ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Τολμηρά

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ...
Γιορτασμών συνέχεια της Επετείου του ΟΧΙ. Τα ευτράπελα δεν έλλειψαν κι αυτή τη φορά, που έφτασαν στο επίπεδο των Καγκιοζιλικιών. Καμιά δεκαριά περίεργα γνωστά άτομα έκαναν την δική τους παρέλαση, με το δικό τους περίεργο παρασάνταλο τρόπο, προκαλώντας με τη στάση τους εκνευρισμό... Αυτά τα «άτομα» προτίμησαν να παρελάσουν στην Νέα Φιλαδέλφια στην Αθήνα, ενώπιον των αρχών της περιοχής όπου δήμαρχος είναι ο Γιάννης Βούρος, ηθοποιός το επάγγελμα, ο οποίος εκ των υστέρων καταδίκασε το γεγονός.

ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ...
Η απόλυτη ξεφτίλα από Ελληνόπουλα, που σίγουρα θα έκαναν... υπερήφανους τους γονείς και τους δασκάλους τους για τον τρόπο που έδειξαν τον σεβασμό προς τα «κορόϊδα», που ακόμη κείτονται στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας. Αντί να τα μπαγλαρώσουν και να τα στείλουν αδιάβαστα αυτά τα κωλόπαιδα, κάποιοι τα χειροκροτούσαν, ενώ κάποιοι άλλοι απλώς τα ανέχθηκαν και τ’ άφηναν να ασχημονούν προς τους νεκρούς και τους αγωνιστές του ‘40. Φυσικά δεν μιλάμε για υπεύθυνα άτομα. Κάτι από... Ρουβίκωνας μέρα μεσημέρι στην Φιλαδέλφια! Αλλά μήπως έκαναν λιγότερη ασχήμια τα πολιτικά πρόσωπα που μίλησαν για εθελοντισμό – λαϊκισμό και Αλβανικό έπος;

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ...
Έκλεισε ένας χρόνος από την στυγερή δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Ήταν τότε που ο Κατσίφας, ανήμερα της 28ης, έκανε το βαρύ... έγκλημα για το Αλβανικό καθεστώς να υψώσει την ελληνική σημαία εκεί που κάποιοι άλλοι Έλληνες το 1940 είχαν υψώσει το ελληνικό λάβαρο, πολλοί από τους οποίους δεν ξαναγύρισαν στα σπίτια τους! Ήταν ημέρα μνήμης η περασμένη 28η Οκτωβρίου και για την οικογένεια Κατσίφα και σαν τέτοια έπρεπε να τιμηθεί από συγγενείς, φίλους – συμπατριώτες. Αυτό το επιβάλλουν οι περιστάσεις κι έτσι έπρεπε να γίνει.

Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
Θα μου επιτραπεί όμως μία παρατήρηση προς άπαντες που συμμετέχουν σ’ αυτή την ημέρα μνήμης, να σεβαστούν την μνήμη του και τον αγώνα του και ν’ αφήσουν τις κραυγές οι οποίες στο αντίθετο αποτέλεσμα οδηγούν. Χάνεται το δίκιο, το νόημα της θυσίας του Κώστα Κατσίφα όταν κάτι άλλο πάει να γίνει, αντί να τιμηθεί η μνήμη του. Αν κάποιοι έχουν βάλει κατά νου να εξαργυρώσουν τον αγώνα του, μάλλον σε στραβό δρόμο οδηγούνται. Κατά τ’ άλλα, η συμπαράσταση στην χαροκαμένη μάνα επιβάλλεται εκ των πραγμάτων. Μέχρι εκεί όμως...

Η ΔΙΚΗ...
Μια πολύκροτη δίκη αναμένεται να γίνει στο Κακουργιοδικείο Ιωαννίνων στις 19 Νοεμβρίου, η οποία έχει να κάνει με την κλοπή εκκλησιαστικών κειμηλίων απ’ όλη σχεδόν την χώρα κατά την περίοδο 2009-2013. Πρόκειται για μία δίκη που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο έναν αρχιμανδρίτη και στόχο έχουν μάλλον την εξόντωσή του, επειδή τον θεώρησαν ορισμένοι εμπόδιο στους δικούς τους σχεδιασμούς και κυρίως στα μικρόμυαλα παιχνιδάκια για τους ιδιαίτερους δικούς τους λόγους.

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ...
Λαϊκοί και κληρικοί έχουν στοχοποιήσει τον εν λόγω αρχιμανδρίτη, διότι ουδέποτε τον συγχώρεσαν ότι ήταν ανώτερος σε ευφυία και δράση σε σχέση με την δική τους διαδρομή που ήταν και σκοτεινή και ύποπτη και κυρίως ένοχη σε ότι έχει να κάνει με τη δική τους δράση είτε στον κλήρο, είτε στον ιδιωτικό τομέα όπου δραστηριποιούνται ορισμένοι.

