ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

Η ΚΟΝΤΡΑ
Κόντρα μεταξύ απερχόμενου και επερχόμενου δημάρχου και στη μέση η λυματολάσπη του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Τσιμουδιά όμως για το ποιός διαχειρίζεται, πώς και με πόσα την λυματολάσπη έως το 2020! Χρυσάφι η λάσπη της ΔΕΥΑΙ, η οποία ΔΕΥΑΙ, είναι στο επίκεντρο διαμάχης και θυμηθείτε ότι θα είναι το σημείο αναφοράς και τριβής μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ωστόσο ο κ. Μωυσής Ελισάφ απ’ ότι πληροφορούμαι απέστειλε επιστολή στον κ. Μπέγκα στην οποία αναφέρονται τα κύρια σημεία του προγράμματος βάσει του οποίου θα κυβερνήσει τον δήμο Ιωαννιτών τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αν όσα έφτασαν στ’ αυτιά της στήλης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σιγά μη συμφωνήσουν σε κάποιο επίπεδο συνεργασίας. Κυρίως αυτός ο διαχειριστικός έλεγχος στην ΔΕΥΑΙ θα αποτελέσει ένα μεγάλο αγκάθι στη συνεργασία. Ζήτησε από υπηρεσιακούς παράγοντες να ενημερωθεί για κάποια φλέγοντα ζητήματα στη λειτουργία της επιχείρησης ο κ. Ελισάφ κι αυτό απαγορεύτηκε από την διοίκηση με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον! Όμως βάσει νόμου και βάσει απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο αιρετός έχει κάθε δικαίωμα αναζήτησης στοιχείων γιατί αυτό είναι στα καθήκοντά του. Επομένως η άρνηση είναι παράνομη στην προκειμένη περίπτωση!

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΟΥ
Ένα άλλο σημείο που αναφέρεται στις προτάσεις του κ. Ελισάφ είναι η κεντρική πλατεία Ιωαννίνων για την οποία και προεκλογικά είχε διαφωνίσει με την Δημοτική Αρχή. Δεν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να εφαρμοστεί η μελέτη που είχε εγκριθεί και ότι όλα από την αρχή. Δηλαδή τα 2 εκ. ευρώ είναι πολλά λεφτά για να μετατραπεί η Πλατεία Πύρου σ’ ένα γήπεδο ποδοσφαίρου από τσιμέντο...

❁ ΒΓΑΖΕΙ ΓΛΩΣΣΑ
Όσο μπόϊ της λείπει τόσο μεγάλη γλώσσα έβγαλε η συντρόφισσα Θάνου επειδή η νέα κυβέρνηση με νόμο την απαλάσσει απο τα καθήκοντα τα οποία της ανέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και φιλαράκι της Αλέξης Τσίπρας. Είναι, λέει, παράνομη η απαλλαγή από τα καθήκοντά της και θα προσφύγει αρμοδίως, ενώ η ίδια θεωρεί ότι όλα έγιναν νομίμως κατά την τοποθέτησή της και σ’ αυτή τη θέση.

■ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!
Παράνομο το ξήλωμά της, θεωρεί η κ. Θάνου ενώ η τοποθέτησή της στη συγκεκριμένη θέση ήταν πράξη νόμιμη και δεν ήταν αποκατάσταση και ρουσφέτι της κυβέρνησης προς την ίδια. Από πρόεδρος του Αρείου Πάγου βρέθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το 2015 για να βρεθεί στην πρωθυπουργική αυλή μετά την... αποστρατεία της από το Άρειο Πάγο. Εντελώς τυχαία και συμπτωματικά μετά την αυλή του Αλέξη βρέθηκε στην προεδρία ανεξάρτητης Αρχής η οποία σαν σκοπό είχε την καλή λειτουργία υπηρεσιών του κράτους και άμα την είδατε εσείς να μου γράψετε!

❖ ΟΙ ΠΛΕΡΕΖΕΣ...
Πλερέζες στο ΣΥΡΙΖΑ και νααα το μαύρο δάκρυ στο πρώην κυβερνητικό στρατόπεδο με πρώτο και καλύτερο τον Αλέξη Τσίπρα, που προχθές στη Βουλή έβαλε τις φωνές. Έχασε την πρώην άμισθη σύμβουλό του αλλά λίγο πριν τις εκλογές έμμισθη στη θέση ανεξάρτητης Αρχής. Έχασε η Βενετιά Βελόνι και νάτη η κατάθλιψη που έχει πλακώσει τους Φλαμπουράρηδες και τους Καρανίκες που έχασαν μία τόσο σπουδαία συντρόφισσα, η οποία έπεσε στο πεδίο της μάχης και αυτό δεν το συγχωρούν στον άτιμο τον Γεραπετρίτη που πάει να δημιουργήσει νέα τάξη πραγμάτων στη λειτουργία του κράτους.

