ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΣΕΙ;
Ζούμε εποχές Τζόκερ στη χώρα μας και πώς να το κρύψομεν άλωστε, ένα Τζόκερ περιμένει για να σωθεί η Ελληνική κοινωνία. Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, ένα Τζόκερ περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης μπας και ξαναπάρει μπροστά! Κι αν του κάτσει; Άντε πες και του έκατσε, τι θα το κάνει με τέτοιο ασκέρι που κουβαλάει;

ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ!
Στην αρχή ήταν ένας νόμος του 1937 που όμως τον άλλαξε ο πασόκος Ραγκούσης το 2010 και μετά που τον άλλαξε είπε να μη τον εφαρμόσει. Μετά ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι τον γνώριζε για να κάνει το χατήρι του γενίτσαρου Ραγκούση, αλλά δεν τον εφάρμοσε διότι τον κρατούσε να τον εφαρμόσουν τα ΣΥΡΙΖΟπαιδα όταν θα αλλάξει η κυβέρνηση και θα τον φορέσουν κολάρο στον επόμενο υπουργό πολιτισμού που κατά τύχη είναι πρώην ΠΑΣΟΚτσού και άρα πρώην σύντροφος του Ραγκούση, άρα χαιρέτα μας στον Πλάτανο!

Η ΔΙΑΤΑΓΗ...
Και ήλθε η ώρα να τραβήξει τζόκερ ο Αλέξης μέσω των στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού που είχαν μείνει αμανάτι από τον καιρό του ΣΥΡΙΖαϊσμού και διατάζουν την ΕΛΑΣ να κάνει ντού στους σινεμάδες των Αθηνών για να συλλάβουν τ’ ανήλικα που έβλεπαν ακατάλληλο για την ηλικία τους. Το ότι η ελληνική τηλεόραση βγάζει όλα τα ξέκολα όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας, ούτε που νοιάζει τους υπευθύνους του υπουργείου. Αλλά είπαμε, βρήκαν ένα τρόπο για να χτυπήσουν την κυβέρνηση πισώπλατα!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!
Δεν φταίω εγώ έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη και έφτυναν τον κόρφο τους. Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος του Ραγκούση, λέει η άλλοτε καταπράσινη Μενδώνη! Εγώ δεν φταίω, αλλά εκείνοι που ειδοποίησαν την ΕΛΑΣ, λέει ο άλλοτε καταπράσινος Χρυσοχοΐδης που περιστοιχίζεται από τους καταπράσινους Οικονόμου – Αραχωβίτη. Εμείς εντολές εκτελούμε κι έχουν δίκιο τα παιδιά της ΕΛΑΣ. Διαψεύδω κάθε ανάμειξή μου και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, λέει η πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΑ Γεν. Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού την οποία είχαν φωτογραφίσει διάφοροι κυβερνητικοί κύκλοι τύπου Μπογδάνου!

Ο ΚΟΜΠΟΣ...
Τελικά φτάνει ο κόμπος στο χτένι όπου κόμπος βάλτε Αλέξης, ο οποίος σε κάποια στιγμή θύμησε τον αμίμητο εκείνο αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού με τις σκέψεις που ξεδίπλωνε μετά από έναν αναβληθέντα αγώνα της ομάδας του. Ίδιος και απαράλαχτος ο Αλέξης με τον αντιπρόεδρο για να καταλήξει να θεοποιεί το Τζόκερ! Στο τζόκερ που ο ίδιος ποντάρει μπας και μαζέψει το σκορποχώρι στο οποίο έχουν μετατραπεί τα άλλοτε ανεμομαζώματά του!

ΕΠΑΘΕ... ΠΟΛΑΚΙΤΙΔΑ!
Τι έγινε με τον Άδωνι; Έπαθε... Πολακίτιδα και ρίχνει στον καιάδα όποιον βρει μπροστά του. Έστω κι αν τον πνίγει το δίκιο, έστω κι αν γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και πάει να πάρει τα εύσημα, για ποιό πράγμα άραγε;

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
«Τα έχουν πάρει από την Novartis Τσίπρας – Πολάκης με την σύμβαση που υπέγραψαν για την κυκλοφορία φαρμάκων» είπε ο Άδωνις αντιστρέφοντας τις κατηγορίες που είχε φορτώσει η πρώην κυβέρνηση σε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ αυτών και του ίδιου. Από τον καιρό που έγινε υπουργός ο Άδωνις έχει απασφαλίσει και επιστρέφει τις κατηγορίες στους πρώην κατήγορους!

