσατε τον εαυτόν σας και το έργο σας εν μία νυκτί στην πρώτη, συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ...
Δεν αλλάξαμε εμείς κ. Τατιάνα, αλλά εσείς κι’ αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από δύο συνεργάτες σας οι οποίοι εγκατέλειψαν νωρίς το σκάφος «2023» και αρμενίζουν πλέον σ’ άλλα πελάγη με την ρετσινιά των «αποστατών» Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου όταν οι πρώτοι «αποστάτες» βρίσκονται στο χώρο σας και μάλιστα χαράζουν την γραμμή της νομιμότητας και της νομιμοφροσύνης.

Ο ΓΥΑΛΟΣ...
Κυρία Καλογιάννη, δεν είναι ο γυαλός στραβός κι’ αυτό έχει αποδειχτεί από σύμπαντος κόσμου. Εμείς αρμενίζουμε στραβά αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Σ’ ότι μας αφορά, για λόγους καλής συμπεριφοράς και καλής θέλησης θα επαινούμε τις πράξεις σας τις οφέλιμες και θ΄ασκούμε κριτική όπου επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. Η εκτίμηση προς το πρόσωπό σας θα υπάρχει, όχι όμως και στις πράξεις που αντίκεινται προς την λογική και προς τα συμφέροντα του τόπου στον οποίο συγκατοικούμε!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ!
Δεν μετανοιώνω και δεν παίρνω πίσω τα καλά λόγια που έγραψα πριν τις εκλογές του Μαΐου και σε ανύποπτο χρόνο. Δεν αμφισβητώ τις δύο προσωπικές σας σφραγίδες στο εργοστάσιο του Ελευθεροχωρίου και στην κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου. Ευχαριστώ πολύ, πρώτα γιατί μου θυμίσατε τα επαινετικά λόγια, αλλά και που μπήκατε στον κόπο ν’ ασχοληθείτε με τα γραφόμενα στη στήλη. Για όλα τα παραπάνω και για άλλα πολλά που θ’ ακολουθήσουν, σας καλωσορίζω στον δικό μας κόσμο, τον κόσμο της πραγματικότητας χωρίς τα φτιασιδώματα τα οποία επιζητούν οι διαφεντεύοντες όλες τις μορφές εξουσίας. Τιμή μας πάντως που ασχοληθήκατε με την ταπεινότητά μας που η καταγωγή μας δεν έχει περγαμηνές και οικόσημα! Κατά τ’ άλλα, εδώ θα είμστε να τα λέμε, κ. Καλογιάννη! Κυρία Καλογιάννη – Σταύρου ήθελα να πω.

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ...
Ας μας ξεκαθαρίσει η κ. Καλογιάννη πότε παραπλανούσαμε τους αναγνώστες, τότε που είμασταν επαινετικοί στο έργο της ή τώρα που είμαστε κάπως επικριτικοί; Θα είχε ενδιαφέρον η τωρινή άποψή της και η στήλη και ο «Π.Λ.» θα φιλοξενήσουν τις θέσεις της, διότι δεν είναι αργά ποτέ για να γίνουμε καλύτεροι. Το αλάνθαστο του Πάπα δεν το διεκδικούμε εμείς οι ταπεινοί σχολιαστές της ντόπιας κι όχι μόνο καθημερινότητας. Ο διάλογος είναι κύριο συστατικό μίας ευνοούμενης πολιτείας. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε!

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ...
Παρακαλούμε επίσης την κ. Τατιάνα να συνεχίσει να κρατά αρχείο και να μας το θυμίζει κι’ εμάς. Αν είχε λάβει υπ’ όψιν της όσα τότε γράφαμε, ίσως να ήταν διαφορετική και η τύχη της και η τύχη του Δήμου Ιωαννιτών. Η δική της αμετροέπεια και ο δικός της καλαμοκαβαλισμός δεν της επέτρεψε την προσγείωση στην πραγματικότητα, κάτι που έγινε μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά την σύσταση της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιωαννιτών. Υπομονή και κουράγιο χρειάζονται στον νέο ρόλο, τον οποίο μόνη της σε πρώτο πλάνο επέλεξε βοηθούντων ορισμένων περιθωρειακών τύπων.