ΤΟ ΜΕΝΟΣ...
Επειδή έγινα γνώστης της δικογραφίας, θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος ιερωμένος προσφέρεται ως... πρόβατον επισφαγήν, για να ικανοποιηθούν άραγε ποιες επιθυμίες; Είναι καλογερικό μένος κάποιων άλλων ρασοφόρων, σε συνέργεια με επαγγελματίες της διακίνησης κειμηλίων, κάτι που αποδεικνύεται από το πλιάτσικο που έχει γίνει αποδεδειγμένα από εκκλησίες και μοναστήρια της Ηπείρου κυρίως, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

Η ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ...
Κυκλώματα και αρχαιοκαπηλία ναι, πού μάλιστα είναι, ένα πολύ παλιό σπόρ ελλήνων και μη. Έχουν ρημάξει τα ιερά κειμήλια σ’ όλη την χώρα σπείρες, που κάνουν χρυσές δουλειές. Όμως να μπαίνουν στο μάτι των αρχών άνθρωποι που τιμούν το ρόλο και τη θέση τους, που έχουν ταχθεί να είναι οι φύλακες αυτών των θησαυρών, δεν το θέλει όχι μόνο ο Θεός αλλά και ο ίδιος ο διάβολος!

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ...
Δεν αναφέρω ονόματα, κυρίως του φερόμενου ως πρωταγωνιστή, για να μην θεωρηθεί ως παρέμβαση στα της διακαιοσύνης. Επειδή είμαι γνώστης ορισμένων καταστάσεων, έχω την άποψη ότι υπάρχει στοχοποίηση για παράκαιρους λόγους, που έχουν να κάνουν με εσωεκκλησιαστικά ζητήματα και η θυματοποίηση επειδή κάποιοι θεωρούν τον συγκεκριμένο κληρικό εμπόδιο στα δικά τους σχέδια στα οποία, όταν γίνονται από θνητούς, ο Ύψιστος γελάει...

ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ...
Θα μπω και εγώ στον πειρασμό και στην λογική πολλών λειτουργών του Θεού, που πολλές φορές ισχυρίζονται ότι η δοκιμασία προέρχεται από τον ίδιο τον Ύψιστο για να δοκιμαστούν οι αντοχές. Θέλω να πιστεύω πως στην προκειμένη περίπτωση βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και θ’ αποδειχτεί στο τέλος, ότι όλα ήταν πλεκτάνη εναντίον του συγκεκριμένου αρχιμνδρίτη, διότι δεν του συγχώρησαν ότι ήταν πολύ ικανότερος από τους σκευωρούς.

ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ...
Θα είμαστε εκεί, στο δικαστήριο και θα παρακολουθήσουμε όλα τα δικαστικά δρώμενα και κυρίως πώς οι αρχές έφτασαν στην «εξάρθρωση» του κυκλώματος και σε ποιά στοιχεία στηρίζεται η απόδοση της κατηγορίας του «αρχηγού». Είμαι περίεργος ν’ ακούσω τους μάρτυρες και τις μαρτυρίες για να δω πως η δικαιοσύνη σχημάτισε πρώτα γνώμη και μετά την δικογραφία. Δεν θέλω να πιστεύω πως έγινε αυτό που μπορεί να σκεφτεί κανείς, ότι δηλαδή επικράτησε το σκεπτικό «στείλτε τον στο δικαστήριο κι’ ας αποδείξει εκεί το δίκιο του»! Αυτά μπορεί να συνέβαιναν σε παλιότερες εποχές. Σήμερα το βρίσκω... κομματάκι δύσκολο να συμβαίνει.

ΠΑΛΙ ΣΤΟ «Χ/ΚΩΣΤΑ» Ο Φ. ΣΙΑΚΑΣ!
Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο γνωστός χειρουργός του Νοσοκομείου «Χ/Κώστα» Φίλιππας Σιάκας, τον οποίο το... Πολακιστάν είχε απομακρύνει για δύο χρόνια, αφήνοντας το Νοσοκομείο σχεδόν ορφανό, αφού, όπως και να το κάνουμε, ήταν αναντικατάστατος! Το μεγάλο... παραστράτημα του γιατρού, ήταν η χρησιμοποίηση δύο-τριών επιθεμάτων σε ασθενείς, κάτι που ζημείωνε... ανεπανόρθωτα τα οικονομικά του κράτους, ενώ στην ουσία χάλαγε την πιάτσα που δεν έκανε εκβιασμούς κατά τα χειρουργικά του καθήκοντα!