ΦΕΡΜΟΥΑΡ!..
Ας βάλουν φερμουάρ στο απύλωτο στόμα τους όλοι όσοι έχουν θέση ευθύνης και ας ευθυγραμμιστούν με την νέα πραγματικότητα για να μη γίνουν ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκηδες, Τζανακόπουλοι και Βέττες! Ας τους κάνει ορισμένα μαθήματα ο Πρωθυπουργός γιατί όλα τα φορτώνεται ο ίδιος, αν δεν θέλει κάποια στιγμή να μη λένε «καλός ο Κυριάκος αλλά οι άνθρωποι γύρω του τον έφαγαν»!

ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ...
Δεν «πούλησαν» τελικά Τζανακόπουλος – Ξενογιαννακοπούλου κι’ αυτό φάνηκε στην πρόσφατη κομματική σύναξη στα Γιάννινα. Απρόθυμοι οι ντόπιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, προτίμησαν να κάνουν άλλες δουλειές ή να χαλαρώσουν στα σπίτια τους από το να βρεθούν στην προσπάθεια ανασύνταξης την οποία κυρίως ανέλαβε η ΠΑΣΟΚΑ Ξενογιαννακοπούλου, η οποία τέτοιες ώρες, τέτοιες εποχές τι να πει; Μια άλλη φορά ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα και να μας ξανάρθουν. Μη το πάρουν κατάκαρδα που δεν μπόρεσαν οι Γιαννιώτες να τους τιμήσουν όσο θα ήθελαν. Πάνε οι εποχές των τεσσάρων βουλευτών, μεταξύ αυτών μία υφυπουργός που αντικατέστησε έναν Ζουράρη!

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ...
Έλαβα μήνυμα στο κινητό μου να παραβρεθώ σε ομιλία της Άννας Διαμαντοπούλου που έγινε την περασμένη Τετάρτη στα Γιάννινα. Έπρεπε να παραστώ στην εκδήλωση για ν’ ακούσω για την Δ’ Βιομηχανική επανάσταση. Επειδή είχα κάτι πιο σπουδαίο ν’ ασχοληθώ, μπορεί κάποιος να με πληροφορήσει που έχασα;

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ;
Η κ. Διαμαντοπούλου, αν καλά γνωρίζω, έχει πολλά χρόνια που απέχει από τα πολιτικά δρώμενα και ιδιαίτερα από την Βουλή. Αναρωτιέμαι με ποια ιδιότητα άλλη, εκτός από την επιστημονική, μπορεί να διοργανώνει εκδηλώσεις. Το μυαλό μου πάει στις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία για την «προεδροποίηση» της Αννούλας, την οποία δεν γνωρίζω κατά πόσο θα την ενέκριναν οι παλιοί της σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ!

Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ...
Γυρίζοντας τα χωριά της Ηπείρου για τις ανάγκες της τηλεοπτικής Εκπομπής «Βήμα για δύο» που παρουσιάζουμε στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τον φίλο Σπύρο Θεμελή η διαπίστωση είναι μία και μοναδική. Πλήρης ερήμωση με κάποιους κατοίκους να γίνονται φύλακες των σπιτιών και οι θεματοφύλακες της ιστορίας και των παραδόσεων!

Η ΤΙΜΗΤΙΚΗ...
Την τιμητική τους είχαν χωριά της Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών, αρχής γενομένης από την Ραβενή για να καταλήξουμε στο Πλαίσιο μέσω Κεραμίτσας, Κόκκινο Λιθάρι, Φοινίκι! Λιγοστοί οι άνθρωποι, τώρα που αρχίζει ο χειμώνας και μένουν εκεί ως Βιγλάτορες κι όσοι ζήσουν, διότι οι περισσότεροι σε μεγάλη ηλικία, θα προετοιμάσουν το χωριό για να ξαναυποδεχτούν τους ξενητεμένους το επόμενο καλοκαίρι και για λίγες μέρες που θα κάνουν το πανηγύρι.

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...
Κάθε χωριό, κάθε κάτοικος έχει να μολογήσει τη δική του ιστορία, άλλοι την προσωπική και άλλη την ιστορία της περιοχής μέσα στο διάβα του χρόνου. Μαρτυρικά χωριά κάποια απ’ αυτά της Μουργκάνας που γνώρισαν την τουρκιά, την Τσαμουριά και τις οργές, του γνωστού Πετρίτη. Αρκετά σπίτια έχουν να θρηνήσουν ένα δικό τους άνθρωπο την περίοδο που κάποιοι είχαν βάλει στοίχημα να δέσουν στο άρμα της Σοβιετίας την χώρα. Ευτυχώς που δεν πέτυχαν! Αλλά αυτά όλα εν ευθέτω χρόνω από την εκπομπή στην ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Σε νέα περίοδο μπαίνει από σήμερα ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ο οποίος αγωνίζεται στην Λειβαδιά για δεύτερη αγωνιστική ύστερα από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εκκρεμοτήτων που είχαν όλες οι ομάδες με την πολιτεία, η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να έχει χρήματα που είχε υποσχεθεί για την τρέχουσα περίοδο η πρώην κυβέρνηση θα κοπούν στα μισά και παρακάτω βάζοντας στον ίδιο σωρό τον ΠΑΣ με τις... κωλοπετινίτσες!

