ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ!
Το καημένο το παιδί! Έχουν περάσει 70 μέρες κι ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει την Ιουλιανή φάπα και εξακολουθεί να νομίζει ότι είναι καβαλάρης της εξουσίας. Ας του πει κάποιος να ξεκαβαλικέψει και ας το πάρει απόφαση ότι για τέσσερα χρόνια θα ξανακάτσει στα «θρανία» της αντιπολίτευσης. Ο ίδιος ο Αλέξης μίλησε για δεκαετία αλλά ας μη το κάνουμε θέμα αυτή τη στιγμή!

ΤΟ ΜΟΣΤΡΑΡΙΣΜΑ...
Ανηφόρησε κατά ΔΕΘ μεριά ο Αλέξης, πήρε μαζί του και τα πρωτοπαλίκαρά του Φλαμπουράρη, Τσακαλώτο, Μπάρκα, Τριανταφυλλίδη και προσπάθησε να μοστράρει τον ΣΥΡΙΖΑ του μελλοντος, εγγύς η απωτερο, δεν έχει σημασία. Ο ίδιος ο Αλέξης ήταν εκτός τόπου και χρόνου κι όλα τ’ άφησε για του χρόνου τον ίδιο καιρό και στον ίδιο τόπο.

ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΣ!..
Ένας ξεπεσμένος πρώην Πρωθυπουργός που είχε αφεθεί στα χέρια και το έλεος του Κυριάκου κι κυρίως στη μακροθυμία του σημερινού Πρωθυπουργού να τον λυπηθεί! Η αλήθεια είναι ότι ο Κυριάκος μία βδομάδα, πριν στον ίδιο χώρο τον είχε λυπηθεί και δεν είχε κάνει ούτε μία αναφορά στα έργα, τις ημέρες και τα... θαύματα των προηγούμενων 4 ½ χρόνων!

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Πήγε ΔΕΘ και πήρε μαζί του και τον παλιό εαυτό του ο Αλέξης. Αυτόν τον εαυτό που είναι συνώνυμος του ψεύτη και τον επαναλάμβανε συνεχώς και στην ομιλία του και στην συνέντευξή του. Ούτε μία αλήθεια δεν είπε ο μπαγάσας. Όλα τα καλά του κόσμου τα εκανε εκείνος και όλη την καταστροφή την είχαν φέρει όλοι οι προηγούμενοι!

ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΑΛΛΟΥ!
«Πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας και να ‘μαστε τώρα εδώ στη ΔΕΘ την δεύτερη Κυριακή, είπε ο Αλέξης, «ο οποίος κι’ αυτό ακόμα το παραμύθι του ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα γίνονταν πρωθυπουργός ο Κυριάκος» το φόρτωσε σε άλλους. Ο ίδιος τα έκανε όλα καλά και ήταν εκείνος που έφερε την κοσμογονία στη χώρα από τον Αύγουστο του 2018 και μετά οι επενδύσεις δεν είχαν προηγούμενο και οι επενδυτές λιποθυμούσαν στο ποιός πρώτος να επενδύσει!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
Η φοβερή ατάκα του Αλέξη ήταν αυτή που είπε και υιοθέτησε η πρώην υπουργός Εργασίας ονόματι Αχτσιόγλου, αγαπημένη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου. Οι επενδύσεις δεν θα φέρουν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων αλλά οι αυξήσεις των μισθών θα φέρουν την επανάσταση στις επενδύσεις! Τι είπε ο άνθρωπος! Που έκρυβε τόση εξυπνάδα και δεν την λανσάρισε πιο πριν για να σπείρουμε επενδύσεις μέσω των αυξήσεων των μισθών;

ΦΤΩΧΗ...
Φτωχή και η συγκέντρωση στην ομιλία και η παρουσία των δημοσιογράφων στην επίσκεψη του Αλέξη στη ΔΕΘ! Που πήγαν οι καιροί που η Θεσσαλονίκη αποκλείονταν από αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα μήκη της και τα πλάτη της; Εφέτος, η υποδοχή ήταν της τάξεως των περιόδων που ο ίδιος και το κόμμα του ήταν στο 4%!