ΛΑΛΗΣΕ!..
Πρίν αλέκτωρ λαλήσει, η Θοδώρα Καλογιάννη έδειξε ξεκάθαρα και τον χαρακτήρα της και τις σκέψεις για το πως υπηρετούνται τα συμφέροντα του τόπου. Η ίδια στη συνεδρίαση του προχθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου εξαπέλυσε μομφή εναντίον των «αργυρώνητων» αντιδημάρχων που προσφέρουν υπηρεσίες με αντιμισθία ως εκείνοι να είναι κλέφτες! Ένα ακόμη δείγμα του χαρακτήρα που ξεδιπλώνει στον νέο άμισθο δικό της ρόλο. Τελικά, ποιος παραπληροφορεί τους πολίτες, η στήλη ή η ίδια η οποία δημόσια στηλίτευσε τις νόμιμες αντιμισθίες κάτι που η ίδια έκανε εξαντλώντας και την τελευταία μέρα της θητείας της στην Περιφέρειας όπου επί 9 χρόνια ήταν αργυρώνητη,  κατά τη δική της άποψη, όπως την εξέφρασε δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ο Tempora o Mores!

ΤΑ... ΔΟΧΕΙΑ!
Συγκινονούντα δοχεία ήταν τα δύο κτήρια στο Κουκάκι, στα οποία έκανε ντου η αστυνομία προχθές το πρωί: Η οικογένεια που έμενε στην ιδιόκτητη κατοικία είχε πρόσβαση στο κτήριο των αναρχικών και ενίοτε παιδιά και πατέρας έπαιζαν τους δύο ρόλους και του αναρχικού και του καταληψία και του καλού νοικοκύρη. Αυτή την ιδιότητα του νοικοκύρη επικαλέστηκε προχθές ο Συριζαίος σκηνοθέτης και ούρλιαζε για την παρέμβαση της ΕΛΑΣ που ανακάλυψε τα άλλα κόλπα και τους ρόλους. Αυτέ τις σκηνές προσπάθησε να περιγράψει όσο πιο γλαφυρά μπορούσε ο Αλέξης στη Βουλή κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Εκεί ήταν που ο Κυριάκος άδραξε την ευκαιρία κι έκανε το ψυχογράφημα του πρώην πρωθυπουργού λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από την κατραπακιά του περασμένου Ιουλίου. Τέτοιες ώρες τέτοια λόγια...

Ο ΣΚΟΠΕΛΟΣ...
Για να μη κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι συναλλάστεαι με έντυπα λιβελογραφημάτων στέρησε από τον υπόλοιπο τύπο την επιχορήγηση η οποία είχε αποφασιστεί από την κυβέρνηση Τσίπρα. Όλος ο τύπος, περιφερειακός και πανελλήνιας κυκλοφορίας, περίμενε να πάρει μία ανάσα μέρες που είναι, αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή δεν μπορούσε η κυβέρνηση να ξεπεράσει τον σκόπελο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στ. Χίου τον οποίο έπρεπε ν΄αποκλείσει λόγω της δημοσιογραφίας που ασκεί και που δεν είναι στα μέτρα του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας!

Η ΦΥΓΗ...
Προσέξτε τώρα! Επειδή μία εφημερίδα έχει αντιδημοκρατική συμπεριφορά και επειδή δεν μπορούσε να την αποκλείσει, επέλεξε την οδό της φυγής η κυβέρνηση αποκλείοντας όλον τον υπόλοιπο τύπο που τα τελευταία χρόνια τραβάει της ψυχής του τον τάραχο. Αν σε τέτοια απλά ζητήματα δεν μπορεί να δώσει λύση ο κ. Πέτσας, τότε σε φουρτούνες πως θα κάνει τον καραβοκύρη; Απλά πράγματα...

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.