ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΔΟΥΛΕΙΑ!..
Και τώρα δουλειά – δουλειά – δουλειά! Το είπε ο Κυριάκος και οι υπουργοί του το πήραν στα σοβαρά και λίγο έλειψε να ξενυχτήσουν στα υπουργεία τους την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων. Μάλιστα, εκείνος ο Σταϊκούρας πήγε στο γραφείο πριν τον… γαλατά και κατά τις επτά το πρωΐ ήταν εκεί! Ακολούθησε ο Άδωνις 7.20, ενώ ο πιό αργοπορημένος ήταν ο νιόπαντρος Κικίλιας!

ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ!
Χαρές και πανηγύρια στην ορκομωσία των 51 όπου όλα τα σόγια παραβρέθηκαν επί τόπου! Ήταν μία ξεχωριστή μέρα για τους τυχερούς, τους οποίους άφησε να την χαρούν ο Κυριάκος. Ήταν μία κανονική και καθώς έπρεπε ορκομωσία με κανονικούς ανθρώπους κι όχι με την γνωστή λετσαρία που γνωρίσαμε τα τελευταία 4½ χρόνια, Τηρήθηκε αυστηρά το πρωτόκολλο όπως γίνονταν από ιδρύσεως ελληνικού κράτους!

Η ΛΕΤΣΑΡΙΑ…
Ρίχνοντας μια ματιά στις φωτογραφίες ορκομωσίας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και σ’ αυτές που είδαμε προχθές, διαπιστώνουμε αυτό που γράφω περί λετσαρίας. Ο άλλος είχε παραστεί στην τελετή με αθλητικά παπούτσια και τα πουκάμισα έξω! Για κοστούμια και γραβάτες να μη γίνεται λόγος, διότι κάτι τέτοιο έγινε μία μόνο φορά στη συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα με γραβάτα δώρο από τον Ζάεφ. Για μία γραβάτα ρε π…η μου δώσαμε τη Μακεδονία!

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ…
Δύο εικόνες αντίθετες, αμπαλαρισμένες με μπόλικο πολιτικό πολιτισμό, είδαμε στην παράδοση – παραλαβή των υπουργείων. Περίσσευαν τα μεγάλα λόγια από τις δύο πλευρές σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιούνταν κανείς αν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που έπαιζαν πετροπολέμους στη Βουλή και στα κανάλια.

Η ΦΑΣΑΡΙΑ…
Η πιο μεγάλη φασαρία έγινε στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη με τον Χρυσοχοΐδη να δείχνει από την αρχή το ποιος θα κάνει κουμάντο στο εξής. Συγκάλεσε σύσκεψη αμέσως μετά την ορκομωσία με όλους τους άλλους πλην της φυσικής ΣΥΡΙΖΑΙΚΗΣ ηγεσίας, έβγαλε από τα ταγιέρ και τα κολάν την απελθούσα υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, η οποία μίλησε για ρεβανσισμό! Ποια; Η Γεροβασίλη η οποία κουβαλούσε στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ την ηγεσία της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

ΟΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…
Παλιός στο κουρμπέτι ο Χρυσοχοΐδης και γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στο υπουργείο. Τρεις – τέσσερις φορές ξανά ήταν υπουργός στο ίδιο υπουργείο και το μόνο που δεν πρόκειται να αποδεχτεί είναι τις υποδείξεις της κυρά - Όλγας και της συντρόφισσας Καραμανλικιάς Κατερίνας! Αλήθεια, τι κάζο ήταν αυτό που έπαθε η Κατερίνα; Ψάχνει ακόμη να βρει ποιοι κερατάδες είναι αυτοί που δεν εκτίμησαν την προσφορά της στην πολιτική και την άφησαν στα… αζήτητα!

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ…
Ασυμβίβαστο σε αδέλφια – ξαδέλφια – συζύγους – νύφες στο Δημόσιο, είναι η εντολή Κυριάκου κι’ έκοψε πολλά πόδια που περίμεναν πως και πως. Το είπε και το εννοεί ή το είπε και σε λίγο καιρό είναι σαν μη το είπε; Όμως σε πρώτη φάση καλό ακούγεται και βουλώνει πολλά στόματα που αλλιώς το περίμεναν!