ΗΤΑΝ ΑΛΛΟΥ!..
Εφέτος ο κόσμος ήταν αλλού και δεν ήταν εκεί στον Αλέξη Τσίπρα όπως του είπε ο Στέλιος Πέτσας που σχολίασε όλα όσα είπε ή ξέχασε να πει ο πρώην Πρωθυπουργός. Δυστυχώς, η μοίρα όλων των πρώην είναι ίδια. Όταν φεύγουν από την εξουσία ο λαός πάει αλλού κι αυτό το αλλού δεν μπορούν να το συνηθίσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Όσο πιο νωρίς το χωνέψουν, τόσο νωρίτερα θα συνέλθουν από το σοκ της 7ης Ιουλίου!

ΤΟ ΑΠΕΦΥΓΕ...
Για πρώτη φορά δεν ζήτησε εκλογές ο Τσίπρας που ήταν η αγαπημένη του συνήθεια όλα τα χρόνια της αντιπολίτευσης. Δεν άκουσε τις οιμωγές των ορφανών που άφησε φεύγοντας ώστε να ζητήσει εκλογές αλλά για να μείνουν στον κρατικό κορβανά κι’ άλλα για να τρυπώσουν μέσα σ’ αυτόν. Είμαι βέβαιος ότι το σκέφτηκε αλλά το απέφυγε αυτή τη φορά. Του χρόνου να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνει, αν βέβαια εξακολουθεί να ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ!

ΤΑ ΛΑΘΗ!..
Κάναμε και λάθη και δεν επικοινωνήσαμε το έργο μας, παραδέχτηκε ο Τσίπρας! Τι λες ρε μεγάλε; Τώρα θυμήθηκε τα λάθη και τα επικοινωνιακά ζητήματα της κυβέρνησής του! Αυτή η κρατική ΕΡΤ με τις Ακριβοπούλες και τους Καψιώχες σε τίνος την δούλεψη ήταν; Οι 2500 της ΕΡΤ δεν πάσχιζαν, όχι όλοι βέβαια, για το καλό των Πολλάκηδων που ήθελαν φυλακισμένη την αντιπολίτευση για να κρατήσουν εσαεί την εξουσία;

ΕΛΕΩ ΚΑΜΜΕΝΟΥ...
4 ½ χρόνια κρατήθηκε στην εξουσία ο Αλέξης και αυτό το οφείλει στον συνέταιρο Πάνο Καμμένο για τον οποίο δεν είπε μία καλή κουβέντα. Ήταν κι δεν ήταν μαζί του όλα αυτά τα χρόνια! Τον έκαναν μάγκα, αυτόν και τ’ ασκέρι του. Χάρις στον Καμμένο έβαλε 9000 μετακλητούς παραπάνω απ’ ότι χωρά το δημόσιο. Χάρις σ’ αυτό φοράει «μαύρα» και πλαντάζει στο σκουσμό η Περιστέρα κάθε 5 του Ιούλη και τώρα θα το επαναλαμβάνει και κάθε 7 Ιούλη!

ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ...
Ραντεβού στην 85η ΔΕΘ έδωσαν Μητσοτάκης – Τσίπρας, ο μεν πρώτος ως Πρωθυπουργός που θα κάνει τον απολογισμό της πρώτης κυβερνητικής του χρονιάς, ο δε δεύτερος θα κάνει τον δικό του απολογισμό για την πρώτη χρονιά αντιπολίτευσης. Πάντως, οι δύο εμφανίσεις που έγιναν εφέτος απείχαν μεταξύ τους παρασάγκας. Μετρημένος ο Κυριάκος, αμέτρητος στο παραμύθι ο Αλέξης. Δύο άνθρωποι, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Στο επανιδείν λοιπόν...

Ο ΑΠΟΗΧΟΣ...
Για τον απόηχο της επίσκεψης του Κυριάκου ως Πρωθυπουργού στα Γιάννινα θα τα πούμε την επόμενη Παρασκευή με κάθε λεπτομέρεια. Το ότι από διάφορους «κύκλους» εκφράστηκαν απορίες γι’ αυτή την μονοήμερη επίσκεψη, για τον χρόνο και τον λόγο θα το εξηγήσουμε μετά το τέλος της. Αυτή άρχισε με την επίσκεψη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ελευθεροχώρι κι έκλεισε με την συνάντησή του με τον νέο Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ που ήταν η αρχική και η τελική επιλογή του! Μην ξεχνάμε ότι στελέχη της Αθήνας είχαν εκφράσει την πρώτη επιλογή στο πρόσωπο του κ. Ελισάφ για να τους σκάσει στη συνέχεια Τατιάνα και να γίνει αυτό το τουρλουμπούκι που έγινε και να σώσουν τελικά την παρτίδα οι Γκόντας – Μπαρτζώκας και οι δύο ανεξάρτητοι της Τατιάνας.