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ...
Δύο χρόνια ακριβώς βρέθηκε εκτός χειρουργείων και γενικά εκτός του συστήματος υγείας ο κ. Σιάκας, προς τέρψιν όλων εκείνων που κυβερνούσαν τη χώρα, αφήνοντας ένα ολόκληρο νοσοκομείο στο έλεος του Θεού, αν και ήταν γνωστή η χειρουργική προσορά του συγκεκριμένου γιατρού. Ήταν σημείο αναφοράς για την επιστημοσύνη του πρώτα, αλλά και για την ανθρωπιά του σε δεύτερο πλάνο.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
Αυτή η τάξη αποκαταστάθηκε προχθές από τα αρμόδια όργανα του κράτους και από χθες επανήλθε στα καθήκοντά του και πλέον κανείς, θα τον συναντά στα χειρουργεία του Νοσοκομείου. Το ότι θ’ αναγκαστεί να συναντά όλους εκείνους που «εργάστηκαν» για την εξόντωσή του είναι δικό τους ζήτημα και μία συγνώμη θα ήταν το ελάχιστο. Άλλωστε, τίνες εξ’ αυτών όπου νάναι μαζεύουν το μπογαλάκια τους, όσο κι αν έδωσαν... γη και ύδωρ για να κρατήσουν τις θέσεις τους, προωθώντας και εξυπηρετώντας τον Πολακισμό!..

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ...

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη τα είπαμε σε συνάντηση που είχαμε, με αφορμή την επίσκεψή του στα Γιάννινα για να βρεθεί στην Αλβανία, όπου ήταν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της επετείου του ΟΧΙ! Ο υπογράφων τον συνάντησε σε ξενοδοχείο της πόλης και είχαμε μία αρκετά ενδιαφέρουσα κουβέντα, η οποία άρχισε από την εποχή του Ε. Αβέρωφ και Κων/νου Μητσοτάκη, με τον δεύτερο να είναι φίλος του παλαιόθεν.

Η ΦΙΛΙΑ...

Ο Αντ. Διαματάρης συνδέεται με ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με τον εκδότη του «Π.Λ.» Β. Κουτσολιόντο από την εποχή που είχαν συνεργασία στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» της Νέας Υόρκης, στην οποία ο μεν πρώτος ήταν Οικονομικός Υπεύθυνος, ο δε δεύτερος Αρχισυντάκτης, της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας του Ελληνισμού των ΗΠΑ. Επομένως, η φιλία τους έρχεται από πολύ μακριά πάνω από 40 χρόνια! Έτσι κατά την προχθεσινή επίσκεψη στα Γιάννινα του Υφυπουργού, είχαν τη ευκαιρία να τα πουν και να ξαναφέρουν στη μνήμη τους τα παλιά. Σήμερα ο κ. Διαματάρης είναι ο ιδιοκτήτης του «ΚΗΡΥΚΑ», αλλά παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ελληνική Κυβέρνηση, από την θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό. Θέση που του εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου είναι παλιός γνώριμος από την εποχή που ο δεύτερος ήταν φοιτητής.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ...

Με τον κ. Διαματάρη είχαμε την ευκαιρία να πούμε κάποια πράγματα για τον απανταχού ελληνισμό, αρχίζοντας από τον Βορειοηπειρωτικό, πού δεν είναι και στα καλύτερά του, λόγω της τακτικής που ακολουθεί η Αλβανική κυβέρνηση. Χρειάζεται πολλή δουλειά απ’ όλους, για να υπάρξει η κανονικότητα στην Αλβανία και κυρίως για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, μου είπε ο κ. Διαματάρης και σημείωσε πως αυτή ήταν και η εντολή που είχε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, την οποία μετέφερε προς τους Βορειοηπειρώτες κατά την παρουσία του στις εορταστικές τους εκδηλώσεις!

ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!..

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προωθείται για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, τόνισε πως θέλει πολλή δουλειά και πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις, έτσι ώστε να επιτραπεί η επιστολική ψήφος, η οποία δίνει την λύση. Αυτές οι προτάσεις που κάνει η αντιπολίτευση, περί καθιέρωσης καλπών σε προξενεία και πρεσβείες δεν λύνουν ολοκληρωτικά το ζήτημα. Και είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι απόδημοι και να ταξιδεύουν 7-8 ώρες, κυρίως στις ΗΠΑ, για να βρουν «κάλπες», είπε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ...

Στην κουβέντα που κάναμε αναφερθήκαμε στην σχέση του ιδίου με τους αείμνηστους Κ. Μητσοτάκη – Ε. Αβέρωφ, τους οποίους πολλές φορές «φιλοξένησε» στην εφημερίδα του, κάτι που το σημείωσε με ιδιαίτερη έμφαση. Ήταν και οι δυό τους αξιόλογοι πολιτικοί και προπάντων πατριώτες. «Ήταν από κείνους που τίμησαν και την πολιτική και την πατρίδα τους», μου είπε χαρακτηριστικά!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.