❁ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
Μόλις ένας μήνας πέρασε από την ημέρα που ο λαός ανέθεσε σε άλλη κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνσης, αλλάζοντας όπου πρέπει τα κακώς κείμενα της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό είναι δικαίωμά της κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και κυρίως οι εμφυλοχωρούντες ΠΑΣΟΚΟΙ τύπου Ραγκούση – Ξενογιαννακοπούλου, Κουρουμπλή κι όλων των άλλων παιδιών του πράσινου ήλιου. Όσο πιο νωρίς το καταλάβουν τόσο πιο γρήγορα θ’ αποκτήσουν αντιπολιτευτικό βηματισμό.

■ ΣΑΝ ΠΑΛΙΑ...
Θυμήθηκε τα παλιά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή και νομίζει πως κάνει ανένδοτο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στήνει κομματικό κράτος κι’ αυτό καθόλου δεν του αρέσει. Ποιός στήνει κομματικό κράτος; Ο Κυριάκος που δεν αφήνει στελέχη άλλων κομμάτων που να μην τους δίνει εξουσία και να ανοίγει στόματα Νοεδημοκρατών για μη αξιοποίηση τους; Δεν γράφω αποκατάστασή τους διότι κάτι τέτοιο όποιος κι όσοι το περιμένουν ας το ξεχάσουν.

❖ ΤΟ... ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ
Όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο πολλά στόματα ανοίγουν και αποκαλύπτεται το κράτος που είχαν στήσει οι ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΚΚΕΔΕΣ. Πολλάκηδες, Παπαγγελόπουλοι, που είχαν ανακαλύψει το... μεγαλύτερο σκάνδαλο από την δημιουργία κράτους, «ξεβρακώνονται» ύστερα από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης NOVARTIS, Κάτι στο οποίο είχαν επενδύσει όλα αυτά τα παιδιά της πιάτσας.

❁ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ...
Θα τους πάω μέχρι τέλους είχε υποσχεθεί ο Α. Σαμαράς όταν ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ επί Καραμανλή Παπαγγελόπουλος, είχε ανακαλύψει το σκάνδαλο των αιώνων βάζοντας στο κάδρο δέκα άτομα, μεταξύ αυτών δύο πρώην πρωθυπουργούς Πικραμένο – Σαμαρά. Ουδείς ευθύνεται δι’ ουδεν, είναι το αποτέλεσμα της έρευνας της δικαιοσύνης και τώρα θα πρέπει να περιμένουν τα επίχειρα. Τώρα στο στόχαστρο των «κατηγορουμένων» θα πρέπει να μπουν οι πάσης φύσεως Ρασπούτιν που ανακάλυπταν σκάνδαλα παντού για ν’ αποδειχτουν στη πράξη πομφόλιγες.

■ ΕΓΚΑΘΕΤΗ
«Κομματική εγκάθετη» χαρακτήρισε την κ. Θάνου την απερχόμενη από την προεδρία της επιτροπής ανταγωνισμού ο κ. Βορίδης και έκανε Τούρκους του ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΥΣ. Μάλιστα ο κ. Βορίδης χρησιμοποίησε τη φράση δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε εσείς που διορίσατε όλα σας τα σόγια στο κράτος, κάτι που ανέβασε το θερμόμετρο της κόντρας στη Βουλή. Είδατε τελικά που κάποια πράγματα έχουν διαχρονική αξία, άσχετα από ποιούς και πότε λέγονται; Το δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε το είχε πει ο Μένιος Κοτσόγιωργας καταγγέλοντας την ΝΔ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ το 1981!

❁ ΤΑ ΖΟΡΙΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
Δεν παραιτούμαι, δεν παραιτούνται που να χτυπάτε τον κώλο σας μέχρι τη β. Παρουσία. Κάτι τέτοιο είπε η Βασιλική της ανεξάρτητης Αρχής. Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ με την παραίτησή μου την αυθαιρεσία σας συνέχισε και νόμισε ότι βρίσκεται στον Άρειο Πάγο ή στο Μαξίμου που ήταν σύμβουλος του Αλέξη. Αυτή που έκανε την αυθαιρεσία επάγγελμα όταν δέχτηκε την έμμισθη θέση της Προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής! Είπε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο η κ. Θάνου! Εγώ δεν είμαι κομματική επιλογή της πρώην κυβέρνησης, αλλά εθελοντικά προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως σύμβουλος Πρωθυπουργού! Να δείτε που θα την κάνουν σηκωτή τελικά, αν δεν φιλοτιμηθεί η ίδια ν’ αφήσει τη γωνία! Ας της θυμήσει κάποιος της κυρα – Βασιλικής ότι πλέον δεν βρίσκεται στην έδρα δικαστικής αίθουσας, ούτε στο Μαξίμου για να κορδώνεται και να επιβάλλει την τάξη έτσι όπως εκείνη νομίζει. Η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα και τ’ άλλα κόλπα να τ’ αφήσει και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

■ ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ;
Για να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς ο Δήμος Ηγ/τσας έβαλε τάξη στη παραλία Δρεπάνου μ’ αυτό τον τσαντίρ μαχαλά που έστησε, αφού πρώτα ξήλωσε αφθαίρετα κτίσματα! Έδωσε άδειες να στήσουν φάμπρικες σε επιχειρηματίες αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία των απλών επισκεπτών – λουόμενων. Χωρίς ανάλογη υποδομή κάποιοι έστησαν ένα απέραντο καρεκλομάνι κάτι που αναγκάζει τους λουόμενους να πέφτουν στα χέρια τους καταβάλλοντας τον οβολόν για μια θέση στον ήλιο της παραλίας Δρεπάνου.

❖ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ
Δεν γνωρίζω πόσο νόμιμοι ή παράνομοι ήταν εκείνοι που λειτουργούσαν τα μαγαζιά τους μέχρι πρότινος, αλλά μια στοιχειώδη υποδομή την διέθεταν. Ποια υποδομή υπάρχει σήμερα με τις καντίνες που έχουν στηθεί και που η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι κάνει καλά τη δουλειά της; Το να έχει βρει ένα τρόπο να εισπράττουν έσοδα αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες θα είναι έρμαια του κάθε επιχειρηματία, ο οποίος βρήκε παραλία κι έστησε «επιχείρηση« με την άδεια των αρμόδιων αρχών.

❁ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Μετά τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, μετά τις αποστρατεύσεις και τις αντικαταστάσεις σε όλη την ιεραρχία ήλθαν και οι αλλαγές στην Ήπειρο με την τοποθέτηση του κ. Δούβαλη στην επιθεώρηση της Ηπείρου. Αλλαγές είχαμε και στις αστυνομικές διευθύνσεις στις πόλεις της Ηπείρου όπου νέοι αστυνομικοί διευθυντές ανέλαβαν καθήκοντα.

ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΤΑ
Στα Γιάννινα χρέη αστυνομικού Διευθυντή ασκεί πλέον ο κ. Μουσελίμης, ο οποίος με την σειρά του άρχισε να κάνει τις δικές του αλλαγές για τις οποίες υπάρχουν μουρμουρητά για τον τρόπο που τις χειρίστηκε. «Είχαμε τους προηγούμενους που έκαναν τις αλλαγές μέσω των κουμπαριών και κάτι άλλο τώρα, έχουμε τους νέους να συνεχίσουν το ίδιο καθεστώς ακούστηκε να λέει αστυνομικός που θεωρεί μονίμως ριγμένο τον εαυτό του». «Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι θα πρέπει να βολεύονται» είπε. Κύριε Μουσελίμη τ’ ακούς;

❖ Η ΦΡΟΥΡΑ
Το άκουσα και δεν θέλω να το πιστέψω. Αστυνομική φρουρά από VIP διατίθεται στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων για να τον προστατεύει, άραγε από τι; Και μάλιστα ασφάλεια υψηλών προσώπων, όπως των υπουργών, πρωθυπουργών. Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία τότε κάποια πράγματα τώρα εξηγούνται. Αλλά πάλι από τι κινδυνεύει ένας Άγιος και χρειάζεται τέτοιου είδους προστασία; Στο κάτω – κάτω ένας κληρικός έχει σύμμαχο και ασπίδα την αγάπη και την λατρεία των πιστών κι αυτό φτάνει.

❁ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ
Φαίνεται να έχει πάρει σοβαρά το ρόλο του ο Σπ. Ριζόπουλος και έχει αρχίσει να βομβαρδίζει την Περιφέρεια Ηπείρου για λάθη και παραλείψεις, χωρίς ακόμη να έχει αρχίσει επίσημα η νέα θητεία της Περιφερειακής αρχής. Κάθε μέρα ο κ. Ριζόπουλος βρίσκει κάτι να σχολιάσει για κακώς κείμενα στην Περιφέρεια Ηπείρου κι ενίοτε ασκεί σκληρή κριτική στον ίδιο τον Περιφερειάρχη με τον οποιο ανοίγει συνεχώς «λογαριασμούς»!

■ Η ΕΠΙΘΕΣΗ
Τελευταία επίθεση του κ. Ριζόπουλου προς τον Περιφερειάρχη είναι οι σταθμοί μεταφόρτωσης σκουπιδιών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν δημιουργηθεί και ως εκ τούτου είναι δύσκολη και η λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου στο Ελευθεροχώρι. Επίσης εκφράζει τους φόβους του για το ενδεχόμενο «φιλοξενίας» των σκουπιδιών της Κέρκυρας και της Λευκάδας, κάτι που και η στήλη έχει επισημάνει πολλές φορές. Αν έτσι συνεχίσει ο κ. Ριζόπουλος θα ζήσουμε σκηνές απείρου κάλλους στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.