ΤΟ ΜΑΣΑΖ...
Ψυχολογικό μασάζ προς τους δημοτικούς συμβούλους της και κάποια μέλη της παράταξής της προσπάθησε να κάνει η γνωστή ντόπια Τατιάνα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια σύμπλευσης με Μωυσή Ελισάφ κι άλλες δυνάμεις. Προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στον Ελισάφ για τον τορπιλισμό που η ίδια με την πολύ στενή της παρέα έκανε!

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ!
Βγήκε σε τοπικό κανάλι (ΙΤV), και αφού δικαιολογήθηκε για όλα όσα έχουν προηγηθεί από τις εκλογές και μετά, άρχισε να μιλάει για αποστασίες με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση των δύο δικών της συμβούλων. Βαριά λέξη η αποστασία, η οποία φέρνει μνήμες του παρελθόντος που παραπέμπουν στον πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν εκείνος που ευλόγησε την δική της υποψηφιότητα στο Δήμο Ιωαννιτών και φυσικά την υποψηφιότητα του αδελφού της για το Ελληνικό κοινοβούλιο.

ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ...
Στη μάζωξη που είχε με τα στελέχη της η κ. Τατιάνα στο «κτήμα» Λαδιά στην Κρύα ανέλυσε τα προηγούμενα και τα μελλόμενα και τελικά διεπίστωσε πως η ομάδα είναι συμπαγής και μπαίνει στρατιωτική πειθαρχία τέτοια που φυλλοροές αποκλείονται. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από τον «στρατηγό» Βασίλη έχει και έναν πρώην στρατηγό στην ομάδα ο οποίος την πειθαρχία την έχει στο αίμα του, ιδιότητα αποκτηθείσα εν τω στρατεύματι!

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ...
Θα ασκήσει τα καθήκοντά της όπως αυτά επιβάλλονται στην αντιπολίτευση μας ενημερώνει η Τατιάνα και έχουμε την περιέργεια να το δούμε στην πράξη. Εκεί, στην αντιπολίτευση θα την βοηθήσει η παράταξη Θ. Μπέγκα με την οποία έχει πολλά κοινά από την προηγούμενη θητεία και συνεργασία. Όχι πως είναι κακό αυτό, αλλά να τα λέμε κι αυτά για να μη ξεχνιόμαστε.

Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ...
Προς τι η πρεμούρα της σε «νεκρό» σημείο Διοίκησης της ΔΕΥΑΙ να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό απομάκρυνσης της λυματολάσπης, όταν είναι γνωστό ότι τόση ποσότητα δεν είναι υπόθεση τελευταίων ημερών. Με αποκλεισμένο τον πρόεδρο της επιχείρησης Θ. Μπέγκα και με πρωτοβουλία του προσωρινού αντιπροέδρου συγκαλείται Δ.Σ. για να παρθεί η απόφαση επικύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ανάθεση της υπηρεσίας απομάκρυνσης παλαιών αποθηκευμένων ποσοτήτων βιοστερεών Ε.Ε.» Ιωαννίνων! Πως θα ανεχθεί κάτι τέτοιο η σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία μέχρι τώρα έχει ορίσει Πρόεδρο στην ΔΕΥΑΙ όχι όμως και τα μέλη του Δ.Σ. της επιχείρησης;

Ο ΑΣΠΑΣΜΟΣ...
Αμ’ την άλλη την αθλιότητα που συνέβη σε παιδικό σταθμό της πόλης μας! Η δασκάλα έβαζε ένα νήπιο να σταυροκοπιέται και να ασπάζεται την φωτογραφία του «αγίου» πρώην προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ σύντροφου Φ. Τσουμάνη για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει! Κυκλοφορεί video με αυτόν τον εξαναγκασμό με το παιδάκι να προβαίνει σ’ αυτή την «ατιμωτική» πράξη που δεν νομίζω να έχει προηγούμενο!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!
Στο video παρουσιάζεται ένα νήπιο να εξαναγκάζεται από την δασκάλα να ψάλλει το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και να διατάσσεται να φιλήσει τον «Άγιο» χασκογελώντας! Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την πράξη της δασκάλας, την διακωμώδιση της εκκλησίας, τον εξαναγκασμό του νηπίου ή το απολαυστικό (;) γέλιο της για το κατόρθωμά της;

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.