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ!
Στον Κυριάκο το ΑΠΕ, η ΕΡΤ και η ΕΥΠ και ένας κρύος ιδρώτας έπιασε τον κόσμο. Από την ημέρα της ορκομωσίας στην ΕΡΤ άρχισαν οι παραιτήσεις στη διοίκηση και πάνε οι πλερέζες σύνεφο. Αξίζει τον κόπο να βλέπεις τα θυμιατά του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν τροπάρι και να θυμιατίζουν Κυριάκο και Ν.Δ. εν γένει. Είναι απόλαυση να βλέπεις Σεραφείμ, Κοτρώτσιο και Ακριβοπούλου να λιβανίζουν την κυβερνηση!..

ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ!
Θα μπούνε σε κανονικότητα ΕΡΤ και ΕΥΠ, διαμηνύουν από το Πρωθυπουργικό στρατόπεδο. Ό,τι ήξεραν μέχρι τώρα να το ξεχάσουν και πλέον να μπούνε κανόνες στο παιχνίδι. Η μεν ΕΡΤ θα λειτουργεί ως μέσο αντικειμενικής ενημέρωσης, η δε ΕΥΠ ως Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών και όχι ως χαφιετζίδικο μαγαζί της εξουσίας και του κάθε Παπαγγελόπουλου – Ρασπούτιν!

ΑΦΑΝΤΟΣ!..
Άφαντος από την τελετή παράδοσης – παραλαβής ο Κρητικός παλίκαρος υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης! Αυτός ο ψευτονταής που θα έβαζε 5 οργιές στη γη όποιον δεν του κάθονταν καλά στο μάτι. Μπορεί οι Κρητικοί να επιδοκίμασαν με την ψήφο τους τον αντρειωμένο, εν τούτοις, δεν βρήκε το θάρρος και το κουράγιο να παραδώσει την εξουσία στον Βασίλη Κικίλια κι άφησε τον Ξανθό να πιεί το πικρό ποτήρι. Παραδίδουν εξουσία ωρέ τα παλικάρια;

ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ…
Μόλις έμαθε η Φώφη την υπουργοποίηση του Χρυσοχοΐδη και της Μενδώνη τους αποκεφάλισε ασκαρδαμυκτί! Εκείνο όμως που ίσως δεν ήξερε είναι αν ήξεραν οι διαγραφέντες ότι είναι γραμμένοι στα κιτάπια της Χαρ. Τρικούπη. Εκτός από τους δύο παραπάνω, είναι αρκετοί οι υπουργοποιηθέντες που προέρχονται απο το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου και δεν είδαμε να πέφτουν διαγραφές.

ΟΙ ΑΦΙΣΕΣ…
Η Βάνα ήλθε, είδε κι απήλθε. Για την Βάνα Μπάρμπα ο λόγος, η οποία έκανε εμφάνιση, πολιτική αυτή τη φορά, αλλά με καμπάνια της εποχής του 1981! Γιόμησε ο τόπος από αφίσες της Βάνας, κάτι που προξένησε εντύπωση σε ψηφοφόρους και μη. Μόνο η βάνα και το ΚΚΕ έκαναν τέτοια παρουσίαση με τέτοιο παλαιϊκό και ξεπερασμένο τρόπο. Τελικά, Βάνα ήταν και πέρασε. Άλλη φορά με άλλο κόμμα!

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ…
Μόνο η Μαρία Κεφάλα και ο Κώστας Γάτσιος έστειλαν προσωπικά ευχαριστήρια μηνύματα μετά τις εκλογές. Όλοι οι άλλοι περιορίστηκαν σε ευχαριστίες μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο ή μ’ ένα δελτίο τύπου προς τα ΜΜΕ. Να τα λέμε κι αυτά για να φαίνεται ποιός πιστεύει καλά αυτό που κάνει. Ο υπογράφων, είναι αλήθεια μόνο από Κώστα Τασούλα και Κώστα Γάτσιο έλαβε προεκλογικά μηνύματα. Όλοι οι άλλοι δεν είχαν το τηλέφωνό μου επειδή δεν υπάρχει στις καταστάσεις που είχαν προμηθευτεί από διάφορα κέντρα οι υποψήφιοι.

ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ…
Γιατί γκρίνιαζες για το αποτέλεσμα των εκλογών σε Νομό και Δήμο, με παρατήρησε φίλος αναγνώστης! Τι να κάνω, φίλε μου, να αποδώσω τα εύσημα σε όλους εκείνους που παράτησαν τη ΝΔ και φρόντισαν μόνο τον εαυτό τους; Η ΝΔ όλα τα προηγούμενα 4½ χρόνια είχε ένα μόνο βουλευτή στο Νομό, ενώ οι υποψήφιοι πλην δύο – τριών εξαιρέσεων, πηγαινοέρχονταν στην Πειραιώς ξεροσταλιάζοντας και εκλιπαρώντας για μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Με τέτοια δράση μπορεί να υπάρξει καλό αποτέλεσμα, είναι το ερώτημα...