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ...
Είναι υποχρεωμένη πλέον η ομάδα να μπει στο στίβο και τον πρώτο λόγο έχει ο φίλαθλος κόσμος που καλείται να βοηθήσει γεμίζοντας το γήπεδο, αν αυτό μπορεί να γίνει, αν θέλει να ξαναδει την ομάδα ανάμεσα στους πρώτους όπως έγινε πολλές φορές τα προηγούμενα 10 χρόνια. Οι μεμψιμοιρίες και οι κατάρες προς τον Χριστοβασίλη δεν έχουν θέση. Είναι εκείνος που πήρε την ομάδα από τα τάρταρα και την έστειλε στην Ευρώπη. Το να φτιάχνει ο καθένας δικά του σενάρια για την τύχη της ομάδας μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει αυτή τη στιγμή. Αν υπάρχει καλύτερος από τον Χριστοβασίλη, ας σηκώσει το χέρι και ας δηλώσει παρών. Όλα τ’ άλλα είναι εκ περισσού.

ΤΟΣΗ ΛΑΤΡΕΙΑ!
Αν έβλεπες πως λιγουρεύονταν οι «φανατικοί» Νεοδημοκράτες και λοιποί δεξιοί μια selfie με τον Βαρουφάκη στο Μέτσοβο δεν θα σου έφτανε ολόκληρη η στήλη να τα σχολιάσεις, μου είπε φίλος που ήταν αυτόπτης μάρτυς και που έγινε τούρμπο με αυτά που έβλεπε. «Ούτε με τον Κυριάκο δεν είχα δει τέτοιο στριμωξίδι για μια selfie με τον άνθρωπο που χρέωσε την Ελλάδα 80-100 δις μέσα σ’ ένα εξάμηνο», συμπλήρωσε.

Η ΕΚΘΕΣΗ...
Η αλήθεια είναι οτι η παρουσία του Βαρουφάκη στο Μέτσοβο είχε να κάνει με την έκθεση έργων τέχνης που έγινε στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ και η οποία είχε την συμμετοχή 65 καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών και της Δανάη Στράτου, η οποία είναι η σύζυγος του Γιάνη. Ως συνοδός της συζύγου βρέθηκε εκεί ο Γιάνης, ο οποίος «πλακώθηκε» στις selfies με την δεξιούρα που έτρεξε γι’ αυτό το λόγο περισσότερο και λιγότερο από φιλοτεχνικά ενδιαφέροντα.
Η ΑΣΕΒΕΙΑ...
Θεωρώ ασέβεια αυτές τις πράξεις, κυρίως των Νεοδημοκρατών, προς τον Ευπατρίδη που ήταν από τους πρωτεργάτες και στυλοβάτες της ΝΔ της οποίας εκτός των άλλων διετέλεσε πρόεδρος και χάρις σ’ αυτόν εξακολουθεί να υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα και να κυβερνά τον τόπο. Δυστυχώς, κάποιοι να ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν την ιστορία της παράταξης και τι οφείλει σ’ αυτή η χώρα και κατατρέχονται σε εντυπωσιακές κινήσεις δίνοντας αξία σ’ ένα πολιτικό πρόσωπο που ευθύνεται μαζί με όλο το άλλο ψευδοαριστερό σύστημα για την πεντάχρονη «σκλαβιά»!

Η ΑΠΟΧΗ...
Πάντως και σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, selfie με Βαρουφάκη απέφυγε να βγάλει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο γνωστός Θόδωρας Τζαρούχης, ο οποίος όπως ο ίδιος υποστηρίζει, το μόνο μέλημά του είναι η οργάνωση του κόμματος στο Νόμο! Μη ρωτήσετε ποια οργάνωση και σε τι συνίσταται αυτή όταν όλα γίνονται απευθείας από την Πειραιώς! Αν δεν με πιστεύετε, ζητείστε απο τον Θόδωρα να σας δείξει τα μηνύματα στο κινητό, τα οποία φυλάει σαν κόρη οφθαλμού! Άδυναμία του ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος όχι μόνο του γράφει, αλλά τελευταία τον «γράφει» και διορίζει απευθείας με μία στάση στην πάνω πλατεία!

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.