ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΚΑΛΩΣΤΟΝΕ!
Μνημείο παραδοξολογίας και αντικρουόμενων θέσεων και σκέψεων είχαμε από έναν Μιχάλη Σαράντη που αποφάσισε να πάρει στα χέρια του την υπόθεση προστασίας της Φέτας και να βγάλει την Ελληνική κτηνοτροφία από την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια από την αθρόα εισαγωγή φθηνού γάλακτος!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ...
Αποφάσισε, λέει σε συνέντευξή του, ο κ. Σαράντης να ηγηθεί εκείνος της Διεπαγγελματικής για να σώσει την ΦΕΤΑ από κείνους που την έχουν πλιατσικολογήσει τα τελευταία χρόνια, μετά την ελεύθερη εισαγωγή γάλακτος από άλλες χώρες της Ε.Ε., κάτι που τον έχει ενοχλήσει πάρα πολύ ως Έλληνα και ως επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θεσσαλίας!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ...
Μάλιστα, ο κ. Σαράντης καταγγέλλει όλους όσους καταστρατηγούν την νομιμότητα και προβαίνουν στην παραγωγή ΦΕΤΑΣ με γάλα εισαγόμενο, κάτι που αντίκειται προς την Ελληνική νομοθεσία, αφού η ΦΕΤΑ είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ).

Η ΤΙΜΗ...
Το πάει και παρα πέρα ο κ. Σαράντης. Θεωρεί φτηνή την τιμή του πρόβειου γάλακτος της ελληνικής επικράτειας και λέει ότι πρέπει ν’ ανέρχεται από 85 έως 90 λεπτά το κιλό, αντί των 70 λεπτών που δίνεται σήμερα! Ο ίδιος είναι διατεθειμένος να δώσει τέτοιες τιμές για να ενισχύσει την ελληνική κτηνοτροφία.

ΟΙ ΦΗΜΕΣ...
Όλα τα παραπάνω καλά και άγια ακούγονται από τον κ. Σαράντη ο οποίος, εκτός των εργοστασίων που έχει στην Ελλάδα, έχει και άλλα δύο σε Βουλγαρία και Ρουμανία! Μόνο λόγω του ότι έχει δύο εργοστάσια εκτός Ελλάδος, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για τις επιχειρήσεις Σαράντη, κάτι που ο ίδιος αντικρούει λέγοντας πως ας του αποδείξει κάποιος ότι οι δικές του επιχειρήσεις έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη σε εισαγωγές γάλακτος με ό,τι αυτό κι’ αν σημαίνει!

Ο... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!
Είπε όσα είπε ο κ. Σαράντης και σε κάποια αποστροφή των λόγων του έκανε λόγο για έναν «απίστευτο περιφερειάρχη» που χειρίζεται την υπόθεση εισαγόμενου γάλακτος και πετροβολάει κατά Ήπειρο μεριά! Λέτε να εννοεί τον Περιφερειάρχη εκείνο που κάποτε προωθούσε το Σαραντέϊκο ν’ αγοράσει την Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» χωρίς τελικά να τα καταφέρει; Εκείνος ο «απίστευτος» που χάρη του Σαράντη διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους, ότι η «Δωδώνη» θα περάσει σε χέρια βλάχικα, κάτι που τελικά δεν έγινε διότι δεν έφταναν τα... μπικικίνια;

Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...
Τι είχε πει όμως ο «απίστευτος Περιφερειάρχης», για τους δερβέναγες του θεσσαλικού κάμπου κι όχι μόνο; Μας το υπενθυμίζει ο ίδιος ο Σαράντης: «Βάλατε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα», είχε πει και ενοχλήθηκαν τόσο πολύ οι Σαράντηδες που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της κτηνοτροφίας στα χέρια τους και στο εξής θα αρμέγουν πρόβατα οι ίδιοι ως... τσοπαναραίοι και όχι ως λύκοι!

ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ...
«Ξέρω το μόχθο και τον κόπο των κτηνοτρόφων, καθότι ο παππούς μου είχε 2.500 πρόβατα στην Πίνδο και γι’ αυτό προπονούμαι για πρόεδρος της Διεπαγγελματικής η οποία καθυστέρησε πολύ, καταλήγει ο κ. Μ. Σαράντης και βάζει πλώρη για κατάκτηση αυτής της βουνοκορφής ως γνήσιος βλάχος. Πουθενά όμως και με τίποτα δεν παραδέχεται ότι στα εργοστάσιά του έφτασε ποτέ εισαγόμενο γάλα, όπως φαίνεται να εννοεί ο «απίστευτος Περιφερειάρχης», ο οποίος ενδεχομένως να «έβλεπε» βυτιοφόρα να εφοδιάζουν με εισαγόμενο γάλα ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες!

ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ!
Ο υπογράφων ασχολείται εδώ και χρόνια με τα γάλατα και ως καταγωγή από κτηνοτροφική οικογένεια στης οποίας τα χέρια έφτασαν δραχμές όταν η «Δωδώνη» συστάθηκε. Μέχρι τότε το γαλα ανταλλάσσονταν με... μακαρόνια, παπούτσια, κορδόνια, σαπούνι, από το μπατζαριό που λειτουργούσε στο χωριό. Με δεδομένη αυτή την ευαισθησία και με όλα όσα έχουν δει τα μάτια του στην δημοσιογραφική του διαδρομή έχει μία γνώση για το τι γίνονταν.

ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ...
Όσον αφορά τον «απίστευτο Περιφερειάρχη» ασφαλώς και αναφέρεται στο Αλέκο Καχριμάνη, με τον οποίο το Σαραντέϊκο κάποτε ήταν κώλος και βρακί. Ως βλάχοι γνωρίζονταν πολύ καλά και μάλιστα σε τέτοιο σημείο, που όταν βγήκε προς πώληση η «Δωδώνη» ο κ. Καχριμάνης ήταν από τους υποστηρικτές της ιδέας αυτής να περάσει στα χέρια βλάχων και εννοούσε τους Σαράντηδες. Το να γυρίζουν τώρα να μιλούν απαξιωτικά για τον Καχριμάνη μάλλον αγγίζει τα όρια... Βλάχικου ζητήματος!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ!
Παρ’ όλα αυτά, έχει αρχίσει κάτι να κινείται για την δημιουργία Διεπαγγελματικής, διότι το έχει πάρει στα σοβαρά η σημερινή κυβέρνηση με τον αρμόδιο υπουργό Μάκη Βορίδη. Την μεγάλη προσπάθεια την καταβάλλει ο αντιπρόεδρος της «Δωδώνης» Γιάννης Βιτάλης, ο οποίος μάλλον βρίσκεται προς το τέλος της συγκρότησης σε σώμα του οργάνου. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πεισθεί και ο υφυπουργός κ. Σκρέκας που όσο και να θέλει να υποστηρίξει μια νέα ενδεχόμενη υποψηφιότητα του φίλου Μιχάλη Σαράντη, δεν πρόκειται να παρεκλίνει από την θέληση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος σ’ αυτό το τέλμα και να αποκαταστήσει την νομιμότητα στην παραγωγή Φέτας απο εισαγόμενο γάλα Βουλγαρίας – Γαλλίας κλπ. Αυτή τουλάχιστον την διαβεβαίωση έδωσε κατ’ ιδιαν και δημόσια στον υπογράφοντα και στην περσινή και στην φετινή ΔΕΘ!

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ...
Κοντά στις 37 υποψηφιότητες για στελέχωση σ’ επίπεδο διοικητών νοσοκομείων, έχουν κατατεθεί στην 6η ΔΥΠΕ για νοσοκομεία της Ηπείρου. Μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν πρόσωπα πολλών πολιτικών και κομματικών αποχρώσεων και πολλών και διαφόρων προσόντων. Αυτό τον καιρό γίνεται η εξέταση των βιογραφικών και ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και τις «υποχρεώσεις» θα γίνουν οι επιλογές. Μεταξύ των υποψηφίων αρκετά πρόσωπα που υπηρετούν σε χώρους αυτοδιοικητικούς ή διετέλεσαν σ’ αυτές τις θέσεις ως αιρετοί ή είναι αποτυχόντες υποψήφιοι! Απομένει να δούμε για ποιούς θα κληρώσει...

Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ!
Πολιτικό τυχοδιώκτη χαρακτηρίζουν γνώστες προσώπων και πραγμάτων το πρόσωπο που θέλει να... ζαπώσει το Ζάππειο. Από την αυλή του ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ και δεν γνωρίζω αν αυλίζεται και στην αυλή της ΝΔ και θέλει οπωσδήποτε να αλλάξει τον χαρακτήρα του κληροδοτήματος του Ζαππείου για να κάνει δουλειές, ποιες άραγε, με την επιθυμία αξιοποίησής του.

ΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ...
Κάτω τα χέρια από το Ζάππειο, απειλεί ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Μάκης Κιάμος (Χήτος) ο οποίος προσπαθεί να ξεσηκώσει τους Ηπειρώτες ν’ αντισταθούν σ’ ένα τέτοιο ανοσιούργημα. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουν τώρα να σώσουν την κατάσταση, αλλά ας καταβληθεί κάθε ενέργεια. Ως Ηπειρώτες το οφείλουμε σ’ εκείνους που στέγνωσαν την ψυχή τους και δώρισαν την περιουσία τους στο Ελληνικό κράτος για να το αναγεννήσουν μετά τον τουρκικό ζυγό.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ...
2.500 – 3.000 σύνεδροι καρδιολόγοι φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στην καρδιά της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, για τις ανάγκες ειδικού συνεδρίου. Εξετάσεις δίνει αυτή τη στιγμή η πόλη μας αν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις φιλοξενίας, κάτι που όλους αυτούς τους συνέδρους μαζί με τους συνοδούς τους θα τους μετατρέψει σε κήρυκες προβολής της πόλης μας κι’ ολόκληρης της περιοχής. Δήμος – Περιφέρεια – Επιμελητήρια, επαγγελματίες έχουν τον πρώτο λόγο της φιλοξενίας. Για τα υπόλοιπα όσον αφορά την διοργάνωση, το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς αυτή τη στιγμή είναι να την πιστώσουμε στον πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας και Καθηγητή Καρδιολογίας, αλλά και καρδιακό φίλο Γιάννη Γουδέβενο!

ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ...
Μοναδικό και μόνιμο εμπόδιο σ’ ότι πάει να γίνει στα Γιάννινα η λειτουργία του Αεροδρομίου, το οποίο παρ’ όλο που αναβαθμίστηκε, παρ’ όλο που καταγράφει αύξηση στην κίνηση, δυστυχώς εξακολουθεί να γίνεται απρόσιτο λόγω κακών καιρικών φαινομένων. Σχεδόν τον μισό χρόνο οι πτήσεις πότε από ομίχλη πότε από αγέρηδες, γίνονται με καθυστέρηση. Άραγε, εκείνα τα πολυσυζητημένα βοηθήματα προσγείωσης έχουν τοποθετηθεί;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.