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ…
Το επαναλαμβάνω: Δεν μπορεί ο Καχριμάνης να πιάνει 57% σε όλη την Ήπειρο και να χάνεται η Άρτα και παρά ολίγον και τα Γιάννινα! Αυτό το σκηνικό βάζει πολύ κόσμο σε πειρασμό να κάνει διάφορες σκέψεις, οι οποίες πολλές φορές οδηγούν σε διάφορα σενάρια τα οποία έχουν να κάνουν με περίεργες υπόγειες διαδρομές. Έτσι λένε, έτσι σας λέω. Και αμαρτίαν ουκ έχω!

ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΔ!
«Για ποιά ΝΔ μιλάμε», ούρλιαζε κυρία στους διαδρόμους της Περιφέρειας, η οποία μάλλον ανακάλυψε την ΝΔ πριν από ένα χρόνο περίπου και για ιδιαίτερους λόγους που όμως δεν της βγήκαν! Και συνέχισε: «Αυτή η ΝΔ που έδωσε τον Δήμο Ιωαννιτών στον Μωυσή Ελισάφ»; Είναι τα τελευταία ξεσπάσματα πριν τον αποχωρισμό της καρέκλας. Ηθελέστα και παθέστα, λέει ο λαός μας!

ΤΑ ΝΕΥΡΑ…
Λέγεται ότι πολλά νεύρα έχουν πέσει σε διάφορα διαμερίσματα της Περιφέρειας και πολλές φωνές έως κραυγές ακούγονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Τα αποτελέσματα των εκλογών των αυτοδιοικητικών δεν έκατσαν καλά σε ορισμένους και ορύονται προς πάσαν κατεύθυνση. Βέβαια, στόχος είναι ο ίδιος ο Καχριμάνης, ο οποίος δεν παρέσυρε σε νίκη κι άλλα «ψυχοπάιδια» της Ν.Δ. και νάτα τώρα τα παράπονα να μεγαλώνουν και να φτάνουν προς ΝΔ, τοπική και Αθηνών. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος για όλα αυτά, αλλά άμα τα μαθαίνουμε να μην τα γράφουμε να τα μαθαίνει κι ο κόσμος;

ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΛΑ!
Τέταρτη μέρα στην εξουσία η ΝΔ και οι στραβές ξεκίνησαν, με την Χαλκιδική να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα! Επτά άτομα πλήρωσαν με την ζωή τους την μανία της καλοκαιρινής καταιγίδας κι αυτό δεν κάνει καθόλου καλή αρχή σ’ ένα κράτος που ψάχνει διέξοδο στα αδιέξοδα. Κανείς δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις σαν αυτές στην Αττική επί Δούρου…

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ…
Λευτέρης Αυγενάκης, ο δικός μας Λευτέρης, στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Δύσκολος χώρος μ’ ένα σωρό προβλήματα που αφήνει πίσω του ο προκάτοχος Βασιλειάδης , ο οποίος σ’ επίπεδο ποδοσφαιρικών ομάδων τα έκανε μπάχαλο. Ο Λευτέρης στην παραλαβή του υπουργείου είπε πως γνωρίζει ότι θα πρέπει να παίξει μπάλα σκληρή, αλλά ήταν επιλογή του να το κάνει αυτό.

ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Ανοιχτό έχει αφήσει ο Βασιλειάδης το θέμα της αναδιάρθρωσης και της χρηματοδότησης των ομάδων από την ΕΡΤ. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου, έταξαν σε όλους λαγούς με πετραχήλια και μπόλικα λεφτά μέσω ΕΡΤ. Τέτοια λεφτά όμως η διοίκηση της ΕΡΤ δεν είχε υπ’ όψιν της και τους έστελναν στην κυβέρνηση! Μπαχαλάκι οι ομάδες σ’ ένα προεκλογικό παιχνίδι και τώρα καλείται ο Λευτέρης Αυγενάκης να δώσει λύση τηρώντας τις υποσχέσεις του προκάτοχού του. Σε ό,τι αφορά την Ήπειρο, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ περίμενε την «αλλαγή» μπας και εισακουστούν τα αιτήματά του περί αναβολής της αναδιάρθρωσης και περί χρημάτοδότησής του μέσω ΕΡΤ.

Kαι για την αντιγραφή: Γιώργος Γιαννάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.